• Alana

    Varför mjölk vid bakning?

    Började fundera på varför man använder just mjölk i en del recept när man bakar. Inte ofta jag har mjölk hemma så funderade på om man inte lika gärna använda vatten? Beror det på smaken eller på nåt annat?

  • Svar på tråden Varför mjölk vid bakning?
  • Alana
    Gizmo skrev 2014-11-30 08:43:25 följande:

    Visst kan man använda vatten istället, men då blir kakan mer torr/krispig.


    På så vis =) Vad kan det bero på?
  • K grrl

    Mjölk innehåller fett, och fett har en funktion vid bakning. Men det går att använda vilket fett som helst istället. 

    Om man lär sig hur mjöler beter sig, vad som händer vid skållning, om man har fett i degen eller inte osv, så är det inga problem att baka gott matbröd.

  • Alana

    Fast i recepten som ska ha mjölk så finns det ju ofta smör också, räcker det inte med smöret i de fallen? Om det beror på fettet tänkte jag =)

Svar på tråden Varför mjölk vid bakning?