• Jossofräs

    Panering

    Jag tänkte panera fisk idag, men min panering blir alltid så tunn och dålig (faller av osv).

    Ge mig era bästa tips på bra fiskpanering!

  • Svar på tråden Panering
  • En stund i solen

    Jag brukar dubbelpanera:

    Vända runt fisken i mjöl, salt och citronpeppar. 
    Vända runt i uppvispat ägg.
    Vända runt i panko eller ströbröd.

    Steker eller friterar. Jag brukar använda panko och fritera. Blir väldigt gott och frasigt :). 

  • Anonym
    En stund i solen skrev 2014-09-02 12:35:04 följande:

    Jag brukar dubbelpanera:

    Vända runt fisken i mjöl, salt och citronpeppar. 
    Vända runt i uppvispat ägg.
    Vända runt i panko eller ströbröd.

    Steker eller friterar. Jag brukar använda panko och fritera. Blir väldigt gott och frasigt :). 


    Hittar man panko endast i asiatiska butiker?
  • Anonym
    Anonym skrev 2014-09-02 12:39:56 följande:
    Hittar man panko endast i asiatiska butiker?
    Nej, jag köper i min lokala ICA. Där står det bland ströbrödet.
  • Fia 28
    Anonym skrev 2014-09-02 12:44:48 följande:
    Nej, jag köper i min lokala ICA. Där står det bland ströbrödet.
    Ahaa, måste titta. Oj vad jag blev snål på panerad fisk nu =).
  • Anonym
    Fia 28 skrev 2014-09-02 12:45:57 följande:
    Ahaa, måste titta. Oj vad jag blev snål på panerad fisk nu =).
    Gör det :). Åt panerat och friterat i helgen och blev riktigt sugen på det nu igen, hehe! Jag brukar skära fisken först till "fiskpinnar" innan panering och fritering.
    Äter tillsammans med aioli och citron och morötter. Mums!
  • Vitrysk hockeyhjälte
    En stund i solen skrev 2014-09-02 12:35:04 följande:

    Jag brukar dubbelpanera:

    Vända runt fisken i mjöl, salt och citronpeppar. 
    Vända runt i uppvispat ägg.
    Vända runt i panko eller ströbröd.

    Steker eller friterar. Jag brukar använda panko och fritera. Blir väldigt gott och frasigt :). 


    Just så. Brukar också låta den färdigpanerade fisken ligga i minst en halvtimme innan jag steker, har fått för mig att paneringen fäster bättre då än om man steker direkt.

    Panko har jag aldrig hört talas om, dock. Dessa nymodigheter...
    Count hotfull pastor, sprungen ur kaos.
  • Fia 28
    Anonym skrev 2014-09-02 12:55:36 följande:
    Gör det :). Åt panerat och friterat i helgen och blev riktigt sugen på det nu igen, hehe! Jag brukar skära fisken först till "fiskpinnar" innan panering och fritering.
    Äter tillsammans med aioli och citron och morötter. Mums!
    Vilken fisk är bäst?
  • Jossofräs

    Tack för era tips hörni! Ikväll blir det panerad rödspätta och filsås bara för det ;)

  • Anonym
    Fia 28 skrev 2014-09-02 13:07:33 följande:
    Vilken fisk är bäst?
    Jag brukar köra på torsk eller kolja. Blir väldigt gott :).
  • Anonym
    Vitrysk hockeyhjälte skrev 2014-09-02 12:58:28 följande:
    Panko har jag aldrig hört talas om, dock. Dessa nymodigheter...
    Haha :). Prova! Blir väldigt gott om du friterar.

    Panko är som ett slags ströbröd men det är större bitar och ljusare. Liknat torrt, söndersmulat vitt bröd.  
  • En stund i solen

    Typiskt att man blir anonym automatiskt om man glömmer klicka i sitt namn...!

    Det är alltså jag som har skrivit:


    Anonym skrev 2014-09-02 12:44:48 följande:
    Nej, jag köper i min lokala ICA. Där står det bland ströbrödet.
    Anonym skrev 2014-09-02 12:55:36 följande:
    Gör det :). Åt panerat och friterat i helgen och blev riktigt sugen på det nu igen, hehe! Jag brukar skära fisken först till "fiskpinnar" innan panering och fritering.
    Äter tillsammans med aioli och citron och morötter. Mums!
    Anonym skrev 2014-09-02 21:54:56 följande:
    Jag brukar köra på torsk eller kolja. Blir väldigt gott :).
    Anonym skrev 2014-09-02 21:58:38 följande:
    Haha :). Prova! Blir väldigt gott om du friterar.

    Panko är som ett slags ströbröd men det är större bitar och ljusare. Liknat torrt, söndersmulat vitt bröd.  

    Känner inte att jag behöver gömma mig bakom anonymitet här :).


Svar på tråden Panering