• Sarah1990

    Fler som planerar barn 2015?

    Bör ju ha min ÄL just i denna stund ifall det där med "2 veckor efter mensens första dag" stämmer så gissa vad vi ska göra sen, höhö.
    Och så noga jag varit med att ta min vitamin den senaste veckan har jag nog aldrig varit tidigare så finns ju verkligen INGEN anledning för de små spermierna att inte trivas hos mig just nu ju - vitaminberikat, hemtrevligt och väldigt, väldigt välkomnade! TystTungan ute

  • Sarah1990

    FiiaN - har också haft väldigt många UVI under åren och mitt tips till dig är att se över din kost! :)
    Jag har dragit ner mycket på gluten och socker och och dricker MYCKET vatten får inte alls många längre, var säkert ett halvår sist!
    Tidigare brukade jag få vid varje ny sexpartner och nu "den senaste tiden" (läs med min fästman) då vi haft sex eller vid samband med blödning eller liknande.

    Vet ju inte hur din kost ser ut nu självklart men jag är helt övertygad om att det var min omställning som bidrog för mig :) Kan väl även tillägga att jag aldrig tvättar mig med vanlig tvål längre heller, något jag också tror ställde till det lite tidigare..

  • Sarah1990
    FiiaN skrev 2014-09-08 11:16:32 följande:
    Jag hade UVI några ggr för 3 år sedan, men efter det har jag inte haft det... Så det bara kom från ingenstans. Vet inte alls vad det kan bero på :/ Men får väl ringa VC idag. Kommer väl antagligen på penicillin, men hur fungerar det om man försöker bli gravid? Någon som vet? :P
    Har du försökt bli av med det på egen hand eller har det gått för långt?
    Då jag började känna symtom brukade jag alltid dricka MASSOR vatten och grönt té med citrus, inte käka något socker alls (inga söta frukter heller), klä mig varmt (sitta varmt, ha tjocka byxor) och sen bara hoppas ;P
    Det där med penicillin kan jag tyvärr inte hjälpa dig med :/
  • Sarah1990

    Både lingon- och tranbärsjuice har ju tyvärr tillsatt socker så vet inte riktigt om det gör mer skada än nytta trots att jag också brukade köra det förr.. Drick istället vatten med citronjuice (pressad citron) och sedan bara vatten, vatten, vatten. Det är ju, vad jag förstått, just det sura och c-vitaminsrika man är ute efter med att dricka lingon- och tranbärsjuice och detta har ju även citron mängder av :)

  • Sarah1990
    FiiaN skrev 2014-09-08 15:38:11 följande:
    Hahhaah tur man får så smarta svar här :D Får köpa mängder av citron sen! TAck så himla mycket, har druckit mer än jag brukar idag, så hoppas på det bästa :)
    Haha visst är det bra? ^^ Köp ekologisk citronjuice på Willys eller Hemköp (finns i alla fall där jag bor) för typ 10kr på glasflaska, mycket billigare! :) Citronjuice är alltså pressad citron.
    Håller tummarna för dig för övrigt också, jag har inte någon vidare koll på min menscykel just nu, vill inte tänka på det FÖR mycket nu heller för jag vet att jag bara kommer bli helt besatt ;P
  • Sarah1990

    Alltså, jag kan knappt vänta tills den 25e! Har satt det datumet som datum eftersom jag inte riktigt kan min menscykel än men BORDE ha BIM den typ 16-19 och tänker att om jag inte fått min mens då, ja då jävlar ska jag köpa mig ett test på stört!! ;D

    Någon mer än jag som håller på att DÖ av längtan?

  • Sarah1990
    mavidyz skrev 2014-09-09 00:01:24 följande:
    Åh, tror du att du kan hålla dig så länge? :D

    Håller på att dö här med! Önskar att jag hade ett BIM-datum att räkna ner till >.< min cykel är uppe i 67 dagar nu ........
    Haha jag ska tvinga mig att vänta så länge!

    Är ju min första månad utan preventivmedel så är ju fortfarande inte alls säker om jag ens har någon ägglossning eller ej..

    Men OM jag inte fått min mens innan helgen där runt den 20-21 så finns ändå risken att jag köper ett test och liksom plågar mig själv kanske en dag till med vetskapen om att jag i alla fall höll ut gaaaanska länge, haha!
  • Sarah1990
    NattaLind skrev 2014-09-09 08:19:29 följande:

    Nu när jag hade min mens hade jag inte alls mycket tankar på ÄL och annat. Men nu när den är över (första dagen), ja jäklar nu är tankarna där igen! :P

    Har inte riktigt koll på min menscykel (ja ni vet, p-staven och p-pillrena). Men hade mens 6 dagar i alla fall. Vet inte riktigt vad det innebär ang äl, och hur man ska räkna (hur många dagar jag har mellan mens). Man kan räkna lite olika och antingen har jag äl på tisdag om en vecka ELLER typ redan på fredag.

    Blir visst att "ligga" i från och med idag för att vara säker..... Flört

    Sen är ju frågan när sjuttan man har BIM efter det?!


    Läste igår natt (kunde inte sova utan låg och läste om graviditeter och massor trådar på fl......) att man bör ha ÄL mellan 11-16 dagar efter mensens första dag. Alltså skriv upp i kalendern då du fick mens och räkna utefter den. Sedan klarar sig ju spermierna flera dagar i livmodern men det är rekommenderat att ha sex varannan eller var tredje dag eftersom spermierna håller högst kvalité då :)
  • Sarah1990
    glaesir skrev 2014-09-09 09:38:46 följande:

    Vad har era karlar för känslor då?

    Hur gör ni för att behålla sexet "sexigt" för att det inte enbart skall bli "bebisverkstad"


    Jag hade ju som jag skrev tidigare en hormonspiral som min fästman från första stund tyckt att jag borde ta ut. Han gillade inte tanken på att det satt något inne i mig men lät mig självklart ha den kvar då jag gång efter gång förklarade att det var det som funkat bäst för mig av alla hormonpreparat jag testat.
    Hade han fått bestämma skulle vi nog redan ha hunnit med att få 2 barn vid det här laget så han var jätteglad då jag väl bestämde mig för att ta ut den.
    Det där med sex varannan dag var han nog också rätt glad över då det ibland kan bli så lite som 1 gång/veckan ifall han jobbar mycket.

    Tror för övrigt att han inte vill hoppas för mycket fören han vet att min mens faktiskt inte kom då den skulle men säger samtidigt att han har en känsla av att jag redan är gravid. Vet i alla fall med säkerhet att ingen kommer bli mer stolt än honom den dagen vi plussar! :D
Svar på tråden Fler som planerar barn 2015?