• chbw

    Letrozolbehandling, resultat?

    KaosArt skrev 2016-02-01 11:21:39 följande:
    Jag tycker det är så svårt, jag är ju alltid så sugen på att testa. Man hoppas ju alltid så himla mycket, men blir så besviken vid negativt resultat.

    Min mens var denna gång två dagar sen, fick den idag. Jag var frestad att testa men jag är ändå glad att jag inte gjorde det då ett negativt resultat för mig känns som en så stor besvikelse. Om jag var du skulle jag väntat.
    jag lät bli. glömde av mig när jag vaknade o gick bara på toa haha! 
    Får bli på onsdag eller torsdag om inte mensen kommer. Eventuellt väntar jag ända till fredag. Får se hur det blir. Det digitala ska jag iallafall spara tills något av de andra blir positivt =)
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-02-02 09:46:43 följande:

    Hej tjejer.

    Jag är på CD 12 och har tagit LH-test tag 10,11 och idag 12. Och jag har nästan inget teststräck alls. Jag är ju på min första kur med Lezetrezol (jag har PCO) och jag oroar mig för att detta betyder att detta inte funkar för mig.

    Hur sent har ni fått utslag? Jag ska till Gyn imorgon men jag är rädd för att UL ska visa att inget ägg växer och att kroppen inte reagerar som vi hoppas på behandlingen. Hoppas min kropp bara är lite sen och långsam.


    Hej! Jag har pcos. Lh funkar inte alltid för pco/s. Håller tummarna för vul:et =)

    Jag fick ingen äggblåsa på enkel kur, men på dubbel gick det. Min läkare sa också att letrozoö kan vara väldigt lurigt o äggblåsa/or kan börja växa senare =)

    Min sista letrozolkur (innan jag bytte behandling) såg de ingen äggblåsa på tisdan, men hade ägglossning på söndagen efter (positivt lh + alla tecken och så mens efter 14 dagar), så det kan vara så att de tar tid o växa eller så är de inte helt färdigvuxna =)

    Att du knappt ser ett sträck alls spelar ingem roll. Strecket är alltid negativt om det inte ärnlika starkt som eller starkare än kontrollstrecket.

    De få gånger jag fått positivt på ältest har det gått från en dag till en annan med nästan blankt test rill fullt utslag =)

    Håller tummarna för er =)
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-02-02 13:38:30 följande:

    Tack för ditt svar jag känner mig hoppfull nu.

    Ja jag har hört att LHTEST inte funkar så bra för oss pco/pcos men jag har inte fått förklarat varför?

    Jag hoppas det går bra för oss imorgon och att läkaren kan se att något är på gång. Det skulle vara underbart.

    Jag trodde att ju starkare sträck desto närmare är ägglossningen?


    Som jag förstått det är det pga hormonrubbningen en har vid pcos. att det kan störa testet på något sätt. 

    Nej, så behöver det inte bli, för en del är det nog så. Men har en en lh-stegring så är teststrecket lika starkt som eller starkare än kontrollstrecket, allt annat är negativt test. Jag litar inte på lh-testerna, såvida jag inte har äl-symtom samt får temperaturstegring dagen efter =) 

    håller tummarna för erat vul! =) här blev det mens så ska ringa o boka tid till fredag för vul så jag förhoppningsvis kan påbörja behandling igen redan på fredag. Annars måste jag vänta en cykel till :/
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-02-03 07:10:23 följande:

    Jaha tack för förtydligande. Jag har inte sovit nästan alls under hela natten. Varit så orolig inför VULet.

    Åh vad kul - hoppas du får börja på fredag.

    Tar du enkel, dubbel eller trippel dos denna gången?


    rebeqqa skrev 2016-02-03 08:52:29 följande:

    Hej nu är jag tillbaka från VUL - inget var på gång. Inga ägg växte. Vilket känns tungt. Men vi är på CD 13 idag så han ville ge det några dagar till. Ska tillbaka på måndag. Håller tummarna så. Vet inte vad nästa steg skulle kunna vara. Dubbel dos kanske?

    Någon annan som haft samma erfarenhet?


    Jag gjorde vul ca 4 gånger på enkel dos för det kan vara trixigt med när blåsorna börjar växa.

    Händer inget blir det att framkalla mens o börja om med höjd dos.

    Jag kör inte på letrozol längre utan gonal-f. Typ samma funktion men spruta istället för tablett. Så ska ringa imorgon o se om jag kan få en tid på fredag..
  • chbw
    nepe skrev 2016-02-07 19:48:32 följande:

    Hej på er!

    Måste fråga, kan man få förlängd lutealfas när man tagit letrozol - någon som vet? Jag har 9-10 dagar mellan äl och mens vanligtvis och undrar om jag kan tänka lika nu..


    vet inte om, det ändras? jag brukar ha 14-15 dagar, även med letrozol o nu senast med  gonal-f samma. tror lutealfasen alltid ska vara lika lång för samma kvinna, har förstått det som att den inte "kan" ändras. Men jag kan ju ha fel =) Däremot ska du även ta ovitrelle (ägglossningsspruta) är ett graviditetstest inte säkert förrns efter 10-12 dagar. De ger falska positiva innan sprutans hormoner gått ur kroppen =)
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-02-08 20:28:24 följande:

    Hej alla. Idag hade jag återkom hos gyn - vi var ju där på dag 13 och det såg inte bra ut. Inga ägg växte. Idag cd 18 var det samma sak. Känns som ett nederlag.. nu ska vi börja om hela karusellen. Prover och sen dubbel dos Letrozol.

    Någon här inne som inte fick något utslag på enkel dos men som fått fina blåsor vid dubbel dos?


    Jag fick inga äggblåsor på enkel kur, men 2 fina på dubbel =) tyvärr tog det sig inte. Gången efter (nr 2 med dubbel) fick jag inga som syntes på vul, men fick ägglossning ändå (alla symtom, positivt äl-test och mens efter 14 dagar). 
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-02-08 20:52:28 följande:

    Chbw: hur gick det i fredags? Fick du påbörja en ny kur?


    Jo! Äggstockar och livmoder såg "jättefina" ut, så började med första sprutan i söndags. Ska på vul på fredag. Hoppas på att det ser bra ut, och att jag med lite tur kan få ta ägglossningssprutan på måndag nästa vecka, då vi firar vår årsdag, kan ju va kul o få till lite mys då ;)

    hur går det för er? =)
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-02-18 18:21:22 följande:

    Hej tjejer! Det var ett tag sen nu. Hur går det för er?

    Jag tar sista provera tabletten idag och hoppas att mensen inte dröjer allt för länge. Sen ska jag börja med dubbel dos Letrozol - hoppas att mina ägg vaknar till. För än så länge har inget skett.

    Åh.. vill så gärna bara sätta igång. Det har gått 8månader utan att vi ens kunnat göra ett endaste "riktigt" försök.

    Hoppas att det går bra för er och att fler här inne får plus!


    Hej! =) 
    Här går det bra, har haft ägglossning antagligen under onsdag eller natten mellan ons-tors. Har haft konstant ägglossningssmärta sen sent i tisdags till idag på förmiddagen, så har svårt att veta exakt när det lossade. Tog iallafall ovitrellen natten mellan tisdag-onsdag, och vi fick till det de 2 ggr som ska fås till inom 36 timmar. Så nu är det bara vänta två veckor o se om det blir mens eller inte!

    Håller tummarna att dubbel kur funkar för dig. Jag fick äggblåsor på dubbel, men inte en enda på enkel =)
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-02-19 07:33:48 följande:

    Hej tjejer.

    Har haft en dålig period så kom mig inte för att gå in här något. Känner att denna kampen tar så fruktansvärt mycket energi från mig. Och samtidigt har jag såna problem med sömnen, att somna kan jag, men sedan att förbli sovande... vaknar gång på gång och kan vakna tidigt utan att kunna somna om. Har kontaktat en kurator nu så jag hoppas att jag ska kunna få lite hjälp med att kunna koppla av mer.

    Hade äl i helgen, hade massa äl känningar denna gång och äl stickorna visade mycket starka utslag så det känns som att jag hade en "stark" eller "bra" ägglossning denna gång. Men ja det är väl samtidigt som jag vill inbilla mig själv ;) finns väl egentligen inget som är en bra eller stark äl. Hehe. Men fick till det tre gånger med killen min så vi har gjort vad vi kan.

    Så nu är det den långa väntan. Den jobbigaste tiden på cykeln.

    Dessutom skulle våran klinik skicka iväg en remiss om ivf, och jag har tjatat på dem i snart två veckor om att de ska skicka den men tydligen så har de så himla mycket viktigt att stå i så den har inte kommit iväg än! Blir så fruktansvärt trött. Det innebär ju att vi får så mycket extra väntetid. Vi vet ju inte om vi får det godkänt så väntan är ju väldigt jobbig.

    Nepe: Grattis! Vad härligt för er! :)

    Chbw: ser att du är i samma väntefas som mig! Hur går det för dig? Vad brukar du göra för att väntetiden inte ska bli så jobbig? :) mitt problem är att jag blir som besatt nästan. Kan typ inte tänka på annat.

    rebeqq­a: förstår att nu vill sätta igång ett försök om ni inte kunnat göra det på länge! Hur lång tid kan det ta tills mensen kommer? Själv har jag ju fördelen att jag får äl varje månad, (eller ja vad vi tror iaf) men det fungerar inte ändå. Hoppas för er skull att det ska ta sig för er denna gång :)

    Mona85: hur går det för dig? Antar att du är runt äl nu om jag räknat rätt? :)

    Sorry för långt inlägg ;)


    Åh förstår sig verkligen.. väntan är förjävlig. Jag försöker hålla mig sysselsatt, tänka på annat. Men så jäkla svårt.. den här gången har det varit 3xtrq jobbigt. Haft så ont i flera dagar pga ägglossningen. Igår var jag tvungen att ta citodon för att över huvud taget kunna ta mig hem från jobbet för jag hade så ont. O har varit/är deppig. Känner liksom ingen riktig mening med något. Men vet att det är pga alla jäkla hormonsprutor jag tagit nu.. ledig från jobbet fyra nätter nu iallafall så ska försöka få mig massa energi under de dagarna, så kanske det värsta jobbiga släpper =)

    Kram
  • chbw
    rebeqqa skrev 2016-02-19 09:40:50 följande:

    Hej! Först av allt vad härligt att du har ägglossning och att ni känner att ni gjort vad ni kunnat vad gäller myset. Jag håller tummarna för er. Jag hoppas att din värk försvinner illa kvickt. Brukar du ha såhär ont?

    Du ger mig hopp. Efter enkel kuren med Letrozol hände ju absolut inget. Inget växte ens lite. Jag kände mig typ död i livmodern. Jag hoppas ju nu att dubbel kur ska vara något som funkar för oss. Annars vet jag inte vad jag tar mig till. Jag skulle så gärna bara ha möjligheten att försöka. Att vänta på ett BIM och tänka kanske kanske iaf.. att tänka att det finns en -lite lite liten chans. Blir så frustrerad för att det känns som att vi står och trampar på samma ställe hela tiden.

    Men åhhh vad jag hoppas på dubbelkuren nu.


    Ja. Sprutorna gjorde sitt, det känns bra! 
    Jag har tyvärr alltid så ont när jag får ägglossning (också vid tid för ägglossning även om inget ägg växer/lossar) och vid mens, det är på grund av endometriosen :/ 

    Nej för mig hände absolut ingenting med enkel kur heller. Men med dubbel =) Dock använder jag gonal-f (sprutor) nu, för att jag hämtade ut dem när jag hade frikort på apoteket... Haha. Om inte dubbel kur funkar så borde du få testa gonal-f! Vi trodde att den dubbla kuren bara funkade ena gången då jag fick två fina blåsor, den andra gången syntes inget på vul, men fick solklar ägglossning ändå ca 4-5 dagar efter sista vulen, min läkare kallade letrozolen "klurig och lite hemlig" hehe. 


    Håller tummarna för att det fungerar för er nu! Vet själv hur svinigt det känns när ägglossningen uteblir.. Då finns det ju ingen chans. Men snart får du fina äggblåsor ska du se!! =) 

    kram

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?