• Phaa

    Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp

    Hej! Min flicka fick sitt vaccin när hon var 3 månader fredag 3 oktober 2014. Sköterskan på BVC frågade mig (21år)och min kille (23år) hur flickan mådde medan hon mätte,vägde osv. Flickan var en 10poängare enligt hennes barnläkare och mådde toppen!

    Hon va det finaste som hänt mig, jag kunde inte vänta på att visa henne för hela världen. Sköterskan talar om för oss att hon skall vaccineras och ger henne ett vaccin i vardera lår. I samma stund kändes det för mig som att jag borde hindrat sköterskan från att göra det. Jag försökte intala mig själv att det bara va ?mamma problem? jag handskades med. Det är bara jag som är Knäpp, min känslor för min dotter spelar spratt för min hjärna. BVC Sköterskan talar om för oss att min dotter är fullt frisk, bra reaktionsförmåga, stadig i sin utveckling och har de finaste ögonen hon sätt på många år. Hon säger även att det ja. Vara så att hon kan bli trött, lite febrig och gnällig men att jag skall ge henne en baby alvedon och hålla henne hårt hos mig, att det kommer lugna ner sig efter ett -två dygn. redan här får jag ångest. Mindre än 36 timmar att har erhållit sitt första vaccin, vaccinet som va livsnödvändigt för att hon inte skall drabbas av stelkramp, vaknar jag och min kille upp med vår dotter död i famnen på honom. Vi ringer ambulans och återupplivning håller på i 45 min innan de dödförklarar henne på sjukhuset i Kristianstad. Barnläkaren som bedömt min dotter som 10 poängare står nu och talar om för mig att han inte kan utesluta att vaccinet tagit död på henne men att vi får vänta på obduktionsrapporten som kan dröja månader innan jag kan få översatt. Jag väntar fortfarande på rapporten. Jag önskar bara att jag hade lyssnat på mig själ. Jag har aldrig fått någon spruta för stelkramp då jag är född i Tyskland, inte heller senare i livet har jag brytt mig om vaccinet trots påtryckningar från skolsköterska och läkare. Varför lät jag dem vaccinera min dotter? Jag hade ingen aning om vad hon vaccinerades för innan sköterskan redan satt sprutan. Hatar jag mig själv och hela värden för det. JA!! vi erhöll ett ursäktsbrev från BVC sköterskan samma vecka som min dotter dog. Hon beklagar vår sorg. Vetandes att kvinnan bara gjorde sitt jobb gör inte saken bättre när jag nu i efterhand förstår att de allihopa inte bara denna sköterska är medvetna om dödligheten och inte sa ett ord. För min dotter, mig, min kille är det redan försent jag hoppas bara att någon där ute tar till sig av sin egen mamma eller pappa instinkt. Jag önskar verkligen att detta för skillnad för någon annan.

  • Svar på tråden Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp
  • Insatt
    sextiotalist skrev 2014-11-20 17:57:58 följande:
    och jag misstänker att din mammas kusin inte var född före kriget utan en tid då vi hade modern sjukvård
    Nja. Min mamma är i 70årsåldern. Jag har för mig att han dog mitt under kriget eller straxt innan faktiskt.
  • Gudasänd
    sextiotalist skrev 2014-11-20 13:43:14 följande:

    Beklagar vad du gått igenom, men det behöver inte alls bero på vaccineringen, det kan vara PSD.
    Avvakta nu vad obduktionen säger.
    Trots allt så räddar vaccinationsprogrammet liv, och detta även i Sverige.


    .
    Men hur förklarar du då att PSD knappt längre existerar i Japan, efter att man där slutat vaccinera bebisar? Cool
  • Gudasänd
    humanist1970 skrev 2014-11-20 14:08:47 följande:

    Jag blir så oerhört ledsen av att höra detta. Vaccinering är tyvärr ett gift med många biverkningar och ibland dödsfall. Föräldrar vaccinerar sina barn i tron att de blir skyddade mot "farliga" sjukdomar men vaccin ger inte ett fullständigt skydd mot någon sjukdom. Jag fick alla barnsjukdomarna och i min enfald trodde jag att jag inte hade blivit vaccinerad som barn men för ett par månader sedan så hittade jag mitt vaccinationskort bland gamla papper som jag gick igenom och det visade sig att jag hade blivit vaccinerad mot samtliga sjukdomar som jag till slut fick ändå!!!


    Vad säger vaccinationskramarna om detta? Cool
  • sextiotalist
    Gudasänd skrev 2014-11-20 18:18:34 följande:

    .

    Men hur förklarar du då att PSD knappt längre existerar i Japan, efter att man där slutat vaccinera bebisar?


    det kan vara annat också, PSD är väldigt ovanligt i Sverige också.

    Dessutom är PSD vanligast de första tre månaderna och då är inte heller de svenska barnen vaccinerade
  • tobbe01

    Idag tar vi emot stora skaror från andra länder som jag kan tänka ofta är helt ovaccinerade? och om det då sprider sig ett vaccinations-motstånd i vårt land så har vi snart en ökande barnadödlighet. Ökad bland vuxna också men nu handlar tråden om barn.

  • frökenelisabeth
    Gudasänd skrev 2014-11-20 18:18:34 följande:
    .
    Men hur förklarar du då att PSD knappt längre existerar i Japan, efter att man där slutat vaccinera bebisar? Cool
    Det stämmer inte. Det som i princip har försvunnit i Japan är antalet fall där man får ersättning för PSD som vaccinskada. Vilket ju är ganska logiskt - om man först börjar vaccinera barn när de är över två så är risken för PSD så gott som obefintlig. 
  • Anghammarad
    Gudasänd skrev 2014-11-20 18:18:34 följande:
    .
    Men hur förklarar du då att PSD knappt längre existerar i Japan, efter att man där slutat vaccinera bebisar? Cool
    Ta dina idiotier någon annanstans.

    "Det som skedde var att när inga spädbarn i Japan vaccinerades sjönk ersättningskraven från föräldrar som menade att deras barns död i SIDS berodde på vaccin till noll. Det dog dock inte färre barn i SIDS (fler enligt vissa källor), men ingen kunde skylla på vaccinet. Däremot dog fler barn i kikhosta."

    www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/anna-wahlgrens-tragedi/
    www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8838467
  • winnethepooh

    [quote=74373041][quote-nick]frökenelisabeth skrev 2014-11-20 18:36:00 följande:[/quote-nick]Det stämmer inte. Det som i princip har försvunnit i Japan är antalet fall där man får ersättning för PSD som vaccinskada. Vilket ju är ganska logiskt - om man först börjar vaccinera barn när de är över två så är risken för PSD så gott som obefintlig. [/quote

    Tänkte väl att det låg mera bakom den statistiken. Så är det oftast.

Svar på tråden Dotter 3månader död pga vaccin mot stelkramp