Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Smutsiga sanningar om SD!

    Gabbe75 skrev 2018-03-16 23:15:47 följande:
    Av alla dumma argument för hög flyktinginvandring är ju den åldersdemografiska puckeln ett av de dummare. Får vi fler äldre att ta hand hjälper det ju föga att ta emot mängder av flyktingar som inte kommer upp i acceptabel sysselsättningsnivå förens efter tre generationer. Det anstränger ju välfärden bara än mera. Vem är FR?

    Däremot växer ju kritiken mot SD:s flyktingpolitik mer och mer och det märks också på de uppstickarpartier som poppar upp. Nu senast Alternativ för Sverige.

    Svenskarna riskerar snart att vara i minoritet i sitt eget land även om vi så inför totalstopp för flyktingar.  
    Aha.. du menar att alla gamlingar från andra länder föder fler gamlingar  Då förstår jag det därmed dumma argument Solig
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-16 23:15:47 följande:
    Av alla dumma argument för hög flyktinginvandring är ju den åldersdemografiska puckeln ett av de dummare. Får vi fler äldre att ta hand hjälper det ju föga att ta emot mängder av flyktingar som inte kommer upp i acceptabel sysselsättningsnivå förens efter tre generationer. Det anstränger ju välfärden bara än mera. Vem är FR?

    Däremot växer ju kritiken mot SD:s flyktingpolitik mer och mer och det märks också på de uppstickarpartier som poppar upp. Nu senast Alternativ för Sverige.

    Svenskarna riskerar snart att vara i minoritet i sitt eget land även om vi så inför totalstopp för flyktingar.  
    Ja, vem kan FR vara egentligen. Tomte
  • Padirac

    www.dagensarena.se/innehall/skrammande-likheter-mellan-sds-partiprogram-och-mein-kampf/

    katalog.uu.se/empinfo/

    "I sitt partiprogram delar Sverigedemokraterna (SD) in de som bor i Sverige i två typer av medborgare: nationstillhöriga, en exkluderande kategori som inte alla kan tillhöra och medborgare, en övergripande kategori som inkluderar alla medborgare. I partiprogrammet skriver man att »Sverigedemokraterna skiljer på medborgarskap i den svenska staten och tillhörighet till den svenska nationen […].«


    Det är i stora delar samma syn på medborgarskap som i Adolf Hitlers Mein Kampf. Möjligen tycker somliga att detta är en obetydlig sak, och inget man bör fästa någon uppmärksamhet vid.


    Men som historiker som forskar om Hitler och nationalsocialismen tycker jag att det finns anledning att ställa en del frågor inför det faktum att ett större parti i riksdagen använder sig av samma ideologiska kategorier som den mest beryktade hatskriften i modern historia. Och att vi därför bör titta närmare på detta förhållande"

    "I det här läget är det därför rimligt att ställa frågan varför man har valt att anamma samma koncept? Varför anser man att en ideologi som leder till dessa likheter är en bra ideologi? Man kan också ställa sig frågande till om SD:s partiledning, men kanske framför allt partiets medlemmar och väljare, känner till dessa likheter? En annan given följdfråga, nu när dessa likheter klarlagts, är också om man vill fortsätta att ha det på det sättet? Störs man inte av att partiprogrammet delar grundläggande uppfattningar med Mein KampfNSDAP:s partiprogram och Nürnberglagarna?"

  • Padirac
    FDFMGA skrev 2018-03-18 00:26:23 följande:
    Kanske vad som återstår av Mattias Karlsson förslag till indelning av de som bor i Sverige i fyra kategorier.
    Creepy - De gamla ideologiska ränderna i SD har inte tvättats ur ännu. MK är tvättäkta liksom SD i övrigt Kräks
  • Padirac

    www.dagensarena.se/innehall/skrammande-likheter-mellan-sds-partiprogram-och-mein-kampf

    fler mustiga rader om kategoriseringen av människor som borde få vem som helst att rysa med tanke på vad SD vill och menar...

    "Faktum är emellertid att precis samma tudelning av landets invånare, men då som »Staatsangehörig« (medborgare) och »Staatsbürger« (nationsmedborgare), utgjorde grunden för Hitlers diskussion om nationstillhörighet i Mein Kampf.


    Idén hade Hitler med stor sannolikhet fått från Gottfried Feder, tidig nazistisk ideolog och en av författarna till NSDAP:s 25-punktiga partiprogram. Samma uppdelning lagstadgades senare i de beryktade Nürnberglagarna i september 1935. Vi känner alla till vad det slutliga resultatet av dessa lagar blev.


    Begreppet »Staatsangehörig« är i Mein Kampf den övergripande term som i SD:s partiprogram direkt motsvaras av kategorin »medborgare«. Begreppet »Staatsbürger« är i Mein Kampf den exkluderande kategorin som i SD:s partiprogram direkt motsvaras av kategorin »nationstillhörig«.


    Men likheterna mellan NSDAP:s och SD:s partiprogram går djupare än så. Uppfattningarna om hur en individ innefattas, eller utesluts ur, dessa kategorier är nämligen också i grunden desamma. I SD:s partiprogram kan man läsa följande:


    »Sverigedemokraterna definierar den svenska nationen i termer av lojalitet, gemensam iden- titet, gemensamt språk och gemensam kultur. Medlem av den svenska nationen kan man enligt vår uppfattning bli genom att antingen födas in den eller genom att senare i livet aktivt välja att uppgå i den. […] På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur.«


    Detta visar sig vara en likadan syn på hur människor blev en fullvärdig del av »nationen« som uttrycktes i Nürnberglagarna. I de talades det om att:


    »Riksmedborgare är endast den statstillhörige av tyskt, eller likvärdigt, blod, som genom sitt uppförande bevisat att han är villig och lämplig att trofast tjäna det tyska Folket och Riket.«


    Det centrala här är att NSDAP och SD även delar åsikten att »uppförande« påverkar nationstillhörigheten. Feder hade i sin nazistiska »kateches« Der Deutsche Staat auf nationaler und sozialer Grundlage, också gjort klart att varje individ som en gång erhållit medborgarskap skulle också om de visade sig ovärdiga kunna förlora det.


    I den nazistiska ideologin vilade fullvärdig tillhörighet i »nationen« på föreställningarna att man antingen föds in i, eller väljer att uppgå i, nationen, att värdighet för nationstillhörighet skall bevisas, samt att nationstillhörigheten kan gå förlorad genom illojalitet. Det är alltså samma idéer som SD gjort till ett ideologiskt fundament i sitt partiprogram – det är inga ytliga likheter vi talar om här."

    SD och SDs principprogram vilar på och omfattar än idag nazistiska grundtankar.Kräks

  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-28 21:59:14 följande:
    Kanske kommer som en chock för dig, men det är betydligt fler socialdemokratiska kommunpolitiker som blivit dömda för brott i jämförelse med sverigedemokratiska kommunpolitiker.

    Jag försvarar absolut inte några former av brottsliga handlingar, men dina försök att svartmåla partiet SD genom att lyfta fram sådana här händelser är rätt patetiska. Tror du på allvar att SD eller något annat parti sanktionerar den här typen av beteenden? Om inte förstår jag faktiskt inte varför du lyfter det här i en politisk diskussion.
    Det SDs parti sanktionerar har varit hets mot folkgrupp, förtal och järnrör - finns inget annat politiskt parti i riksdagen som stödjer sånt.
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-28 22:30:36 följande:
    Om SD skulle sanktionera detta är det ju väldigt konstigt varför de utesluter företrädare som ägnat sig åt det. Kan ju bara konstatera att det återigen inte finns någon som helst substans i det du påstår.
    MK mfl som skrivit på diverse hatsiter är inte uteslutna. Järnrörsmännen har inte uteslutits pga järnröret.

    MKs ej utredda förtal om terrorister försvarade JÅ  på en partiledardebatt med att han först inte visste något men senare i programmet tyckte han att det var sånt man fick tåla på sociala medier.

    Menar du att dessa saker inte varit stödda av SD?
  • Padirac
    Gabbe75 skrev 2018-03-28 23:20:58 följande:
    Erik Almqvist och Christian Westling fick definitivt lämna efter den omtalade filmen. Och nej - denna händelse var definitivt inte sanktionerad av partistyrelsen. Hur kan du tro det?Varför behöll man 
    Varför behöll man Ekeroth i partiet då? 
  • Padirac
    nihka skrev 2018-03-29 11:53:31 följande:
    För att behålla Gabbeväljare?
    Ja, nu håller gabbeväljarna på att gå över till AfS då Ekeroth inte håller radikalismens flagga uppe inom SD längre
Svar på tråden Smutsiga sanningar om SD!