• Äldre 26 Oct 01:31
  2061 visningar
  8 svar
  8
  2061

  abort eller behålla :/

  Har precis fått reda på att jag är gravid för första gången och orkar inte förklara hur situationen ligger till, men har en simpel fråga.

  Om man är osäker på om man borde behålla barnet och mer tänker det lutar mot abort, borde man ändå behålla då eller göra abort?

  Tänker samtidigt jag kommer ångra en abort så pass mycket efteråt och tror jag kommer må fruktansvärt dåligt efter det här men det rätta borde väl vara en abort då? Eller kan det vara att behålla? eftersom man inte alls är helt hundra på att göra abort heller. :/ helt rörigt för mig nu och vill bara ha en åsikt.. Mår riktigt dåligt och vet varken ut eller in..

  Tacksam för svar..

 • Svar på tråden abort eller behålla :/
 • Äldre 26 Oct 02:06
  #1

  Ber om ursäkt för så många trådar angående detta ämne. Måste blivit något fel på sidan så det uppdaterade tråden hela tiden, hehe.

 • Anonym (blåbä­r)
  Äldre 26 Oct 05:54
  #2
  +1

  Du är den enda i världen som vet om du ska behålla barnet eller inte. Om de någon som tvingar dig till något så ska du genast sluta lyssna. Det är din kropp och ditt val men givetvis brukar man diskutera detta med fadern och kommer man inte överens så får du funderar på för och nackdelar, tex har man vänner och familj som stöd oavsett vad man väljer? Är man tillräckligt mogen för att skaffa barn. Kan man få barn senare i livet? Vill du någonsin ha barn? Vart kan man få hjälp om man vill behålla barnet osv...

  Men oavsett vad du väljer så kan varken jag eller någon annan här lr i din omkrets bestämma vad som är rätt eller fel för dig. Så fundera noga över ditt val. Det är inget man gör över en natt utan tänkt länge på vad som är rätt för just Dig!

 • Äldre 26 Oct 07:37
  #3
  +1

  Det bestämmer du. Vill du behålla så gör det. Jag behöll vårt första oplanerade barn. Vi var tillsammans men hade bara träffats en månad. Ångrar ALDRIG att jag(och han) gjorde valet att behålla. Idag är hon 7år och vi har tre barn till tillsammans. Nr 4 bar en chock också. Inte alls planerad och där lutade det åt abort länge. Men sen när jag fick se den lilla bönan på ul så smälte mitt hjärta och jag bestämde mig att satsa på livet. Hon är helt fantastisk. 19mån nu och fan vad glad jag är att jag inte gjorde abort. Då jade ju HON inte funnits i våra liv. Den tanken är läskig. Underbara lilla tjej. Precis som sina syskon.

 • Äldre 26 Oct 09:52
  #4
  +1

  Du bestämmer! För att väga upp föregående inlägg så kan jag berätta att jag ALDRIG ångrat min abort! Mitt liv skulle INTE varit så bra som det är idag om jag inte gjort abort. Skulle aldrig träffat min man och aldrig fått mina fina barn!

 • Anonym (Oplan­erat gravid­)
  Äldre 26 Oct 10:44
  #5
  +1
  viseversa skrev 2014-10-26 07:37:01 följande:

  Det bestämmer du. Vill du behålla så gör det. Jag behöll vårt första oplanerade barn. Vi var tillsammans men hade bara träffats en månad. Ångrar ALDRIG att jag(och han) gjorde valet att behålla. Idag är hon 7år och vi har tre barn till tillsammans. Nr 4 bar en chock också. Inte alls planerad och där lutade det åt abort länge. Men sen när jag fick se den lilla bönan på ul så smälte mitt hjärta och jag bestämde mig att satsa på livet. Hon är helt fantastisk. 19mån nu och fan vad glad jag är att jag inte gjorde abort. Då jade ju HON inte funnits i våra liv. Den tanken är läskig. Underbara lilla tjej. Precis som sina syskon.


  Åhh vad glad jag blev av att läsa det där. För jag är i (nästan) precis samma sits. Jag och min sambo blev officielt ihop den 12 maj, och min sista mens var 26 maj, så typ en månad också! Folk säger att det kommer ta slut så när jag läser att ni fortfarande är tillsammans blir jag jätte glad!

  TS:

  Jag är i vecka 23 nu, blev gravid pga mini-piller slarv men valde att behålla. Ångrar inget. Tänkte på abort och adoption länge men min sambo kände sig obekväm med adoption så vi bestämmde oss för att behålla det. Allt kändes rätt. Det är svårt ibland men det funkar :)

  Så gör det som känns rätt. Om abort känns rätt så gör en abort, du kan fortfarande ha barn i framtiden! Men om det känns rätt att behålla barnet så gör det. Barn kan vara jobbiga ibland men också underbara :)
 • Anonym (C)
  Äldre 26 Oct 12:19
  #6
  +1

  Jag har gjort abort och kände en otrolig lättnad efteråt, men jag var säker på att abort var det enda alternativet redan från början. Ville att mina framtida barn skulle få växa upp i en trygg familj med båda föräldrarna under samma tak och mitt dåvarande förhållande var på väg att gå i stupet så.. samt att jag var ung. Jag har aldrig ångrat min abort. Har lite kontakt med exet men är glad att vi inte har ett barn tillsammans idag. 

  Bara du vet vad som känns rätt för dig. Lycka till oavsett vad du bestämmer dig för att göra. <3 

 • Äldre 26 Oct 12:47
  #7

  Tack för alla svar! Jag är väldigt osäker angående det här, fick reda på det i fredags. Är 23 år och tror jag skulle bli en jättebra mamma dock ska pappan flytta utomlands nu i december, vi har dejtat sen juni, så det här var alltså inte heller planerat.

  Jag börjar bara bli så ledsen om dagarna, pratar med magen för jag vet att nu finns något där :(.. Å andra sidan är det lite problem ekonomiskt om jag blir ensamstående, jag vill inte förstöra hans dröm att flytta utomlands som han planerat och vill ha en pappa till barn och jag är väl en sån som aldrig varit allt för för barn, men ändå känner jag redan sån kärlek till lilla embryot :( helt förstörd nu och gråter mycket, men jag ska träffa barnmorskan i veckan så får jag väl tänka över det här ett tag till..

 • Äldre 22 Nov 18:43
  #8

  Jag blev gravid men en kille jag endast "dejtat" en månad ungefär... Han gjorde ALLT för att jag skulle ta bort barnet. Hela hans familj var på mig om detta och var vansinniga på mig för att jag inte lutade mot abort! 

  Jag var 20 år gammal och alla försokte pränta in i mig att jag ALDRIG skulle klara av detta! 

  Jag valde att behålla henne! Det är de BÄSTA jag gjort i hela mitt liv! 
  Jag klarade dom första 3 månaderna efter hon hade fötts , helt själv! (efter det kom pappan på bättre tankar och faktiskt tog sitt ansvar, och idag älskar han henne av hela sitt hjärta) Vi blev aldrig någonsin ett par, men är bra föräldrar åt vår dotter! 

  hon är mitt ALLT! 
  och visst... det är jättetufft, men det är SÅ värt det! Hon är 8 år idag och jag skulle inte vilja leva ett liv utan henne :)

  Sen finns de väl delade meningar, men ville ge dig min situation :)

  Kramar till dig och hoppas allt går bra :)

Svar på tråden abort eller behålla :/
Logga in
Bli medlem