• Rädisan26

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej!

    Jag fick för ett halvår sedan reda på att jag har en lättare PCO. Jag är normalviktig och började i december med LCHF i försök att öka chanserna. Jag har ätit 5kurer med pergotime där jag 4 av 5 gånger fått ägglossning, senaste gången med Pregnyl som komplement. I december gjorde jag en äggledarspolning där allt såg bra ut. Hade då på dag 12 en äggblåsa på 16mm och en på 22mm så jag har haft god effekt av pergotimen men ändå inte blivit gravid. Spermatestet visar toppenspermier.

    Så till saken, är nu inne på första kuren med Letrozol istället och är nyfiken på hur det har gått för er som använt Letrozol? Är det någon som använder det nu?

  • Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?
  • natbou

    Vad roligt att följa er!
    Jag fick veta att jag har PCOS och därav svårt bli gravid. Vi har försökt i ett år, kan för vissa kännas lite, men för mig var det jätteskönt att få göra en utredning eftersom jag haft så oregelbundna menser, anfall likt endometrios, kramper tills jag spyr, osv. Dom har blivit bättre thank god och kosten har hjälpt att inte trigga igång det.

    Blivit satt på Letrozol och inväntar nu min mens så jag får köra igång.
    Jag föreslog Pergotime för min läkare då det var det enda jag hört gott om. Men hon sa att de använder inte det längre för Letrozol har oftare gett snabbare resultat och oftare. Så de kör helt enkelt på det direkt.

    Dock är min mens väldigt liten i blodmängd i början. Jag har några droppar blod igår o idag, men min läkare sa vänta till första rikliga bloddagen, och då köra enkel kur. Fungerar inte det så dubbel kur nästa gång.

  • Symetrical

    Tog sig för mig på andra omgången letrozol och är nu i v 28.

    Jag tog enkelkur cd 3-7 och fick äl på cd 17. Dock har jag varken pcos eller något annat känt som rubbade min cykel, utan min långsamma äggblåsetillväxt (hade äl på allt från cd 30-45 innan letrozolen) berodde förmodligen på hormonella rubbningar efter graviditet, amning och minipillerknaprande.

  • ankii

    Äntligen har min mens kommit och jag börjar min första kur med Letrozol på lördag CD3-CD7 :) ska bli spännande och jag hoppas så att det tar sig på första försöket :)

  • louise17

    Tog Letrozol på CD 3-7, ultraljud idag på CD13 som visar 12 mm stor äggblåsor som största. Jag har PCOS & många små, 9 mm första ultraljudet innan behandling.

    Hon ville ha dom större än dagens 12 mm och eftersom jag har långt mellan mensen, dvs lång menscykel, så ville hon jag kommer in på fredag CD16 för att se om den växt till sig mer eller om nån fler växt. Håll tummarna!
    Det är min första enkeldos med letrozol.

  • frestelsen

    Jaha då kom mensen efter andra försöket letrozol:/

    Blä, nån som har fakta om mens=äl? Min läkare säger att får jag mens har jag äl. De ser ju äggblåsor som växer men vi har aldrig kollat om de släpper för jag får ju mens.. men min mens börjar senaste 9 månader med typ spottings flera dagar innan mens o ibland t.o.f hela cykeln (inte mycket men ibland när jag torkar mig)

  • 1900920802

    Jag blev gravid min första kur letrozole.

    Är i v 5+5 nu, gäller bara att de ska hålla sig kvar i magen nu :)

    Hoppas de ger nå hopp till er som ska börja med letrozole :)

  • ankii

    Gjorde VUL på CD14 idag efter att ha ätit enkelkur Letrozol dag 3-7.

    Stor besvikelse när det bara var en lite större blåsa på 7-8mm :( åter nästa vecka för å se om det växt något.

  • flow

    Hejsan! Jag har nyligen varit på fertilitetsmottagningen och gjort en utredning och jag hade så mycket ägg att jag har svårt att få ägglossning! Nu har jag fått börja med letrozol och idag är 3:e dagen som jag äter tabletterna, jag är så sjukt nervös och spänd och är livrädd för att misslyckas då vi har försökt ett tag nu. Jag har sett att dom flesta har blivit gravid på andra försöket med letrozol men nu undrar jag om det finns några som har blivit gravid på första försöket? Läkaren sa till oss att det inte skulle vara några problem för oss att bli gravid på första försöket så är sjukt nervös! ????

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?