Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Smutsiga sanningar om SD!

    Elake skrev 2014-11-26 01:55:13 följande:

    Sen skulle jag vilja att "Nihka", "FDFMGA" och "Biffus" kommenterar den här nyheten.
    http://www.svt.se/nyheter/regionalt/svtuppland/moske-beskylls-for-att-inte-slappa-in-kvinnor-i-bibliotek


    Visst.

    Vettigt sagt av ordförande för Svenska islamiska församlingarna:

    "Jag förstår inte varför kvinnorna inte får vara i biblioteket? Jag kan inte förstå den typen av argument. Varje människa kan göra vad den vill men om de vill ha statsbidrag, så måste den hjälpa till och bidra till samhällets grundläggande värderingar. Och en av de värderingarna är jämstäldheten mellan män och kvinnor, säger Abd al Aaqq Kielan, ordf Svenska islamiska församlingarna."
  • nihka
    Elake skrev 2014-11-26 13:58:46 följande:
    Ja, kan du se någonstans i denna tråden att personerna tagit avstånd från det jag länkade till? Nej, jag kan inte se det någonstans ännu. Väntar fortfarande på att "Nihka" och resten i hennes kartell ska visa avståndstagande nu. Men det lyser med sin frånvaro, illavarslande om du frågar mig.
    Jag har ingen kartell. Och ingen fanklubb, men det är givetvis fullt tillåtet att dela mina åsikter även om det retar dig att någon kan göra det.

    Jag tycker det är jättebra att de fått kritik från egen "högre ort". Det måste ha känts bra för kvinnorna som studerade där att ha interna auktoriteter på sin sida. De smäller nog högre än vad både du och jag säger.
  • nihka
    Anghammarad skrev 2014-11-27 07:52:33 följande:

    Ett par saker får jag inte riktigt ihop.

    SD-anhängare påstår att partiet är det Israel- och därmed också det judevänligaste partiet. Samtidigt svänger man sig slentrianmässigt med djupt nedlåtande kommentarer om Bonniersfären och "judemedia" samt om personer som uppenbart anses som fienden baserat på en uppfattad koppling till judendom. Hur går det ihop? 


    Lite allt möjligt dras till SD. Deras officiella hållning är inte antijudisk, men tittar man i kommentarsfälten på exempelvis Avpixlat, Fria Tider och Nordfront så ser man än tydligare än här vart det spretar iväg bland SD-följarna och än mer bland de med mer renodlat högerextremistiska åsikter. Ekeroth med sitt judiska påbrå vinner inte många popularitetspoäng där.

    SD är partiet som skulle falla sönder av interna stridigheter om de fick något att säga till om, men så länge de bara sitter på avbytarbänken utan att vara inbjudna till spel märks inte allt riff-raff inom partiet fullt lika tydligt.
  • nihka

    Dragonkrydda skrev 2014-11-27 14:10:10 följande:
    Ja de får, men det är inte rätt för det. Och det ligger på en nivå som borde vara långt under deras värdighet. Vi har ju demokrati i Sverige av en anledning.

    Låt oss fantisera, om SD ingick i en regering med M skulle du anse att det var odemokratiskt och långt under SDs värdighet om SD inte sammarbetade med V eller MP med motiveringen att "Vi har ju en demokrati i Sverige av en anledning"?
  • nihka
    Dragonkrydda skrev 2014-11-27 14:45:47 följande:
    Nej det finns ju en viss skillnad i att samarbeta med partier och att frysa ut partier. Det förstår du säkert själv. 
    Och det handlar ju inte bara om att inte samarbeta heller. Som när talmannen Per Westerberg vägrar ta Åkesson i hand med bortförklaringen "Det blir ju så tjatiga bilder". Den biten är patetisk. Ska man sitta i en riksdag, eller som högt uppsatt i vad det en handlar om så måste man kunna bortse från personliga åsikter och bete sig som en vuxen människa och behandla alla med respekt. Kan man inte det så kanske man ska börja köra lastbil istället. 
    Jag ställde en direkt fråga som jag önskar svar på och om det hjälper dig kan jag byta ut "inte samarbeta" mot "frysa ut".

    Låt oss fantisera, om SD ingick i en regering med M skulle du anse att det var odemokratiskt och långt under SDs värdighet om SD fryser ut V eller MP med motiveringen att "Vi har ju en demokrati i Sverige av en anledning"?

    Nu är det ju av respekt för alla de människor som detta rasistiska parti inte visar respekt för som man inte låter sig associeras med dem. Den dagen SD visar respekt mot andra människor, inklusive invandrare, flyktingar, muslimer och HBTQ-personer kan de börja förvänta sig att folk vill ta dem i hand och låta sig fotograferas med dem.

    Är det bara du som anser det eller är det en allmän "sanning" inom SD att människor som kör lastbil inte behöver kunna bete sig som vuxna människor?


  • nihka
    Dragonkrydda skrev 2014-11-27 16:05:02 följande:
    Titta, nu börjar du till och med bli lite nedlåtande, precis som jag sa.

    Fast nu är det ju så att det handlar om att frysa ut, och inte om att välja att inte samarbeta. Men för att svara på din fråga. Nej, det anser jag inte. Men har du o andra sidan hört något parti säga "Vi ska se till att (som exempel nu) M och KD inte kommer få något inflytande alls!"? Där har du skillnaden på att välja att inte samarbeta och att frysa ut -MHO. 

    En allmän sanning inom SD? Så du har bara tagit för givet att jag är SD väljare alltså, intressant. Har jag sagt det någonstans? Eller yttrat mina åsikter på ett i dina ögon rasistiskt sätt? Eller tog du bara till en vild chansning? Jag är ledsen, men du gick på en nit. Jag har ingenstans yttrat varken sympatier eller åsikter som överensstämmer med SD, så det är dina fördomar som talar. Att någon som inte röstat på SD inte kan stå upp för deras sak.  
    Och nej, jag anser inte att man inte behöver bete sig för att man är chaufför - men då träffar man inte riktigt lika mycket folk och man framställs inte medialt. 

    Det får bli mitt sista ord nu i det här nu.
    Jag hittar inget ens lite nedlåtande i det jag skrev till dig. Däremot tyckte jag att det var väldigt nedlåtande mot människor som kör lastbil när man som du anser det är sådant man kan göra om man inte klarar av att bete sig på ett sätt som du anser är vuxet:
    Dragonkrydda skrev 2014-11-27 14:45:47 följande:
    Ska man sitta i en riksdag, eller som högt uppsatt i vad det en handlar om så måste man kunna bortse från personliga åsikter och bete sig som en vuxen människa och behandla alla med respekt. Kan man inte det så kanske man ska börja köra lastbil istället.
    Nit? Ja, jag tog för givet att du hade dina sympatier hos SD eftersom du försvarar deras gnäll om att det är odemokratiskt när ingen vill ha med dem att göra plus att du talade i nedvärderande termer om människor som kör lastbil.

    Det här med respektera andra människor är ju inte SDs starka sida, men det är klart att det finns andra som tänker så här och dessutom väljer att försvara SD i en tråd som heter "Smutsiga sanningar om SD". Noterat.

    SD i en fantasiriksdag skulle inte tveka ett ögonblick att inte samarbeta med eller frysa ut MP, kalla det vad du vill. SD gör ju allt de kan för att försöka trycka ut MP ur regeringen as we speak, så varför de själva anser att de måste få vara med där de inte är önskvärda och hur det kan ses som odemokratiskt förstår jag verkligen, verkligen inte. SD vill ju själva ställa minst ett annat parti där de själva jämrar sig över att de själva står idag.

    Visst, DIP.


  • nihka
    Elake skrev 2014-11-27 18:52:24 följande:
    Inte en enda kotte sverigedemokrat som jag känner, och jag känner rejält många, hyser några agg mot judar.
    Så du kan bara lägga ner ditt skitsnack rätt i papperskorgen. Du har kommit med tillräckligt mycket lögner nu.
    Jag föreslår fortfarande att du tar en tur på nämnda sajter och botaniserar lite i kommentarsfälten. Om det tar emot kan du läsa här på det politiska forumet hur somliga SDare ser på judar. Huur har du lyckats missa detta???
  • nihka
    Dorian Ertymexx skrev 2014-11-27 19:09:24 följande:
    Selektiv varseblivning?
    Höger hand vet inte vad vänster sysslar med - därav min kommentar att "SD är partiet som skulle falla sönder av interna stridigheter om de fick något att säga till om".
  • nihka
    FiaMedFunkk skrev 2014-11-27 19:52:40 följande:
    Skönt att åtminstone en användare är föga lärd. Jag saluterar.
    Hahahahaha! Du får nog slå upp "föga".
Svar på tråden Smutsiga sanningar om SD!