Inlägg från: Flisan79 |Visa alla inlägg
  • Flisan79

    Smuts i en tatuering och läkt igen

    Mest troligt är att andra tatueraren har rätt och den första tatueraren har gått för hårt/djupt. Olika hudar och placeringar kräver olika djup. 1,6 mm på handleden tex fungerar inte alls så man kan inte säga så och tro att det är ett "allmänt" djup som alltid fungerar.

    Men visst, det KAN bero på annat också. Bla det fjärilslarv skrivit. Men sannolikheten för det är liten om inte hela tatueringen är drabbad (vilket den borde vara vid allergi) eller bara en pytteliten del av ett streck någonstans att du kan ha fått in skit på just det stället. För jag antar att du inte drog tatueringen genom sand precis när den var nygjord?

    Jag har fått in skit i en tatuering en gång. Troligen en klump torkad färg. Det som hände var att det inte läkte ihop där utan det var som "öppet". Lyckades peta bort skiten med en nål och efter det läkte det ihop.

    /tatuerare

  • Flisan79

    Det du kan göra är att vänta och se om kroppen själv löser problemet. Om den är läkt så låt den vara. Vissa är känsliga mot det man smörjer in med.

    Om problemet kvarstår så är det tyvärr inte mycket att göra åt saken i vilket fall som helst.

  • Flisan79

    Måste bara få flika in. Dina linjer är med all sannolikhet gjorda med en 3:a eller en 5:a (av det lilla jag kan se, kan tom va en 7:a) Det innebär 3 nålar eller 5. En nål används väldigt sällan ock bara till minimala detaljer.

    För den okunnige ser det dock ut som en nål då nålarna ligger nära varandra i en "klunga". På skuggnålar ligger de inte lika tätt och/eller platt i linjer/linje.

    Som tidigare skrivet är de gjorda i kirurgiskt stål.

    Jag har aldrig varit med om någon som varit allergisk mot färgen. Vanligaste färg att inte tåla är för övrigt gul. Vanligaste symtomet är att det kliar och blir "upphöjt".

Svar på tråden Smuts i en tatuering och läkt igen