Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Smutsiga sanningar om SD!

    Historien om SDs gruppledare och politiska sekreterare tar inte slut - den senaste vändningen är att de SD-ledamöter som kritiserat Wallmark riskerar att uteslutas pga sin kritik mot Wallmarks agerande - Wallmark och hans fru får 100 000 resp 50 000 i månaden från Stockholm Stad - om de också tar ut lön från den byggfirma de driver samtisigt med sina politiska uppdrag framgår inte.  

    Hur som helst ser de till att hålla sig framme vid köttgrytorna - det de anklagar alla andra politiker för är tydligen något SDs företrädare kanske inte i sig ogillar - utan bara det att det inte är de själva som inte får ta del av det de tycker de andra inte är värda.

    www.expressen.se/nyheter/kritiska-sd-ledamoter-riskerar-att-uteslutas/

    "Peter Wallmark anklagas, enligt Aftonbladet, för att ha gått bakom ryggen och anställt sig själv och sin fru. Därtill anklagas han för att ha förfalskat protokoll, gått emot beslut och satt ”sina egna” på viktiga distriktsposter genom vad som beskrivs som odemokratiska medel. "

    "Wallmark anklagas för att ha gått bakom de andras rygg när han anställt både sin fru och sig själv, för att ha varit med och förfalskat protokoll, inte följt beslut, och för att med odemokratiska medel satt ”sina egna” på viktiga poster i distriktet."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/0ERnog/sd-politiker-ar-anstalld-som-sekreterare-at-sig-sjalv--far-dubbla-lon


    "Sammanlagt får han nästan 100 000 kronor varje månad i ersättning från kommunen för sina olika uppdrag. Även hans fru är anställd som politisk sekreterare i stadshuset.


    Peter Wallmark försvarar sina dubbla arvoden med att borgarråden får högre lön än han.


    – Vi gör inget felaktigt med vårt kanslistöd. Vi använder det till mig och fyller upp det som ett gruppledararvode, säger han till 200 sekunder.


    På samma sätt gjorde hans föregångare på posten, Martin Westmont, något som Dagens Nyheter var först med att avslöja."

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/WLVjqQ/kritiserade-sd-ledningen-riskerar-uteslutas-ur-partiet

    "En majoritet i Stockholms stads kommunfullmäktigegrupp vill avsätta gruppledaren Peter Wallmark, SD.


    Men nu inleder partiet uteslutningsärenden mot flera av de kritiska ledamöterna.


    Om de utesluts kan Wallmark sitta kvar."

  • Padirac
    nihka skrev 2019-02-23 11:27:38 följande:
    Ja, om de utesluts kan Wallmark sitta kvar. Skrämmande!
    Hela historien visar hur SDs företrädare INTE företräder folket, INTE motarbetar en maktelit utan istället faktiskt roffar åt sig vid köttgrytorna (för att använda deras egna ord)

    Maktfullkomligheten och bristen på respekt för skattemedel och väljare är slående.  

    There is something rotten in the state of SD Kräks
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2019-04-19 09:48:12 följande:
    Det var längesedan partierna och politiker ville folket väl. Alla partier och de flesta politiker tänker bara på sig själva dessutom ställs det inga krav på politiker.
    Att ha så mycket makt utan gedigen kunskap skapar just den utveckling vi kan se ske nu.

    Det är mycket som inte fungerar i samhället. jag tror det kommer att blir värre när pengarna och resurserna inte räcker.

    Jag har slutat att rösta på partier jag röstar inte längre.
    Politiker är inte tjänstemän, de är folkvalda - vanliga människor med brister och fel, åsikter och kunskap i olika omfattning.

    Vi röstar fram de politiker vi förtjänar, påstås det.

    De krav vi kan ställa är att de följer lagar och arbetar för sitt partis och därmed sina väljares bästa.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-19 13:49:23 följande:

    En sådan marknad vore också tillväxt som inte påverkar miljön.Du får det att låta som att vi borde rösta på tjänstemän istället...


    Då har då inte förstått varför vi har demokrati med valda representanter och varför vi inte har tjänstemannastyre
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-19 16:44:41 följande:

    Har inte sagt någonting om tjänstemannastyre. Du beskrev yrkesgruppen tjänstemän som om de hade mindre brister och fel än vanligt folk... varför det givetvis vore bättre att söka politiker bland dessa människor än i gruppen som du kallar för vanligt folk.

    Resonemanget såg bara lustigt ut. Inget mer än så...


    Nä, tjänstemän har utbildning för sitt yrkesområde, bygghandläggare, ekonomer osv..

    De demokratiskt valda representanterna har också utbildning, de kommer från alla grupper i yrkeslivet och är valda för att representera vanligt folk med olika bakgrund, men det finns ingen yrkeshögskola för kommunalråd, ordförande i utbildningsnämnden tex. De demokratiskt valda representanterna har andra ansvarsområden än tjänstemännen helt enkelt.
  • Padirac
    moderator är kommunist skrev 2019-04-20 19:01:36 följande:

    Det finns inget som säger att valda representanter någonsin haft ett jobb. Mycket tyder på motsatsen.


    Ja, SDs topp är överrepresenterade i kategorin 'elit-utan- verklig-arbetslivserfarenhet-som-tömmer-grytorna'

    Andra har tex arbetat som svetsare
  • Padirac
    moderatorpajas skrev 2019-04-20 23:08:50 följande:

    Att sd är en samling jubelidioter ursäktar knappast dina vänner vänstertomtarna.


    Nej, SDs topp-företrädare bekräftar bara din tes. De är själva allt de säger till sina vurmare att hata och håna.
  • Padirac
    moderatorpajas skrev 2019-04-20 23:20:41 följande:

    Jag gillar ju inte dessa sd-snubbar mer än vad du gör. Fattar du inte det?

    Att sd uppför sig illa är ju bara vad man kan förvänta sig, så jag blir inte ens upprörd. Men de andra partierna borde väl kunna visa att de är bättre? Näe, det kunde de inte.


    Det är fint att höra att du är lika mot SDs pajaserier och lögner som jag är. Det är bra att de skärskådas som de nyssnazister de är. Eller hade de inte just Nazzar som finbesök...

    Sånt håller i alla fall inte se andra partierna på med.

    Fortsätt att kritisera partierna och de företrädare som har fog för att kritiseras, ta fram fakta och belägg istället för one liners.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-21 16:11:46 följande:

    Inget av det här har dock med min inflik att göra.


    Nej, din inflikning hade kanske inte med det jag skrev att göra. Alls.

    Demokratiska valda representanter eller tjänstemannastyre.. Självklart kan det vara en skillnad i kompetens, en del är där för att ta fram politiska mål, de andra är där för att verkställa dessa mål.

    Arbetet i en politiskt styrd organisation är skiljd från arbetet i säg en vinstdrivande organisation då de har olika mål. Den första ska driva arbete mot politiska mål, den andra mot vinstmål.

    Vilken utbildning behövs för att vara representant i en politisk organisation... Om målet är att hela befolkningen ska ha representation. Vill vi ha en politisk elit istället? Det är en fråga som behöver ett svar som accepteras brett.
  • Padirac
    Digestive skrev 2019-04-21 16:42:23 följande:

    Jag tar emot inbjudan till diskussion.

    Om du med "politisk elit" menar kompetens samt sakkompetens på det sakpolitiska området som en politiker befattat sig med... då har jag gärna det du kallar för "en politisk elit".

    Det finns en hel del skandaler som hade kunnat undvikas om sakkompetenta politiker suttit på rätt plats... inte minst på området IT-säkerhet.


    Varför ska inte 'dumbommar' få vara politiker, det finns de som uppskattar deras inflytande - jag menar att det är demokratiskt att allas åsikter får plats.

    Däremot borde tex i fallen där IT-säkerhet och rikets säkerhet sattes på undantag fått gallras genom sakkunniga tjänstemän på relevanta myndigheter, kan jag tycka. Politikerna behöver inte denna kunskap mer än andra , men de ska få lov att släppa makten om andra myndigheter säger nej. Nu ska väl detta kunna förhindras genom att lämplig myndighet har veto. Eller kommer jag ihåg fel.

    Den politiska gruppen måste ha förankring i breda grupper av befolkningen för att behålla sin trovärdighet och förankring, det är en del av demokratin. Det finns tex partier som lockar till sig vissa grupper av väljare, dessa partier har en bred förankring i dessa grupper på ett eller annat sätt.

    Här är ett exempel på när tjänstemän istället för politiker styr. På vilket sätt har folkviljan och rösterna som lagts inflytande där tjänstemännen styr istället för politikerna.

    mobil.nsd.se/nyheter/lulea/tjanstemannastyre-kritiseras-9896965.aspx
Svar på tråden Smutsiga sanningar om SD!