Inlägg från: Moonlight83 |Visa alla inlägg
  • Moonlight83

    någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?

    FruA78 skrev 2015-03-06 22:10:46 följande:

    Tack moonlight! Ja anledningen att vi alla är här tråkig. Men som du säger skönt med en tråd att ventilera i.

    Har nog ägglossning nu och inväntar mens omkring den 18 mars. Men får ju inte försöka än. Vid det första missfallet kom min mens på dag 26. Egentligen känner jag mig inte redo att börja igen men känner mig stressad pga åldern. Började att försöka när jag var 35 och snart är jag 37 år. Har ni gjort någon missfallsutredning? Vill också ha barn så fort som möjligt och spelar ingen roll om det blir i december. Jag har en son som är 18 år och han var beräknad till december men kom en månad för tidigt.


    Vi gjorde en fertilitetsutredning i höstas som visade att jag har trånga äggledare, den ena är nästan helt igentäppt.

    .Vårt första ma i v18 vet vi efter obduktionen att det berodde på kromosomfel trisomi 18 så vi får inte räckna in det.Så får ingen missfallsutedning förrens det har hänt 1 gång till.

    Är 32 nu och mannen 37 men vår stress ligger nog mest i att dottern hunnit bli 5.Kommer ju som minst hinna bli 6 om vi lyckas igen själva.
  • Moonlight83
    PaLo skrev 2015-03-07 11:42:00 följande:

    Plussade idag efter mf/ma nr 2 som startade 29 januari, så inte hunnit få någon men emellan. Testet visade negativt i onsdags och tidigare har jag plussat 9 dagar efter äl så misstänker att jag nu är i vecka 3+3.

    Så nu går man och väntar på mf nummer 3..

    Hur tar man sig förbi sådana tankar? När man inte ens kan glädjas över ett plus på stickan?


    Anna Hbg skrev 2015-03-07 12:37:09 följande:

    Stort grattis!

    Jag plussade också idag efter mitt ma 22/12 och förstår precis hur du känner dig :(

    Känns som om jag är gravid men jag väntar inte barn liksom.


    GRATTIS till era plus! Förstår att ni har svårt att tro på att ni väntar barn.Kommer nog ha väldigt svårt att slappna av i nästa graviditet med.Men man får försöka så gått det går.Risken för att få 2 eller 3 missfall på raken är ju väldigt liten.
  • Moonlight83
    Anonym (Cilla) skrev 2015-03-08 15:20:57 följande:

    Hej! Jag fick missfall i fredags. Var "bara" i vecka 5 så man kan inget annat göra än att låta det blöda färdigt. Är gärna med här, skönt med några som känt samma sak och vet vad man går igenom. Jag är jätteledsen men vi kommer fortsätta försöka så fort som möjligt. Kommer bli lite svårare nu att veta när man har ägglossning nu? Ska man räkna detta som en vanlig mens o anta att man har ägglossning om en 12 dagar eller hur ska man räkna?

    Grattis till er som redan plussat ???? även om jag kan känna er oro, för så kommer jag också att känna.


    Den gången jag hade mf i v5 så kom äl precis som vanligt för mig.Mensen månaden efter kom precis som den brukar med.Så vi körde på som vanligt då det kom så pass tidigt. I mina andra två ma/mf som kom senare i v10 och v18 så valde vi dock att vänta tills mensen kom innanvi försökte igen.Är ju som du skrev mer en försenad mens när man får i v5.
  • Moonlight83

    35 dagar sedan senaste missfallet och fortfarande ingen mens i sikte.Har inte ens haft en känning att den är på g.Känns som om man kommer få vänta lääänge på att den ska dyka upp denna gång. På måndag ska jag träffa läkaren som gjorde det sista ultraljudet och som även fann att jag hade en infektion i underlivet som orsakade blödningarna innan missfallet.Har ingen aning om vad vi ska prata om.Men hon ville ha ett uppföljningssamtal då det hela slutade i missfall.Jätte rar överläkare som verkligen följt upp oss under alla mf och ma vi haft.

  • Moonlight83
    Monsan skrev 2015-03-15 20:12:33 följande:

    Jag kör den äldre monitorn men det borde vara ungefär samma då det är samma stickor man använder.. Åh, det låter ju bra.. Nu blev det så att sambon satte sig i bilen direkt han läst mitt sms ang ägglossningen så om 2 timmar är han hemma..:).. Lika bra att köra både ikväll och imorgon..

    Har ni kört stickor tidigare.. Är faktiskt första gången vi oxå provar monitorn.. Intressant o se om den funkar.. Håller tummarna för oss båda..:)..


    Vi har kört med monitorn sedan några månader tillbaka.Har fungerat väldigt bra för oss.Den ger alltid 2 dagar med maximalt utslag.
  • Moonlight83

    Äntligen kom mensen 41 dagar efter mf.Så nu blir det att starta upp monitorn igen och testa med äl stickorna. Tror äl hamnar i slutet av påsk helgen.Känns så skönt att äntligen få börja försöka igen.Läkaren tyckte vi skulle vänta 2 menstruationer men verkar ju bero på vilken läkare man frågar.Jag orkar verkligen inte vänta 1 månad till.

  • Moonlight83
    Kingston skrev 2015-03-22 07:47:13 följande:
    Kör på! Förstår att du inte vill vänta... Jag vill helst inte vänta en endaste dag till! Men eftersom vi ändå inte kan få barn på egen hand så får man snällt rätta in sig i ledet :(
    Tog oss 2 år innan vi lyckades bli gravida så vi hade med börjat fundera på ivf.Efter att den graviditeten slutade i ma så har vi lyckats 2 gånger till men även där slutade det i mf. Så vi håller tummarna för att lyckas igen men att det inte ska ta flera år denna gången.
  • Moonlight83

    Äl på måndag men läkaren tyckte egentligen att vi skulle ha uppehåll över 2 mens cyklar.Bf blir omkring 30 dec om vi trots allt ska försöka på måndag.Vill ju bli gravid så snart som möjligt men samtidigt ekar läkarens råd i bakhuvudet.Har ju varit gravid 33 veckor av de senaste 11 månader som alla 3 gångerna slutat i ma/mf.Hon tyckte kroppen behövde vila samt att man efter 2 cyklar skulle vara mer säkert på att allt kommit ut och kroppen återhämtat sig.Vill bli gravid men vet ubte om man ska våga försöka. Sedan är det ju ibte så kul att få kring jul/nyår heller trots att mannen är född 30dec.

  • Moonlight83

    För mig tog det närmare 5 veckor innan jag fick ej gravid på stickan etter mf. Nu har det gått 2 månader sedan mf och äntligen börjar strecket på äl stickorna visa något. Brukar köra fertilitetsmonitor men kom på försent att starta upp den.Så i helgen börjar vi försöka igen trots att bm blir kring 2 januari om det tar sig denna gång.Vill ju så gärna bli gravid igen.

Svar på tråden någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?