• Äldre 5 Jan 12:51
    1992 visningar
    35 svar
    35
    1992

    Diskmaskinen

    Efter att jag för några år sedan skar mig i handen när jag tömde diskmaskinen så envisas jag med att sätta de vassa fruktknivarna & andra små vassa knivar med spetsen neråt. Stora vassa knivar lägger jag ner på översta hyllan bland glasen. Nu vet jag att det inte är bra att diska vassa knivar i maskinen & det är inte det som det handlar om.

    Min sambo blir riktigt upprörd för att jag sätter den vassa spetsen ner för det fördärvar ju bestickskorgen säger han, vilket det ju också gör med tiden. Men jag är rädd om mina & våra barns händer & handleder & anser inte att bestickskorgen är värd mer än vår säkerhet...

    Hur gör ni, vilket är vanligast, spetsen ner eller spetsen upp?

    Igår blev det liv igen så då tog sambon hela bestickskorgen & häver ut besticken i diskhon, tar sen bestickskorgen & menar på att jag inte får använda den om jag inte sätter knivarna så som han säger... Detta har pågått i flera år & jag är så trött på det :(

  • Svar på tråden Diskmaskinen
  • Äldre 5 Jan 12:56
    #1

    Jag håller väl med dig, men varför kan du inte bara diska dessa för hand om han nu tycker att det är ett problem?

  • Äldre 5 Jan 12:58
    #2

    Jag lägger dem istället i glaskorgen.


  • Äldre 5 Jan 12:59
    #3

    Alltid med spetsen ner som du (fast nu har vi bestickhylla överst, så nu är det inte aktuellt längre.). Min pappa var mycket noga med att inget vasst skulle vända uppåt, så har det väl från honom... Låter rätt osannolikt att det skulle göra nån större skada på korgen faktiskt.

  • Äldre 5 Jan 13:04
    #4

    Köp flugsmällor, klipp till nätet och lägg i botten på bestickkorgen om den blir dålig, problem solved. För givetvis ställs den vassa farliga eggen nedåt!

  • Äldre 5 Jan 13:06
    #5

    Ts ska väl inte diska dom för hand! Duger inte ts sätt kan sambon diska själv!

  • Filipl­opp
    Äldre 5 Jan 13:07
    #6

    Jag lägger knivarna i mitten i glaskorgen..

  • Äldre 5 Jan 13:20
    #7

    Jag hoppas du skickar knivarna på slipning minst en gång i månaden så som du misshandlar de.....


    Happiness is something that comes into our lives through doors we don't even remember leaving open. - Rose Wilder Lane
  • Äldre 5 Jan 13:21
    #8

    Vissa knivar diskar jag alltid för hand, de med trähandtag för att träet inte ska fördärvas. Men det är ju inte bara jag som fyller diskmaskinen & sambon skulle inte få för sig att ställa sig & diska för hand då han kör ALLT i diskmaskinen & han sätter ju då knivarna uppåt för det har han bestämt, så varje gång han fyllt diskmaskinen så får man vara extra försiktig när man tömmer den... Om jag som igår fyller diskmaskinen & han ser att jag satt dom med spetsen ner eller om han ser när han tömmer den så blir han förbannad. Jag fattar inte att man kan bli förbannad för en sån struntsak som har med säkerhet att göra?!

  • Äldre 5 Jan 13:38
    #9

    Det lättaste för att undvika konflikt är väl att du låter bli att ställa dem med eggen ner för hans skull och han låter bli att ställa dem med eggen upp för din skull( och för allas säkerhet!) och att ni båda diskar dem för hand.

  • nozpa
    Äldre 5 Jan 13:55
    #10

    Stora, vassa kvinar diskas för hand här hemma. Övriga knivar ställs med spetsen nedåt alt läggs där uppe då. Lite beroende på vad det råkar bli. :P

Svar på tråden Diskmaskinen