• Rädisan26

    Letrozolbehandling, resultat?

    Hej!

    Jag fick för ett halvår sedan reda på att jag har en lättare PCO. Jag är normalviktig och började i december med LCHF i försök att öka chanserna. Jag har ätit 5kurer med pergotime där jag 4 av 5 gånger fått ägglossning, senaste gången med Pregnyl som komplement. I december gjorde jag en äggledarspolning där allt såg bra ut. Hade då på dag 12 en äggblåsa på 16mm och en på 22mm så jag har haft god effekt av pergotimen men ändå inte blivit gravid. Spermatestet visar toppenspermier.

    Så till saken, är nu inne på första kuren med Letrozol istället och är nyfiken på hur det har gått för er som använt Letrozol? Är det någon som använder det nu?

  • Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?
  • chbw
    KaosArt skrev 2016-04-03 16:35:33 följande:
    Hade jätte ont i brösten denna gång. Tyckte allt kändes som vanligt fast jag hade krämen.

    Haha kan ju va kul att få testa på enorma bröst med hihi ;)

    Ja vi var ju till Falun för ivf konsultation i fredags, så vi ska få starta behandlingen vid nästa mens så det blir om drygt tre veckor då eftersom jag nyss haft mens. Så nu blir det inge mer letrozole för mig.

    Så synd att det inte fungerade, det var lixom sista chansen för att det skulle fungera på "normal" väg. Men ja det är väl bra att vi får testa det här nu. Håller på att förbereda mig mentalt.

    Ja då är det bara några dagar kvar till bim för er nu då. Hoppas du slipper mensen denna gång!
    okej :o
    haha jo.. de är ju rätt stora normalt, men nu är det nästan löjligt xD De har börjat ömma som strålande ut från bröstvårtorna iallafall... haha. 

    ah okej. Skönt att ni börjar hyfsat snart iallafall =) 

    ja, bim på onsdag ca. Får se hur det blir den här gången :o så nojig.. Vill så gärna få ungen det här året... Sista chansen för det nu, för om jag är gravid nu är bf ca i mitten av december :o

    kram
  • NooneBird

    Jag har testat Pergotime många ggr tidigare utan något resultat, slemhinnan blev tunn och inget ägg växte till sig alls! Fick även äta Pergo i kombination med Metformin utan resultat.

    Nu fick jag testa Letrozol enkeldos, dag 12 den 1 mars fanns inga ledande blåsor på UL, jag åkte därifrån och var suuuperbesviken och tänkte att detta var lika kasst som pergotime!
    Vi fick komma tillbaka en vecka senare på dag 18 och där fanns en blåsa på 17 mm och en på 14 mm samt att slemhinnan var 7mm! Jag blev helt chockad över att det fungerat. Så var det bara hem och köra!

    Men inget hände, ingen mens och negativt test. Hade inte kört med ÄL stickor men tempade. Tempen visade ingen ÄL och veckorna gick. Till slut visade fertilityfriend att jag harft äl på CD 40(!!) den 29 mars.

    Hade tid hos gyn den 6 april, där såg hon en tjock slemhinna på 11 mm och eftersom gravtesterna var negativa så bestämdes att jag skulle starta igen med provera efter att jag tagit ett sista gravtest.

    Imorse tog jag ett digitalt test och det visade GRAVID! Jag är enligt tempen 9 dagar efter ÄL idag


  • frestelsen

    Hej, får jag va med här? Den här månaden ska vi testa letrozol för första gången. Jag har troligt egna ägglossning men ganska ojämna långa cykler.

    Vi har försökt i 2 år med 2 tidiga mf och ett ma som jag fick i november.

    Jag har tagit prover och de ser bra ut. Maken har inte gjort spermaprov men prov om kromosomförändringar. Inget visar där heller.

    Vi har ett varsitt barn från tidigare förhållanden.

    Är hoppfull men kan inte så mycket om just äl stimulerande så ska bli spännande:)

  • frestelsen

    Hej, får jag va med här? Den här månaden ska vi testa letrozol för första gången. Jag har troligt egna ägglossning men ganska ojämna långa cykler.

    Vi har försökt i 2 år med 2 tidiga mf och ett ma som jag fick i november.

    Jag har tagit prover och de ser bra ut. Maken har inte gjort spermaprov men prov om kromosomförändringar. Inget visar där heller.

    Vi har ett varsitt barn från tidigare förhållanden.

    Är hoppfull men kan inte så mycket om just äl stimulerande så ska bli spännande:)

  • Lemon29

    Hejhej!

    Vill bara meddela mitt utfall med Letrozol.

    Har en konstaterad trolig ägglossningsstörning trots regelbunden mens. Tagit Pergotime ett antal ggr och fått flera graviditeter med det, dock upprepade missfall. Började ta Letrozol sommaren 2015, andra cykeln graviditet men mf konstaterat 5+3. Fjärde cykeln omgång 2 gravid igen och denna gång har det hållit i sig. Vecka 21 nu med en liten parvel.

    Min känsla är att Letrozol i mitt fall varit mycket bättre än Pergotime. Jag hoppas att era läkare också börjat gå ifrån Pergotime till förmån för Letrozol, liksom t ex Carl von Linné-kliniken i Uppsala. Jag hade inga biverkningar med Letrozol, risken för flerbörd är betydligt mindre (även om jag släppte två ägg sist) och "den tredje hinnan" i livmodern blir bättre med Letrozol än med Pergotime.

    Lycka till!

  • Oviss01

    Hej!

    Idag var jag och gjorde ultraljud för att se hur kroppen svarar på Letrozol. Jag hade två stora äggblåsor, om jag minns rätt var de på 20 respektive 16 mm. Hon sa att det finns en pytteliten risk/chans för tvillingar och att det är upp till oss att bestämma hur vi vill göra. 

    Vi vill ju inte ha tvillingar, men fy vad svårt det är alltså. Det här med att fatta beslut är dessvärre inte en av mina starka sidor

    Hur som helst så är jag glad att jag svarade bra på Letrozol, och blir jag inte gravid nu så sa hon att det kommer definitivt en mens i alla fall och då är det bara att köra vidare med letrozol på dag 3...

    Nån som har erfarenheter här av storleken på äggblåsorna?

  • Lemon29

    Äggen växer 2 mm per dag och släpper vid ca 22 mm. De ena släpper alltså om någon dag och det andra om ca 3 dagar. Hur fertil är du? I mitt fall har två ägg inte varit lika med två fostersäckar, men man är ju olika. Jag hade gärna sett tvillinggrav för egen del, trots att jag är medveten om riskerna. Har man tre ägg eller fler på g får man ju normalt sexstopp av läkaren...

  • Kolan91

    Hej!

    Jag har kört min första vända med letrozol och är en dag över tiden.

    Tempen hög, värk i magen som påminner om mensvärk samt svullna bröst men inte plus på Stickan. Håller alla här inne med alltidväntarmanpånåt om att kroppen är som en klocka med letro??

    Tacksam för svar! Hoppas ju så på att det är en liten!!

  • Oviss01

    Hej!

    Jag tänkte bara uppdatera lite och ge lite hopp till er andra. Idag plussade jag, efter första Letrozol-kuren!! Nu oroar jag mig bara ifall det är en eller två där inne på tok för lång tid tills man får veta...

    Kram på er!

  • 1900920802

    Hej! Jag började ta letrozole igår, på mens dag 3, ska ta i 5 dagar. Fick tid å kolla ul på blåsorna om 8 dagar å se hur de reagerat! :) jag har lätt pco men de enda " felet "jag har är att jag inte ägglossar precis varje månad, så därför skulle jag få testa letrozole. Hur många kurer har de tagit eller brukar de ta innan man blir gravid på det? Vi har försökt fått barn i ett år nu.så de blir första månaden med letrozole nu!! :)

Svar på tråden Letrozolbehandling, resultat?