Inlägg från: Anonym (Nelle) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nelle)

    någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?

    Anonym (MA v 13) skrev 2015-06-30 10:20:17 följande:
    Men vad tråkigt! Och konstigt?! Att det ändå visar ett svagt svagt streck liksom.. Ja jag testade och blev bara jätteledsen. Gråter i förväg nu, vet inte vad som är värre, att veta att mensen kommer (troligtvis imorgon) och vara ledsen innan eller att vänta på den och få nyheten som ett slag i ansiktet då.

    MA:t som jag för övrigt inte tänker på så mycket längre blir ett extra tungt minne att bära på när man får dessa besked. Minns och sörjer plusset, lyckan, veckor och veckor av illamående och planerande, ultraljudet.. Mardrömmen. Blir så fruktansvärt sorgsen när jag tänker på att "nu skulle jag vara vecka 20+, istället väntar jag på mens". Längtar tills den här deppiga veckan är över och vi kan börja på ännu ett försök...

    Skönt att ha er att dela detta med!
    Fy vad tråkigt Jag tycker det är skönare att testa innan då känns det inte lika hemskt när mensen kommer tycker jag. Hur länge sen är det du fick MA?
    Vet hur det känns! Inplanerade RUL, barnmorskebesök och nu närmar sig BF i augusti.
    Känns otroligt skönt att ha ringt om hjälp nu iaf. Sen får jag se om det blir fertilitetsmonitorn eller om jag lägger ner allt testande.
    Ja det är skönt att prata av sig här min tanke när jag startade tråden då det är svårt att prata med folk som inte upplevt det
  • Anonym (Nelle)
    Tizzen skrev 2015-06-30 10:30:20 följande:
    Vi kommer nu vara inne på 4;e försöket :(
    Jag har också barn sen innan och han blev till på ETT tillfälle under ÄL...
    Jag vet inte om man försöker för mkt? Man ska ligga flera dagar före plus efter, denna pressen på att man MÅSTE ha sex, bara det stressar mig iaf.
    Jag ringde ju en privat fertilitetsmotagning idag och hon sa åt mig att kasta tester och monitorer i garderoben och ha sex när man vill och känner för det. Så något ligger det nog i det hela. ÄL- veckan är ju jättejobbig och det är inte kul att ha sex då och stressklumpen om man inte får till det är ju också jättestressig!
  • Anonym (Nelle)
    Tizzen skrev 2015-06-30 10:47:18 följande:
    Ja det är otroligt stressande att veta att man måste ha sex, annars så är det försent och en månad till går...

    Hur funkar den där monitoren? Jag beställde hem digitala ägglossningstest med dubbel hormonindikator som jag ska testa den här gången, funkar inte det så slänger jag nog in mitt i garderoben och tar det som det kommer bara.
    Monitorn funkar ungefär samma som CB med dubbel indikator somjag förstått. Har inte börjat med den än. Har använt just CB med dubbel indikator tills nu. Men skillnaden är nog att monitorn lär sig cykelrna och inte frågar efter stickor varje dag utan det blir färre och färre. Så i längden billigare. Ska öka chansen med 89procent enligt CB.
  • Anonym (Nelle)

    Vet ni tjejer! Pratade med ännu en bm nyss (behövde förnya ett recept). Passade på att fråga om detta med att det verkar vara svårt att bli gravid efter MAt och skrapningen. Hon sa också att jag skulle lägga ner ägglossningstester och dyl och ta semester från sådant. Känns ju tokigt att INTE använda monitorn nu. Den kostar ju inte gratis. Men funderar ändå på att kanske inte göra det. Får prata med sambon om detta i kväll tror jag.

  • Anonym (Nelle)
    Tizzen skrev 2015-06-30 11:28:39 följande:
    Ja dom har nog rätt, men det är ju otroligt svårt att inte tänka på det...
    Ja det är helt omöjligt! Jag tänkte försöka tänka så att vi ger upp innan vi kommer till fertilitetskliniken typ. Tyvärr vet jag ju typ när ÄL är... Ironiskt nog låg teststickorna jag beställt till monitorn i brevlådan när jag hämtade posten nyss. Får se hur det blir...
    Men det ligger nog någonting i det där med stress! Stress ger ju massor med psykosomatiska symtom så varför skulle det inte kunna strula till fertiliteten liksom.
  • Anonym (Nelle)

    Haha man kanske tom ska åka och köpa en flaska vin och ett paket cigaretter Känns ju som ett "big no no" när man försöker bli gravid (ok vinet är ju inte så farligt) och är väldigt avslappnande!

  • Anonym (Nelle)

    Snart kommer sambon hem och ska diskutera dagens samtal! Men hur skulle ni gjort? Hinner med 2-3cykler innan besök på fertilitetsmotagningen (har endast 26dagarscykler...). Funderar ändå på att testa denna cykel MED monitorn och sen i augusti när vi har semester köra utan. Känns mest onödigt att ha köpt den annars liksom. Fast kanske bäst att bara låta den ligga kvar i badrumsskåpet... Hur hade ni tänkt?

  • Anonym (Nelle)
    Anonym (frågor) skrev 2015-06-30 15:12:51 följande:
    Jag skulle ha använt den denna cykel. smile1.gif Sen kanske kört utan nästa. :) Det har inget med det att göra hur det går, utan andra saker. Vad spännande att ni fått tid till fertklinik till hösten! :)
    Sambon tyckte vi skulle köra utan monitor och tester! Själva testen och monitorn gör ju inget i sig utan det är ju mer sexstressen kring de fertila dagarna och ägglossningen. Så misstänker att det kanske är den stressen som är negativ. Ska klura ett tag till! Det positiva med testerna har ändå varit att jag lärt mig att min ÄL är mycket tidigare än jag trott. Vi har i början börjat försöka efter ÄL redan varit har jag insett! Och min lutealfas har fått från 18 dagar och har nu äntligen legat stadigt på 14dagar senaste 3cyklerna...
  • Anonym (Nelle)
    Anonym (frågor) skrev 2015-06-30 17:06:25 följande:

    Det har ingenting med hur man försöker :) om man är medveten eller ej att göra. Det är slumpen om just rätt spermie träffar rätt ägg och det sätter sig att göra. smile1.gif

    Du behöver ju inte tala om för karln hur det ligger till i cykeln. ;) Men du ser var du är osv.

    Det räcker med ca var tredje dag, och är fullt möjligt att bli gravid 4-5 dagar före äl också.


    Jag tror inte att stress påverkar ofrivillig barnlöshet MEN jag tror att stress kan hämma fertiliteten. Stress påverkar ju endokrina systemet och ger psykosomatiska symtom så misstänker att fertiliteten definitivt kan påverkas. Nu är det inte bara ägglossningstester som stressar utan hela pressen runt ikring och oro över om det kommer gå över huvud taget. Så en liten semester från barnalstrandet kanske vore bra MEN jag är ändå nyfiken på monitorn... Kanske smygtestar den
  • Anonym (Nelle)
    Tizzen skrev 2015-06-30 19:03:58 följande:
    Jag skulle ha testat den, åtminstone denna gången :)
    Mm är sugen Ska fundera mer på det
Svar på tråden någon mer som nyligen fått missfall/MA och vill följas åt till ny graviditet?