• Phaa

    Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp

    Hej! Min flicka fick sitt vaccin när hon var 3 månader fredag 3 oktober 2014. Sköterskan på BVC frågade mig (21år)och min kille (23år) hur flickan mådde medan hon mätte,vägde osv. Flickan var en 10poängare enligt hennes barnläkare och mådde toppen!

    Hon va det finaste som hänt mig, jag kunde inte vänta på att visa henne för hela världen. Sköterskan talar om för oss att hon skall vaccineras och ger henne ett vaccin i vardera lår. I samma stund kändes det för mig som att jag borde hindrat sköterskan från att göra det. Jag försökte intala mig själv att det bara va ?mamma problem? jag handskades med. Det är bara jag som är Knäpp, min känslor för min dotter spelar spratt för min hjärna. BVC Sköterskan talar om för oss att min dotter är fullt frisk, bra reaktionsförmåga, stadig i sin utveckling och har de finaste ögonen hon sätt på många år. Hon säger även att det ja. Vara så att hon kan bli trött, lite febrig och gnällig men att jag skall ge henne en baby alvedon och hålla henne hårt hos mig, att det kommer lugna ner sig efter ett -två dygn. redan här får jag ångest. Mindre än 36 timmar att har erhållit sitt första vaccin, vaccinet som va livsnödvändigt för att hon inte skall drabbas av stelkramp, vaknar jag och min kille upp med vår dotter död i famnen på honom. Vi ringer ambulans och återupplivning håller på i 45 min innan de dödförklarar henne på sjukhuset i Kristianstad. Barnläkaren som bedömt min dotter som 10 poängare står nu och talar om för mig att han inte kan utesluta att vaccinet tagit död på henne men att vi får vänta på obduktionsrapporten som kan dröja månader innan jag kan få översatt. Jag väntar fortfarande på rapporten. Jag önskar bara att jag hade lyssnat på mig själ. Jag har aldrig fått någon spruta för stelkramp då jag är född i Tyskland, inte heller senare i livet har jag brytt mig om vaccinet trots påtryckningar från skolsköterska och läkare. Varför lät jag dem vaccinera min dotter? Jag hade ingen aning om vad hon vaccinerades för innan sköterskan redan satt sprutan. Hatar jag mig själv och hela värden för det. JA!! vi erhöll ett ursäktsbrev från BVC sköterskan samma vecka som min dotter dog. Hon beklagar vår sorg. Vetandes att kvinnan bara gjorde sitt jobb gör inte saken bättre när jag nu i efterhand förstår att de allihopa inte bara denna sköterska är medvetna om dödligheten och inte sa ett ord. För min dotter, mig, min kille är det redan försent jag hoppas bara att någon där ute tar till sig av sin egen mamma eller pappa instinkt. Jag önskar verkligen att detta för skillnad för någon annan.

  • Svar på tråden Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp
  • winnethepooh
    Lilje skrev 2014-11-20 19:46:01 följande:
    I Norge blev barnen tills nyligen vaccinerat mot TBC i skolan. Jag fick den inte då jag av någon anledning var immun, men jag hade då bott flera år i Oslo öst, och där var det redan på 80-talet ett färgstarkt miljö. Antagligen någon i skolan där som smittade mig lindrigt. Så sjukdomen finns i högsta grad, men dom flesta vuxna är vaccinerat, vilket fortfarande ger ett flockskydd. Ett litet tag till iallafall.
    Oj jaha. Kanske har jag också haft en lindrig variant utan att veta om det. Det är detta som är lurigt med TBC, det finns mânga varianter av den. TBC-vaccin skyddar mot de mest dödliga varianterna (upp till runt 80% skydd har jag för mig) och ju tidigare man vaccineras desto effektivare skydd. Bebisar vaccineras ofta mot TBC vid 1 månads ålder, det är det första vaccin som kan ges.
  • Sommarsnö

    Beklagar verkligen, kan inte sätta mig in i hur fruktansvärt ni måste ha det nu. Så länge ni inte fått obduktionsrapporten så vet ni ju inte om det berodde på det. Det är klart att det ligger nära till hands att tro det i och med att det skedde så tätt inpå men det kan ju också vara en olycklig slump så att säga, barnet kanske skulle ha dött ändå även om det inte fick vaccin.

  • tvetalan
    sextiotalist skrev 2014-11-20 18:33:10 följande:
    det kan vara annat också, PSD är väldigt ovanligt i Sverige också.

    Dessutom är PSD vanligast de första tre månaderna och då är inte heller de svenska barnen vaccinerade
    Men det där stämmer inte. Risken för PSD är som störst vid 3,5 månad om jag inte missminer mig. Det brukar således vara efter att vaccindos 1 vid tre månader blivit insprutad ;)
  • Gudasänd

    .
    Precis det jag menade innan, tack för att du bekräftar detta!

  • Lady Godiva

    Jag beklagar sorgen, ingen ska behöva begrava sitt barn!

    Jag förstår att ni vill se en anledning till att hon dog, men du vet inte att det var vaccinet som orsakade hennes död. Det är som andra sagt möjligt att det handlar om plötslig spädbarnsdöd, som bara råkar inträffa precis efter att flickan vaccinerats.

    När du skriver att din dotter dog p.g.a. vaccin skrämmer du upp andra föräldrar som kanske precis ska vaccinera sina små, det tycker jag är onödigt då du faktiskt inte med säkerhet vet att din dotter dog av vaccinet.

    Man ser med misstänksamhet på vaccinationer, och många vaccinerar inte sina barn alls. Det tycker jag är fel. Men visst, ni bestämmer över era barn, de kan inte fatta sådana beslut själva.

    Apropå det kom jag just på en sak:

    Om ett barn vars föräldrar tillhör Jehovas vittnen behöver en blodtransfusion så nekar föräldrarna eftersom deras tro förbjuder dem att ta emot blod. I sådana fall, det brukar hända någon gång per år, tar man tillfälligt ifrån föräldrarna vårdnaden, ger barnet den nödvändiga behandlingen och sedan får föräldrarna vårdnaden tillbaka. Helt rätt förstås.

    Men det här är ju något som Jv får kritik för, att de vägrar blod och även vägrar blod för sina barn. Folk tycker de är hemska, det finns de som tycker att man borde ta vårdnaden permanent i de här fallen.

    När det gäller de som nekar sina barn vaccinationer blir folk inte alls lika upprörda, men det är nog för att det inte handlar om en akut situation där barnets liv hänger på att de får behandlingen. När det gäller vaccination är det ju inte så att barnen dör om de inte vaccineras - i alla fall inte just då och där (och det handlar ju inte om de där tokiga Jehovas utan "vanliga Svenssons" då är det ingen fara ). Att de kan drabbas av svåra sjukdomar senare i livet tänker ingen på eller bryr sig om, och därför är det ingen som helt sonika tar ifrån föräldrarna vårdnaden och vaccinerar barnen.

    Nu säger jag inte att man borde göra så, jag säger heller inte att det är fel när man temporärt tar ifrån Jv:n vårdnaden. Det här var bara något som slog mig nu när jag såg inlägg från föräldrar som inte låter vaccinera sina barn.


    You don't drink poison and expect your enemy will die.
  • Lady Godiva
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE skrev 2014-11-20 18:50:44 följande:

    Det går förstås inte att i enskilda fall utesluta orsaker men vaccin har inte kopplats samman med högre spädbarnsdödlighet i någon studie jag känner till. Att det skulle vara den direkta orsaken till plötslig spädbarnsdöd är inte särskilt troligt.

    Att du skulle ha fått ett "ursäktsbrev" från vaccinerande sjuksköterska tror jag inte ett dugg på, det vore mycket oprofessionellt och opassande att ens överväga att skicka ett sådant brev, särskilt innan dödsorsaken är fastställd.


    Nej, jag tror inte heller på det faktiskt. Jag vet inte vad som händer i ett sådant här fall, om det går att anmäla BVC för något (tror ju förstås inte det) men om de skulle kunna anmälas finns det inte en chans att de skickar ett ursäktsbrev innan man ens vet vems "fel" - om någons - det inträffade är. Det skulle användas emot dem att de bad om ursäkt, det skulle tyda på att de visste att de var skyldiga. Varför annars be om ursäkt?

    Så nej, jag tror inte heller på det. Sorry TS.


    You don't drink poison and expect your enemy will die.
  • winnethepooh
    tvetalan skrev 2014-11-20 22:50:10 följande:

    Men det där stämmer inte. Risken för PSD är som störst vid 3,5 månad om jag inte missminer mig. Det brukar således vara efter att vaccindos 1 vid tre månader blivit insprutad ;)


    Det brukar sägas att risken för PSD är störst "under de första fyra månaderna".
  • Lilje

    Vaccinvägring påverkar ju inte bara egna barn, men andras också. Även om ditt barn blir lindrigt sjukt och klarar sig kan det smitta andra som av olika anledningar inte har kunnat vaccineras, och det barnet kan dö. Det är jätteviktigt att vi upprätthåller flockimmuniteten.

Svar på tråden Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp