Inlägg från: Moonlight83 |Visa alla inlägg
  • Moonlight83

    någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?

    Hej.Hoppar gärna in här om det går bra.Jag fick mitt senaste mf i går morse.Var då i v10.Bara 3 dagar tidigare var vi inne på vul pga blödningar men allt såg bra ut men de kunde inte se varifrån blödningen kom.Hade då haft blödningen under 14 dagar och varit på vul vid 2 tillfällen.
    Ska in till gyn i morgon för att se att allt kommit ut som det ska.

    Detta var mitt 3:e mf/ma på 6 månader.Fick i Augusti ett ma i v18 samt i oktober ett mf i v5.Vi har nu försökt att få syskon till vår 5 åriga dotter i snart 3 år.De första 2 åren hände inget alls,under förra året blev vi spontangravida i april vilket sedan blev ma i v18.Visade sig sedan att barnet hade Edwards syndrom.
    Månaden därefter slutförde vi fertilitetsutredningen genom att göra en spolning på äggledarna.Visade sig att jag har väldigt trånga äggledare och ena är nästan helt blockerad.Månaden efter blev vi gravida vilket blev mf i v5.Sedan dröjde det 2 månader och vi blev gravida igen men då gårdagens mf i v10.

    Misstänker att spolningen hjälpte till att få oss gravida i höstas då vi blev gravida 2 av 3 försök direkt efter spolningen.

    Just nu mår jag riktigt dåligt och då vi helst ska vänta en mens innan vi kan köra i gång igen så blir det som först på äl om 1,5 månad som vi kan börja försöka igen.Tog mig 36 dagar efter ma:t innan jag fick min mens igen.

    Skulle egentligen vilja köra i gång direkt efter att blödningen slutat men de flesta verkar ju avråda från det.

    Vi brukar förövrigt köra med clearblues fertilitetsmonitor för att se när jag har äl.Oftast kring den 17-18 dagen i cykeln.

  • Moonlight83
    Anonym (småland) skrev 2015-02-09 21:22:48 följande:
    Beklagar verkligen! Nu vet jag ju inte om ni fått rådet av specifika skäl, men min barndomsvän är gyn-läkare och hon säger att det här med att man ska vänta en månad bara är båg. De säger så för att slippa en massa tidiga vul då mamman inte har någon koll på när äl varit. Hade jag varit ni hade jag kört på direkt efter blödningen upphört.
    Vi är inne på att köra direkt när blödningen slutat.Vi har inte fått några speciella skäll att vänta.Utan de har mer förutsatt att man inte börjar direkt osv.
    Funderar på att testa med äl stickor då det är svårt att veta när äl är denna gången.

    Var med på vul i går och det såg bra ut,ytterst lite kvar som de trodde skulle komma ut av sig själv då det bara är 3 dagar sedan missfallet.
    I går ringde även läkaren om svaret på odlingen de tog på min blödning i förra veckan.Visade sig att jag har en infektion och behöver antibiotika.Läste på nätet att infektionen kunde orsaka blödning och missfall bland annat.Så även om de inte kan säga med säkerhet så känns det som om infektionen är boven i dramat.Mest ledsen för att de inte tog odlingen på blödningens dag 5 när jag var inne första gången.Istället tog de den på dag 14 och dag 17 av blödningen startade missfallet.
  • Moonlight83
    Anonym (småland) skrev 2015-02-18 20:38:15 följande:

    En fråga till: när jag var hos gyn för min infektion i underlivet efter missfallet, såg jag att det i min journal står att jag haft ett ma. Men vad är då ett ma egentligen? Jag var på vul under graviditeten (v8+2) och allt såg bra ut och veckan efter (9+3) åkte jag in på grund av blödning och smärta och de konstaterade att det var dött. Behövde inga hjälpmedel utan allt kom ut av sig själv. Jag hade kallat det för mf och inte ma, då jag trodde att ett ma var att det dött flera veckor tidigare och inte stötts ut av kroppen. Så hjälp mig nu. Varför stod det ma i min journal?


    Skulle tro att det står ma då de hann upptäcka att den dött innan den själv kommit ut.Hade du åkt in efter att den själv kommit ut så hade de nog skrivit mf i stället.
  • Moonlight83

    Min mans syster är beräknad 4 veckor innan vi skulle haft.Det känns väldigt jobbigt då man hela tiden kommer se att man själv ,att nu skulle vi varit där de befinner sig.Men de har med kämpat med då mannen inte kan få barn och hon har bara en  äggledare samt haft det jobbigt med sköldkörteln.Så de har varit nere i Danmark för att få insemineras.Tog sig till sist på 3:e försöket men de har ju försökt i över 2 år själva innan de bad om utredning och fick reda på att hans spermier var ``odugliga``.

    Jag känner att jag mått bättre de senaste dagarna,hittat ``hoppet``.Då vi vet att två av tre ma/mf berodde på olyckliga slumpmässiga omständigheter så ger det lite hopp.Kändes väldigt skönt när vi fick svar på odlingen att jag hade haft en infektion som var orsaken till det senaste missfallet. Visst det känns väldigt orättvist att jag skulle få en infektion när vi äntligen lyckats bli gravida igen efter 2,5 års kämpande.

    Men jag är glad för det lilla,vi kunde ju trots allt bli gravida på egenhand trots dåliga odds. Att vi faktiskt de senaste 10 månaderna lyckats bli gravida 3 gånger.Innan dessa 10 månader så hade vi  försökt 19 gånger utan att bli gravida alls.

    Jag har fortfarande inte slutat blöda helt,2 veckor sedan mf i morgon så ska ringa gy på måndag och be om en tid för vul samt att de tar en ny odling då jag ätit klart penicillinkuren efter infektionen.Så 2015 är kört för oss men får hoppas på att 2016 blir vårt år och att dotterns får ett syskon nät hon fyllt 6 år.För hon längtar så mycket efter sin bebis.
    Hon brukar krama mig och klappa mig på magen och säga  `` Mamma jag lovar att det kommer komma en ny bebis till din mage``.

  • Moonlight83
    Mallanmillis skrev 2015-03-03 18:52:31 följande:

    Vid gjorde "aborten" den 29 december fick min mens den 29 januari. Tog sig ej denna gången och helt plötsligt känns det som att vi inte kommer få barn igen men hoppas sååå att det tar sig denna månaden. Första fången jag blev gravid med vår dotter pt jag P-piller nu senaste grav blev vi gravida på första försöket när vi hade bestämt oss. Har känt mig stressad över att det al bli barn nu 2015 men får nog försöka släppa det där och ställa in mig på 2016 istället. Gör bara så ont i hjärtat när vår 5-åriga dotter ( som längtar efter syskon och är så otroligt omtänksam ) frågar varför inte jag har någon bebis i magen och att alla har syskon förutom hon. Då vill jag bara bryta ihop men det går ju inte :(


    Känner så igen mig i det du skriver.Har med en 5 årig dotter dom längtar så.Hoppades verkligen på att få syskon 2015 men efter 3mf/, ma de senaste 11 månaderna så får vi hoppas på 2016 i stället.Hon har ju vetat om att mamma haft bebis i magen 2 gånger som dött. Vi har försökt i 2,5år nu och efter alla de har missfallen så börjar man känna att ska det aldrig bli vår tur.
  • Moonlight83
    Mallanmillis skrev 2015-03-04 20:43:43 följande:

    Omställningen tycker jag är otroligt jobbig. Att ens planer inte alls blir av. Jag skulle gå hem på gravledighet nu i mars egentligen och det var det enda jag tänkte på, då det är mycket stress m.m på jobbet. Och nu när det inte blir så längre.,, åh det är så svårt.

    Hur har eran dotter reagerat på det?


    ...............

    Hon blev väldigt ledsen när vi fick missfall nr 2.Hade precis berättat det för henne när vi bara några dagar senare fick missfall.Men hon är väldigt rar och omtänksam.Hon kramade mig och sa att jag lovar dig mamma ""det kommer en ny bebis till din mage". Men hon blur ledsen i bland och säger att hon med vill ha en lillebror.

    Håller med att omställningen är skit jobbig.Jag skulle ha gått på havandeskapsledighet i början på juni och såg fram i mot att slippa jobba under hela sommaren.Jobbar i vården och sommarveckorna med alla vikarier är skitjobbigt hos oss.Har även varit mycket tjavs och stressigt på sistone så riktigt längade efter 2 års frånvaro därifrån.

    Sen har vi hela tiden fått anpassa oss hurvida man kommer vara gravid eller ej när man planerar framtidens semestrar, ekonomi, prioriteringar av byggen här hemma.Nu blir det tex carport i stället för ett barnrum till på övervåningen då det helt plötslugt fick högre prio mm.Nu kunde vi tex åka på skidsemester helt plötsligt vilket vi inte tänkt göra då jag skulle varit gravid.

    Försöker vara glad över att vi lyckades bli gravida på egen hand iaf då vi var på vippen att starta upp med ivf.Har ju lyckats bli gravida 3 gånger på 2,5år och alla de tre gångera under 1 års tid.

    mf v 5,ma v18 samt mf i v10
  • Moonlight83
    Mallanmillis skrev 2015-03-05 17:45:53 följande:

    Förstår det :( vi berättade aldrig för våran dotter att det fanns en bebis i magen men i höstas ave det mycket syskon prat från hennes sida och då sa vi att " när du fyllt 5 år kommer du säkert bli storasyster" nu har precis fyllt 5 år och inget syskon i sikte. Lite klumpigt av oss kanske... Igår påväg hem från fsk sa hon i bilen att " när jag är 6 år och har ett syskon kan jag lära han/hon att cykla".

    Jobbar också i vården som sjuksköterska och det är mycket stress och hög arbetsbelastning. Nu har de svårt att få in folk tom och trycket ökar på våran hjärtavdelningen. Så det känns så otroligt jobbigt att inte få gå hem nu i mars :(

    Beklagar verkligen ers mf/ma. Har aldrig fått misfall tidigare förutom nu ma v.19. Helt plötsligt tror man att det är fel på en.


    Jag har mått så sjukt dåligt i alla graviditeter,illamående från morgon till sen kväll, kräks, klarar inte av starka lukter, foglossning,sjukt trött så därav har dottern undrat vad det är för fel på mamma.Till slut har vi fått berätta för henne .Samt att vi haft väldigt många kontroller med extra vul, ul , samt fostervattenprov och prover.Så dottern förstår ju tillslut att det är något då vi så ofta besökt sjukhuset, doktor osv och hon blivit avlämnad hos farmor 2h åt gången. Första ma i v18 berodde på kromosom fel Trisomi 18.Hon hade dött i magen i

    v 15. Mf i vecka 10 var troligen pga en infektion i underlivet,började blöda och blödde i 14 dagar men allt såg bra ut på 2 vul vi var på.Men sedan kom missfallet och två dagar efter fick vi svar på odlingen att jag hade högt crp samt infektion GBS.Fick äta penicillin i 10 dagar.Skönt att det finns förklaringar men det gör det inte mindre jobbigt då vi fått kämpa då länge.
  • Moonlight83
    Monsan skrev 2015-03-06 09:13:21 följande:

    Nu har jag precis tagit mina cytotec tabletter och inväntar nu en dag i smärta.. Har aldrig använt denna metod tidigare då jag för 5 år sedan gjorde en skrapning på en gång.. Har läst så många tråkigt historier här på fl om hur ont och jobbigt det varit och att det ändå ledde till en skrapning i slutändan.. Vi har lagt ner tankarna på ett decemberbarn och hoppas på januari ist..


    Monsan skrev 2015-03-06 19:06:09 följande:

    Det har faktiskt gått bra.. Tog tabletterna 8.45 i morse och allt satte igång 3 timmar senare.. Har tryckt smärtstillande och värktabletter var 4 timme så jag har inte haft så ont.. Känns så skönt att det snart är över så vi kan lämna det här bakom oss och gå vidare.. : ).. Just nu funderar vi på om vi ska våga hitta av första ÄL innan mensen.. Hur går det för er? När har ni beräknad ÄL..

    Tack för omtanken.. : )..


    Skönt att höra att det gick bra för er.Var oxå uppskrämd av alla historier om cytotec innan jag skulle ta dem.Men får mig tog det bara en timme och sedan var allt över så hann aldrig få speciellt ont.
  • Moonlight83

    Ser att det tillkommit många nya.Välkomna hit, trist att vi är så många som drabbats av ma/mf men det är skönt att ha en tråd att få ventilera sig i.

    Vi får invänta mensen , tror den dyker upp kring den 16-17 mars om det tar 36 dagar som vid tidigare ma/mf.Hade tänkt försöka innan första mensen men hade ju en infektion i underlivet vid missfallet och nu har jag troligtvis även dragit på mig en uvi.Men när mensen kommit så kör vi.Tidigare 2 år som vi försökt så hoppade vi över mars då jag absolut inte ville ha ett december barn.Men nu vill jag inget hellre än att jag ska bli gravid igen så nu spelar det ingen roll.Även om man väntar i januari så kan man ju föda förtidigt så det blir december i vilket fall som helst.Men först ska ju mensen komma så man kan känna att allt är över och man är redo att försöka igen.

  • Moonlight83

    Ser att det tillkommit många nya.Välkomna hit, trist att vi är så många som drabbats av ma/mf men det är skönt att ha en tråd att få ventilera sig i.

    Vi får invänta mensen , tror den dyker upp kring den 16-17 mars om det tar 36 dagar som vid tidigare ma/mf.Hade tänkt försöka innan första mensen men hade ju en infektion i underlivet vid missfallet och nu har jag troligtvis även dragit på mig en uvi.Men när mensen kommit så kör vi.Tidigare 2 år som vi försökt så hoppade vi över mars då jag absolut inte ville ha ett december barn.Men nu vill jag inget hellre än att jag ska bli gravid igen så nu spelar det ingen roll.Även om man väntar i januari så kan man ju föda förtidigt så det blir december i vilket fall som helst.Men först ska ju mensen komma så man kan känna att allt är över och man är redo att försöka igen.

Svar på tråden någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?