• Anonym (Längtan)

    Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!

    Hej allesammans! :)

    Tänkte starta en tråd för oss som lider av PCO och har svårt att bli gravida , där vi kan stötta och peppa varann till vårt efterlängtade +

    Jag är en kvinna på 30 år , har en dotter på fem år och har försökt få en liten nu i nått år, utredningar har visat på pco , har en tid på gyn den 9/1 för att ev få pergotime, eller jag hoppas på det iaf :)

    Välkomna hit <3

  • Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!
  • önskan87

    Fick min PCO diagnos igår, måste gå ner ca 15 kg för att kunna få hjälp med pergotime. Fick "under tiden" recept på Primolut-nor tabletter. Någon som har tips för viktnedgång? (Då det skulle vara svårare för oss med PCO enligt min gyn) och/eller nån med erfarenhet utav Primolut-nor?

  • Anonym (Sommar)

    CD 37, negativt gravtest igen, så jag började på Provera idag. Trött på att vänta. Så inväntar nu "proveramens" och sen antingen Pergotime eller Letrozol. Jag har båda hemma, men vet inte vilken jag ska välja... Båda har funkat bra ibland (gett äl) och dåligt ibland.

  • Juliii86

    I onsdags fick jag en fast glad gubbe (cb digitalt dubbelhormon) och vi hade sex i torsdags och idag fick jag en liten brun flytning på trosorna. Ingen anning vad detta beror på? Har inte könt av ägglossning denna omgången. Kan ju beror på att jag missade ta sista tabletterna.

  • Pcofight

    Hej allesammans!
    Jag har precis blivit frisk från PCO! Jag har gått ner 18 kg på 8-9 månader. Fick tillbaka min mens efter de första 5 kilorna och har haft regelbunden mens de senaste 4 månaderna. Var nyligen hos läkaren för att se om även min ägglossning kommit tillbaka och det har den! Fick kolla det via blodprov då det inte syntes på mitt urin. Många med pco kan visa utslag på ägglossningstest fast man inte har någon ägglossning. Jag har gått ner i vikt genom att inte äta pasta, ris, potatis och bröd. Ingen dricka heller. Unnar mig bara något sött på helgerna. Tar trapporna istället för hissen, promenader och simning är skitbra! Jag ska gå ner 10 kilo till sen är jag nöjd. Gick upp 20 kilo av pcon på ett år så det känns skönt att alla extra kilon snart är borta!

  • VeronikaMary

    Hej Alla!Har ätit provera och Letrozol och fått äggblåsor o väntar nu på att ta ett grav test,men vet svaret redan,det kommer vara negativt.Men har nu fått ett bakslag har haft ont i äggstockarna och lite runt och det hugger till rejällt,i början gjorde det ont hella tiden men nu kommer det o går,är det någon här som har varit med om samma sak?Har haft cystor på äggstockarna tidigare som jag blev opererad för så är lite rädd att det är samma igen.vill inte gå igenom det en gång till.

  • Anonym (Barnlängtan)

    Hej.


    Ny i tråden och har inte riktigt orkat vara inne på familjeliv på ett bra tag.


    Gjorde en titthålsoperation i början av året, då jag misstänkte endometrios p.g.a. svår mensvärk. Innan operationen sa flera gyn läkare/doktor att det kunde vara PCO.
    Efter operationen berättade doktorn som opererade mig att allt såg fint ut förutom fullt med äggblåsor (eller cystor) i ena äggstocken så han misstänkte PCO.
    Så fick lämna blodprov, som visade pco.


    Nu så här i efterhand så sommaren 2011 (om jag inte missminner mig), började jag känna ett visst ''tryck'' över ena äggstocken, började gå upp i vikt och min svåra acne kom (har gått på olika salvor och mediciner för dem..).


    Jag och min make har nu snart försökt bli gravida i två år.. Efter operationen och ett samtal till gyn i staden jag bor i har jag mått ännu sämre, rent psykiskt då dem vägrar hjälpa oss. Så jag har inte orkat ringa privat klinik.

    Får man ens hjälp via privat? orkar inte få ett jädra nej till! :(

    Vi började med LCHF i slutet av Februari då jag har fått till mig från flera håll att det ska hjälpa? (Det har hjälpt rent vikts mätmässigt och på andra sätt, både jag och maken mår så mycket bättre så det är ju en vinst i sig) :)


    Har ni  andra fått vänta till viss ålder för att få hjälp? och hur har ni gått till väga?

    (ursäkta för långt och privat meddelande)

  • Pcofight

    I min stad måste man ha försökt aktivt själv i ett år innan man får hjälp och utreds. Jag gick till en privat och fick hjälp direkt. Skulle testa att gå ner i vikt och om det inte gav bra resultat med menstruation osv skulle jag få pergotime. Man måste ligga på ett visst bmi för att få det utskrivet. Jag skulle gå ner 5 kg minst för att få det. Gick ner 18 istället och blev frisk. Lycka till!

  • Juliii86

    välkommna alla nya! vad roligt att vi börjar bli flera här Skrattande


    VeronikaMary skrev 2015-05-28 00:05:21 följande:

    Hej Alla!Har ätit provera och Letrozol och fått äggblåsor o väntar nu på att ta ett grav test,men vet svaret redan,det kommer vara negativt.Men har nu fått ett bakslag har haft ont i äggstockarna och lite runt och det hugger till rejällt,i början gjorde det ont hella tiden men nu kommer det o går,är det någon här som har varit med om samma sak?Har haft cystor på äggstockarna tidigare som jag blev opererad för så är lite rädd att det är samma igen.vill inte gå igenom det en gång till.


    Jag väntar också på att ta ett gravtest. Har hittills varit jätte duktig på att inte testa mig i förväg som jag alltid brukar göra. Jag har nu 5 dagar kvar tills bim, hur många dagar har du kvar? Jag har också lite ont som blir mer o mer ont på högra äggstocken, hade ju utslag på äl testet dag 11 så det kan väl inte vara äl på g igen? Jag hade också ont förra omgången efter ägglossningen och höll sig en vecka därefter försvann symtomen och fick mens 2 dagar försent. Så i mitt fall känner jag mig osäker på vad det kan vara? Hoppas iallafall att din symtom är positiv Skrattande
Svar på tråden Vi med PCO och PCO-S som försöker bli gravida!