• cosinus

    Ni med barn som använt blöja länge, se hit

    Jag hängde upp godis i snören till min äldsta som hon sen fick klippa ner en för varje gång det kommit kiss i toan. Tig tre veckor innan hon vågade första men sen rök alla fort och då gick vi över till klistermärken när godiset var slut.

    När även klistermärkena var slut blev hon sur och började kissa ner sig igen för kissa utan belöning ville hon inte men då visste jag att hon kunde det där prickfritt och satte hårt mot hårt och sen har det aldrig hänt olyckor igen.

  • cosinus

    Prova och ställ in en potta i duschen när barnet är kissnödigt. Spola sen varmvatten på fötterna och vips blir barnet kissa-på-sig nödigt (om du inte tror mig spola varmvatten på dina egna fötter när du är kissnödig :D )

    För barn med blöja är vana att stå och göra sina behov, det kan kännas konstigt att både stå och kissa men framförallt bajsa. Pojkar kan man ju kissmässigt komma runt det genom att låta stå men jag har personligen inte velat lära mina att det ens går :)

    Prova och se om det går lura ut kiss sittande i duschen, då brukar man vara ett steg på vägen

  • cosinus
    jollan skrev 2014-08-14 08:28:22 följande:

    Pratade med BVC igår som gav rådet att han skulle återgå till blöja igen om han vägrade potta/toa.

    Idag tog vi sista striden och förklarade detta för honom. Han ville inte ha blöja men efter en timmes kamp på toa för att få honom att kissa (efter en hel torr natt så där fanns ju kiss) så har vi satt på honom blöja.

    Nu känns det så otroligt deppigt tycker jag. Han har ju varit torr hela veckan i princip och är ju så redo känner mig helt misslyckad att jag inte kunde hjälpa honom komma över den här rädslan. Han verkar också ledsen över att det blev såhär... :(


    Men kan han kissa då om han inte är jättekissnödig. Min yngsta var sån rätt länge att hon bara kunde "släppa på" kisset sittandes på toa om hon var rejält kissnödig. Hon kissade hela den sommaren hon var 2 endast kl 10 och 18.

    Nu är hon 4 och kissar väl oftast någon gång till men väldigt, väldigt sällan mer än 3 ggr per dag. Nu kan hon om hon måste men normalt kissar hon kl 10 (blir ju på dagis, hon vägrar hemma innan, inte kissnödig) och sen när hon kommer hem vid 17 och så under protester innan sänggående, för då tycker hon ju att hon redan kissat alldeles nyss.
  • cosinus
    jollan skrev 2014-08-14 09:07:10 följande:

    Mitt äldre barn har väldigt stor blåsa med så jag är medveten om att vissa är så. Men inte han tror jag. Vi har ju försökt några gånger nu och efter att ha kämpat en bra stund så kissar han ju floder direkt efter, antingen ute i trädgården eller i enstaka fall på sig. Så tror inte det är det..


    Hur långa dagisdagar har han? Låt han kissa i trädgården på morgonen annars och så när han kommer hem.

    Jag hade haft prio på att få bort blöjan, trädgården blir nog mindre attraktiv när det blir kallt :) Ofta brukar det ju släppa allt eftersom.

    Är toan läskig prova sitta bakom (funkar inte om man är gravid :D) och så sitter han mellan era ben. Då blir det ett litet lagom hål kvar. Så fick vi göra ett år med vår dotter innan hon var trygg att sitta själv. Men på dagis små toaletter gick det bättre.
Svar på tråden Ni med barn som använt blöja länge, se hit