• cosinus

    Nattningen med 6 och 9-åring är så jobbig!

    När jag lägger 4 och 6-åringen talar jag om för dem att nu får de börja klä av sig och gå och kissa. Görs inte detta av sig själv utan strular ja då fryser sagan inne eftersom vi helt enkelt inte hinner. De gillar saga så efter att ha blivit av med den några kvällar klär de av sig när jag säger till.

    Sen borstar vi då tänderna, lägger oss i dubbelsängen och läser saga och så går den äldre till sin säng medan jag pussar den mindre på pannan och stoppar om. Sen går jag till den äldre och gör samma sak.

    Med de två äldre så gör sig 10-åringen klar själv och går även upp och lägger sig själv, hon har en loftsäng av typen att man def varken pussar på henne eller stoppar om henne.

    8-åringen vill att vi följer med upp och stoppar om.

    Läggningen av de små tar som längst 20 min, av de större 5. Läggningen av de små går att göra på halva tiden utan saga vilket de är ok med om de t ex fått vara uppe längre.

    Jag hade blivit tokig av att behöva avsätta en timme varje kväll och ännu mer om det gällt bägge föräldrarna.

  • cosinus

    Amia01, ja jag har för det allra mesta hunnit ha tid med barnen innan läggning. Äldsta följer gärna med och handlar (alltså mat) och då hinner vi surra massor, sen är då det skjuts till aktiviteter som gör att man bara är i bilen en vuxen och ett barn eller så myser man i soffan med något barn medan de äldre leker ute. De yngre lägger sig en timme innan så då hinner man prata, mysa, massera, klia hårbotten och bara vara med de stora. De stora är i gengäld iväg betydligt mer vilket ger möjligheter för de yngre med lite egentid.

    Vid läggning är det dock rätt snabba puckar, då är jag väldigt osugen på utdragna processer :)

Svar på tråden Nattningen med 6 och 9-åring är så jobbig!