• chbw

    Letrozolbehandling, resultat?

    hej! 


    smiter gärna in här om jag får? =) ska ta min sista letrozol-tablett idag (onsdag), är min första omgång. ska på vul på måndag, och så har jag fått ovitrelle som ligger hemma i kylen. Bara antar att de "bestämmer" när den ska tas när jag är där på måndag. 
    Har öht fått rätt dålig info kring både letrozol o ovitrelle, har den info jag lyckats läsa mig till. de sa t.ex. inget om hur man skulle tänka kring sex innan vul? med tanke på risken för fler än ett ägg? har fler frågor, men såklart kommer jag inte på några nu :P

    Har endometrios, pcos och hypotyreos. Men troligen är det "bara" hypon o pcos-en som stört ut ägglossningen. Har haft regelbundna blödningar fram till augusti förra året, då de blev väldigt oregelbundna, och sen juni, då sköldkörtelvärdena blev bra är mensen regelbunden igen, men längre cykel än tidigare. Min läkare nämnde då att har man en cykel på 33-35 dagar kan det betyda att man inte har äl (någon som hört liknande?). 
    Nu har jag iallafall äntligen fått börja med behandlingen, så less på att ha ont hela tiden, så bara hoppas hoppas på den här cykeln, även om jag inte tror det kommer funka.. 

  • chbw
    Alltidväntarmanpånåt skrev 2015-10-07 10:07:51 följande:

    Ja, jag har fått samma information. Ju närmre 28 dagar man har desto troligare att man har äl. Jag har 32-33 dagar och får alltid positivt på äl-stickan och har vid två tillfällen även bekräftat detta m blodprov. Jag tolkar det därför som om att det kan vara så att ju närmre 28 dagar desto större möjlighet till verklig ägglossning.

    Nu har jag dock en annan fundering. Har precis gjort ett ivf-försök (har innan dess gjort sex Letrozolförsök, har pco) där de fick ut sju blåsor men bara fyra innehöll ägg (inget blev befruktat tyvärr). Då tänker jag, tänk om man har väldigt mkt äggblåsor som är helt tomma. Då kan man ju inte bli gravid. Eller chansen minskar iaf. Är det nån som vet om man kan påverka detta på nåt sätt? Med nåt hormon? Eller är det helt enkelt så det ska va... Kan man ha förstört äggen som låg där i äggblåsan genom tex rökning, alkohol el osund livstil på annat sätt? Någon som vet. Har sökt svar på nätet men inte hittat några. Suck, ibland känns det som om man försöker tvinga kroppen att bli gravid trots att den gör allt för att slippa:(


    Är det inte det som pco(s) gör? Alltså att äggblåsorna inte blir gulkroppar som de ska utan blir fyllda med vätska men alltså inget ägg? Därför kan man få "tomma" ägglossningar? Det ska va därför pco(s)-kvinnor ofta har äggreserv kvar längre än en kvinna utan pco(s).. så har jag fattat det iallafall, men kan ju vara ute och cykla :o
  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-10-07 09:28:58 följande:

    Hoppas behandlingen funkar för dig :)

    Vi fick en lapp om behandlingen med letrozol där det stod hur jag skulle ta tabletterna och att det från jag börjat ta dom fram till vul (om man får klartecken) är samlagsförbud.

    På vul om allt sett bra ut får jag en dag då jag ska ta ovitrelle-sprutan såvida jag inte får positivt äl-test för då ska jag ta sprutan då istället.


    Tack! :)

    Okej. Kanske får ringa kliniken o fråga. Vill ju inte låta bli sex. Men känns löjligt o plocka fram skydden när man egentligen vill bli gravid... :p

    Har nog missat, men hur måmga försök har du gjort med letrozol nu? O du har spruta också?
  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-10-07 19:11:03 följande:
    Ja det är inte roligt att inte få ha sex om man vill direkt.. Och läkaren sa att det var extremt viktigt att vi höll det eftersom det finns en risk för flerbördsgraviditet så OM vi hade sex ändå var det minst dubbla kondomer som gällde haha...

    Jag har precis gjort andra kuren färdig och jag tar ovitrelle-spruta också så den tog jag i måndags. Nu bara väntar vi på bim.
    Haha oj då! Får kanske hålla oss till efter vul iallafall då! Har på dag 12, så borde ju inte hinna ha äl innan iallafall =) 

    okej =) spännande! Men väntan är ju mest irriterande.. Håller tummarna för er =) 
  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-10-07 21:30:17 följande:
    Konstigt att dom inte sa nåt till er när vår läkare var så noga att berätta hur viktigt det var.

    Ja visst är det. Tycker övrig tid går ganska fort men väntan mellan äl och bim är såååå seg!

    Håller tummarna för er också!
    ja.. väldigt märkligt. har förstått att en del inte ens får vul utan bara "köra på" som vanligt.. lustigt :o 

    jaaa. känns ju som en evighet däremellan.. :o 

    =)
  • chbw
    Alltidväntarmanpånåt skrev 2015-10-07 21:18:51 följande:
    Tack för svaret! Ska jag va helt ärlig så hänger jag inte alltid med här... Har fått lite olika förklaringar. Har egentligen pcos eftersom jag även har en hormonell rubbning. Jaja, det är bara att fortsätta försöka. Ska köra ett par mån m Letrozol igen nu tror jag innan vi ger oss på ett nytt ivf-försök. Först ska jag dock bara läka lite från min stora besvikelse:(
    Nej det är ju knöligt. Första läkaren som såg att jag hade pco-äggstockar nämnde det inte ens utan sa bara lite i förbifarten att "det ser ut som du har äggstockar som inte ger ifrån så mycket ägg. testa med stickor o återkom om du inte får utslag". Rätt dumt o inte gå vidare med när hon visste jag försökte bli gravid, och har man då pcos (som jag har efter blodprov hos en annan gynläkare) kan ägglossningsstickorna visa falska positiva titt som tätt pga hormonrubbningen. Man får så mycket olika info från alla håll så det inte är klokt... 

    okej! Håller tummarna för er, snart har ni er bäbis! =)
  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-10-17 15:47:03 följande:

    Jag har bim på tisdag men tänkte testa imorgon. Sen i torsdags har jag haft motverka och idag är den jättejobbig och strålar ut i ljumsken.

    Håll tummarna!


    Hur har det gått??? Håller tummarna :)
  • chbw
    Anonym (FruSind) skrev 2015-10-19 20:59:23 följande:

    Mens idag så det blir nya tag här :(


    Okej :/ var på tredje vul idag. Inget ägg hade vuxit så ska ta provera för o få mensen snabbare o sen dubbel dos letrozol.
  • chbw
    Sandra_84 skrev 2015-10-26 17:37:03 följande:

    Jag tror att jag inbillar mig saker nu, ÄL +9 är jag nog på idag. Började igår med att jag tyckte att jag hade nå känningar från livmodern, lika idag. Även ett litet snabbt "hugg" nu idag. Brösten känns annorlunda på nåt sätt, inte direkt ömma men annorlunda, svårt att förklara.

    Jag önskar inget hellre än att det är "sant" det jag känner och att det visar sig positivt i helgen! Men hjärnan har lurat mig förut. Dock har jag aldrig känt så här under nån av gångerna jag ätit Letrozole.. Jag är så kluven och rädd och hoppfull och allt på en gång typ..


    Så spännande! Håller tummarna för dig!! =)
  • chbw
    Sandra_84 skrev 2015-10-28 16:38:19 följande:

    Kunde liksom inte hålla mig imorse, jag tog ett test. Självklart totalt negativt! En del av känningarna har försvunnit också, så ja, kroppen har antagligen bara lurat mig.. ????


    Är ju fortfarande tidigt =) en del plussar inte ens förrns någrs dagar efter bim!
Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?