Inlägg från: madeleinesolberg |Visa alla inlägg
  • madeleinesolberg

    Veteallergi? Hjälp

    Hej. Funderar starkt på om min åttamånaders son har veteallergi. För en vecka sedan började han få utslag efter han ätit. Rött runt om med vita prickar i. Trodde det va kiwin då han aldrig testat det förr. Trodde därefter det var päron men nu får han efter han ätit allt möjligt. Utesluter gluten då det inte ska ge utslag och han har inte ont i magen eller lös mage. Vete däremot kan ge nässelutslag och finns i allt från barnmatsburkarna till vällingen. Efter fullkornsvällingen igår va han jätteprickig. Provade majsvälling idag och inte en prick. Är det någon med erfarenhet av detta?

  • Svar på tråden Veteallergi? Hjälp
  • madeleinesolberg

    Nej jag har läst att havre ofta är "förorenad" av vete och har tänkt att det är därför han reagerar så lite på havre, för att den inte är "ren" utan förmodligen veterester.

  • madeleinesolberg

    Saken är att han blir enbart prickig. Han kliar inte, gnäller inte, verkar inte ha ont i magen och får inga problem med andningen. Han blir jättelätt förstoppad så jag vill inte gärna ge majs eller ris välling/gröt. Vi har fått åka till akuten en gång då han va så förstoppad. Kan jag ge honom havre gröt och välling ändå då han bara reagerar med prickar?

  • madeleinesolberg

    Nej det känns inte jättekulmen det finns ju inga vetefria/glutenfria alternativ. Han äter maxdos laktulos dagligen och katrinplommonpure varje dag. Men fick svar idag att man ska fortsätta som vanligt tills tester tas om en vecka för att det ska kunna ge utslag på testerna. Tänkte mest om nån här hade erfarenhet av hur deras barn reagerat vid allergi antingen vete eller gluten? Hur upptäckte ni det? Hur utreddes det etc

Svar på tråden Veteallergi? Hjälp