Varför mjölk vid bakning?
Började fundera på varför man använder just mjölk i en del recept när man bakar. Inte ofta jag har mjölk hemma så funderade på om man inte lika gärna använda vatten? Beror det på smaken eller på nåt annat?
Började fundera på varför man använder just mjölk i en del recept när man bakar. Inte ofta jag har mjölk hemma så funderade på om man inte lika gärna använda vatten? Beror det på smaken eller på nåt annat?
Visst kan man använda vatten istället, men då blir kakan mer torr/krispig.
Visst kan man använda vatten istället, men då blir kakan mer torr/krispig.
om du vill det mjukare så tillsätt lite olja i smeten.
Mjölk innehåller fett, och fett har en funktion vid bakning. Men det går att använda vilket fett som helst istället.
Om man lär sig hur mjöler beter sig, vad som händer vid skållning, om man har fett i degen eller inte osv, så är det inga problem att baka gott matbröd.
Fast i recepten som ska ha mjölk så finns det ju ofta smör också, räcker det inte med smöret i de fallen? Om det beror på fettet tänkte jag =)
du får prova. men om du vill baka mjölfritt använda olja istället för smör