• Äldre 25 Aug 01:01
  7907 visningar
  24 svar
  24
  7907

  Bonusbarnens pappa krånglar

  Hejsan,


  Är helt ny på detta forum, så säkerligen lägger jag denna tråd i fel kategori.
  Ni moderatorer får gärna guida mig rätt.  Jag är gift och har två bonusbarn som går i mellanstadiet. Barnen bor hos oss och besöker sin pappa varannan helg. Varje gång de kommer hem efter ett besök hos honom så uppstår alltid nya problem. Han ljuger för barnen och försöker alltid vända dem mot oss.
  Varje gång.

  Det finns mycket att berätta, men jag väljer just nu ett specifikt ämne; barnens skolgång.
  Det har framkommit, med tydlighet (via kommunens familjerätt), att barnens pappa inte engagerar sig tillräckligt. Han hjälper dem inte med läxorna och tycker allmänt att det är barnens och lärarnas ansvar att skolgången sköts.

  Jag tillkom som bonuspappa för ett par år sedan.
  Jag engagerar mig i barnens utveckling och intresserar mig för deras skolgång. Jag hjälper dem med läxorna och ger dem tips hur de lättare ska kunna tackla de problem de möter. 

  Nu nalkas skolans utvecklingssamtal (tidigare kallade kvartsamtal) för barnen.
  Dessa samtal vill jag som bonuspappa närvara vid, och barnens mamma (min fru) välkomnar detta med lycka.
  Deras pappa har tydligt berättat att han absolut inte kommer närvara vid dessa sammankomster, men han har lika tydliga åsikter om att jag inte har där att göra.
  Det är han som är pappan, inte jag. Han förbjuder mig att gå dit.

  Kan han göra det? 


   

 • Svar på tråden Bonusbarnens pappa krånglar
 • Äldre 25 Aug 09:40
  #1

  Om han inte själv tänker gå dit, hur skulle han kunna hindra dig?

 • Äldre 25 Aug 09:45
  #2

  Som icke vårdnadshavare får du inte gå själv på möten, men att pappan kan neka dig att gå med mamman har jag svårt att se.

 • Äldre 25 Aug 11:53
  #3

  Den handlar givetvis om att jag ska följa med barnens mamma, jag går inte dit ensam. :)

 • Äldre 29 Aug 00:20
  #4

  Inga fler inputs gällande detta? 

 • Äldre 4 Sep 20:46
  #5

  Har dom gemensan vårdnad så kan pappan inte bestämma det helt på egen hand mamman har precis lika mycket att säga till om där, har mamman därimot ensamn vårdnad, då har pappan inget att säga till om för det är mammans ord som gäller

 • Orcha
  Äldre 4 Sep 20:52
  #6

  Ring kommunen och be om deras utlåtande i frågan. Du kan vara anonym om du vill men svaret ger en fingervisning om det är ok eller inte.

  Personligen tror jag inte att det är någon fara att närvara med din fru på ett sånt möte då du är engagerad i barnen. 

  Varför ska inte pappan vara med på utv.samtalet?


  Allt har en mening och korven den har två. Eller är det ändor? Jo ändor menar jag nog.
 • Äldre 4 Sep 21:36
  #7

  OM pappan säger till skolan att han inte tillåter att du är med på mötet så är de skyldiga att säga till dig att du inte får vara med.

 • Äldre 5 Sep 12:46
  #8
  marmik skrev 2014-09-04 21:36:31 följande:

  OM pappan säger till skolan att han inte tillåter att du är med på mötet så är de skyldiga att säga till dig att du inte får vara med.


  Spelar ingen roll, har dom gemensam vårdnad så kan inte pappan bestämma det helt på egen hand utan att mamman får säga emot!
 • Äldre 5 Sep 13:54
  #9
  Gexors skrev 2014-09-05 12:46:55 följande:
  Spelar ingen roll, har dom gemensam vårdnad så kan inte pappan bestämma det helt på egen hand utan att mamman får säga emot!
  Är du säker på det? Min man arbetar i skolan och eftersom vi har strul med biomamman är han ganska insatt i hur det fungerar...
 • Äldre 5 Sep 14:39
  #10
  marmik skrev 2014-09-05 13:54:20 följande:
  Är du säker på det? Min man arbetar i skolan och eftersom vi har strul med biomamman är han ganska insatt i hur det fungerar...
  Ja jag är inte 100% säker men ganska så säker, det är ju så vårdnads skapet fungerar, båda föreldrarna har ju lika mycket att säga till om ju och sen vad jag vet så är det ju inte skolan/dagis som bestämmer vilka som får eller inte får engaskera sig i barnen det är föreldrarna som bestämmer det, men det där kan säker variera från skola till skola och från komun till komun det vet jag facktist inte. Men fortfarande så kan inte pappan bestäma det på egen hand OM dom har gemensam vårdnad.
Svar på tråden Bonusbarnens pappa krånglar
Logga in
Bli medlem