• Nr 3 på G

    Presentationstråd för oss som "Vill ha ett barn till efter 40+! Häng på du som oxå har de planerna, alla trådar verkar ju mer eller mindre döda i denna kategori... :-)"

    Här kan vi väl alla berätta lite smått och gott om oss själva så har vi det samlat på ett ställe istället för utspritt bland alla sidorna, lättare att gå tillbaka och kolla  och lättare för nya att presentera sig och lära känna oss andra Hjärta

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2014-10-04 20:08
    länk till grundtråden

    www.familjeliv.se/forum/thread/73772709-vill-ha-ett-barn-till-efter-40-hang-pa-du-som-oxa-har-de-planerna-alla-tradar-verkar-ju-mer-eller-mindre-doda-i-denna-kategori

  • Svar på tråden Presentationstråd för oss som "Vill ha ett barn till efter 40+! Häng på du som oxå har de planerna, alla trådar verkar ju mer eller mindre döda i denna kategori... :-)"
  • Nr 3 på G

    Jag för väl föregå med gott exempel och skriva första inlägget Glad

    Är en skånska på snart 43 år som bor i Gästrikland sen 12 år tillbaka (13 år i slutet av januari) med min man, våra 3 barn ( flicka född-0709, pojke född -0908 och flicka född -1209) och en dvärgschnauzer på 1,5 år. Vi bor i ett hus i en "håla" med ca 9000 invånare och trivs bra där.
    Jag jobbar (just nu bara 50%) som allt-i-allo på en sim-/idrottshall och har ett arbetsschema som är helt åt skogen framför allt som mannen är skiftarbetare så vissa veckor känns det som att vi bara håller kontakten via telefon. Vi har inga anhöriga i närheten utan är hänvisade till FS och vänner när vi behöver hjälp med passning av barnen så egentid eller tid  på tu man hand är väldigt sällsynt.Tungan ute

    Vad gäller barnskaffandet så har vi aldrig haft problem med att bli gravida (snarare tvärtom) men antagligen pga åldern så har det blivit några MF Gråter 

    Jag hade ett MF i v 10 (mellan barn nr 2 och 3) som slutade med sjukhusbesök och fick hjälp med att få ut dom sista resterna som satt fast i livmoderhalsen, samma sak med 1:a missfallet i våra försök att få bebis nr 4:a fast då i v 11.
    MF nr 3 kom i januari då vi var in för ett tidsbestämmande VUL i v 10 för att göra KUB-test, då hittade läkaren ingen hjärtaktivitet utan jag fick tabletter för att avsluta graviditeten men det slutade med störtblödning en vecka senare och sjukhuset igen för blodtransfusion och skrapning (3 påsar blod och ett Hb på 68 då var jag inte alltför kaxig) men efter 2 dygn fick jag komma hem till familjen igen Hjärta 

    Sista MF hade jag i juni och det var tack o lov komplikationsfritt (hände redan i v 6) så nu försöker vi igen.

    Jakten på en 4:a har hållit på i ca 15-16 månader nu och det börjar kännas som att tiden är på väg att rinna ut för oss men än ger vi inte upp. Har tänkt ge det en chans till men skulle det gå åt skogen igen så blir det nog utredning (eller så lägger vi bebisplanerna på hyllan). 

    Just nu undviker jag starka tvålar, för mycket kaffe, stress Oskyldig äter Mitt val Kvinna,  aspirin (ca 75 mg/dag ) från ÄL till mens, extra D-vitamin och försöker äta hyfsat sunt fast lite godis slinker allt ner. Måste försöka gå ner i vikt och börja röra på mig lite mer, hade inte varit fel med lite styrketräning inför en ev graviditet så ryggen orkar.

    Så det var väl lite gott och blandat från mitt liv .

    Kram och lycka till allihopa så fortsätter vi jakten på PlusGravid och till sist Baby

  • Jamtlandstaus

    Född -71 
    Flyttade till Östersund 1995. Juli 1997 fick jag mitt första barn, en son och Juli 2012 fick jag mitt andra barn, en flicka.
    Jag bor i hus med man, barn och två hundar (dvärgschnauzrar, som är en underbar ras). Vi har precis påbörjat en jätterenovering av vårt hus så nu är det lite körigt. Vi kommer flytta ut ur huset okt-jan och skall bo i ett liiiitet hus på c:a 30 kvm, det blir en utmaning. Jag jobbar som verksamhetssamordnare i en stor myndighet.
    Innan dottern kom hade jag ett MA (2011) som upptäcktes i v11 och nu i våras (2014) hade jag ytterligare ett MA i v.7. I samband med det upptäcktes en vätskefylld cysta som man trodde var graviditetsrelaterad och som skulle försvinna av sig själv. Det har den tyvärr inte gjort och efter flera återbesök har det nu beslutats för operation...supertrist med störmoment i bebisverkstaden. Känns även lite olustigt OM jag skulle bli gravid denna månad men samtidigt har jag inte fått graviditetsförbud så vi fösöker på som vanligt.
    Jag använder fertilitetsmonitorn från Clearblue, tycker den är dyr men bra. Skulle önska lite mer fllexibilitet med att ta stickorna ex fler per dag. Vi har försökt sedan årsskiftet i år att få nr 3.
    Jag äter kosttillskott i vanliga fall; Magnesium, omega-3, D-vitamin och mitt val kvinna och nu har jag även lagt till Angus castus (munkpeppar) och en åttondel Aspirin (måste ta mig iväg och köpa barnversionen! )
    Munkpepparn har tagit bort min PMS, förkortad min cykel något samt tidigarelagt min ÄL. Detta gör att det är lätt att tro att jag har gravsymtom men det är bara annorlunda tack vare munkpepparn har jag förstått...
    I övrigt lever jag som ogravid tills motsatsen bevisats; dricker kaffe, vin och äter ostar

  • Jamtlandstaus
    Nr 3 på G skrev 2014-09-26 16:51:02 följande:

    kul att du oxå har dvärgar :) vår är svart vilken färg har dina?


    Peppar & salt, två tikar (systrar) 3,5år
  • Nr 3 på G
    Jamtlandstaus skrev 2014-09-26 20:28:35 följande:
    Peppar & salt, två tikar (systrar) 3,5år smile1.gif
    Kastrerad hane på snart 1,5, ska försöka lägga in en bild en dag när jag har bättre tid :)
  • ludenfot

    Jag är en man, singel, kring 40 år och jag har inga barn ...ännu. Jag skulle alltså väldigt gärna vilja bli pappa men omständigheterna har gjort mig barnlös. {#emotions_dlg.flower}

  • Nr 3 på G
    ludenfot skrev 2014-09-27 15:20:36 följande:
    Jag är en man, singel, kring 40 år och jag har inga barn ...ännu. Jag skulle alltså väldigt gärna vilja bli pappa men omständigheterna har gjort mig barnlös. {#emotions_dlg.flower}
    Vad tråkigt att höra Rynkar på näsan
  • ludenfot
    Nr 3 på G skrev 2014-09-28 08:50:31 följande:
    Vad tråkigt att höra Rynkar på näsan
    Tråkigt är det men ännu är inte drömmen över. 
  • Nr 3 på G
    ludenfot skrev 2014-09-28 09:45:42 följande:
    Tråkigt är det men ännu är inte drömmen över. 
    Som man kan ju drömmen leva lite längre :) Har du inte hittat rätt kvinna att bilda familj med eller är det andra problem?

    Hoppas att din dröm går i uppfyllelse snart

    Kram
  • ludenfot
    Nr 3 på G skrev 2014-09-28 20:08:36 följande:
    Som man kan ju drömmen leva lite längre :) Har du inte hittat rätt kvinna att bilda familj med eller är det andra problem?
    Ja eftersom jag är singel måste jag nog säga att jag inte har hittat rätt kvinna. Omvänt så har jag kanske träffat henne men jag var inte rätt man vid den tidpunkten. Svårt att säga men alternativ A får jag väl hoppas på och att hon väntar bakom nästa hörn.
Svar på tråden Presentationstråd för oss som "Vill ha ett barn till efter 40+! Häng på du som oxå har de planerna, alla trådar verkar ju mer eller mindre döda i denna kategori... :-)"