• Svar på tråden Okej att bli pappa om man är över 50?!
  • frökenelisabeth

    Tja, ingen behöver ju ditt godkännande för att bli förälder, så du kan tycka det är hur o-okej som helst utan att det gör någon skillnad. 

    En av mina bästa vänner hade en pappa som var över 50 när hon föddes. Enligt henne världens bästa pappa, däremot har hon haft en del relationsproblem med sin mamma, som dock var i "normal" ålder. 

    En äldre pappa har förstås ökad risk att dö tidigare i barnens liv, men annars kan jag inte se vad problemet är. Får man barn vid 50 så är sannolikheten ju ändå stor att man lever tills barnen blir vuxna. 

  • sextiotalist

    Eftersom dagens 70-åringar är som gårdagens 50-åringar så bör det väl inte vara några problem.
    Som 50-åring har man troligen 30 år kvar i livet, om inte mer

  • Dixie

    Jag tycker det beror mer på hur personerna är när de är - än hur gamla de är - många 50åringar nu är ju pigga och friska och lär ju kunna ha ett aktivt liv i många år framöver! 

  • Gladskit

    Folk får göra som de vill men jag hade vare sig velat skaffa barn med en man 50+ eller velat ha en så pass äldre pappa själv.
    Statistiskt sett (även om medellivslängden ökar osv) måste det ju ändå vara större risk att man missar sina barns student mm om man är 50 år när man blir pappa jämfört med om man är 30 år?

  • Blahonga

    Min lillebror och jag har inte samma pappa, min pappa var i nyss fyllda 30 när jag föddes och min lillebrors pappa 52 när han föddes. Min pappa är död sen 10 år tillbaka (han blev bara 52), men min lillebrors pappa (över 70 nu) lever livet och mår bra och min lillebror kunde inte tänka sig en bättre pappa. Så som någon sa, det har mindre med åldern att göra och mer med personen i sig att göra...

  • Pluppla

    Min sambo är 48 år och ska bli pappa. Han är 15 år äldre än mig. Jag väntar mitt fösta barn och detta blir hans tredje..

    Han säger själv till dom som kommenterar hans ålder att det är egentligen inte förren nu han är redo att bli pappa och ser jätte mycket fram mot detta. Han tänker väl på mognad och ekonomi.. Han menar på också att det finns massa människor som inte borde bli föräldrar överhuvudtaget och tänker då inte på åldern utan hur dom är.. Psykiskt sjuka, missbrukare, pedofiler, folk som inte kan ta hand om sig själv typ.. Föräldraskap har inte ha nått med ålder och göra.. Jag är väldigt glad för att min barn kommer ha han som sin pappa.. Kan inte önska någon annan trots att han är 48 ;)

  • Natulcien

    Klart att det är okej! Vad är problemet med det, menar du? Att han är 70 när barnet är vuxet? Vad spelar det för roll?
    Åldern säger ingenting om lämpligheten. Det finns nog många både 20- och 30-åringar som är mindre lämpade som fäder än Måns Herngren.

    Det enda som är tråkigt i sammanhanget är att kvinnor som är "äldre" när de skaffar barn åker på mer stryk i t.ex. medierna eller i allmänhetens ögon än vad de äldre männen gör.

Svar på tråden Okej att bli pappa om man är över 50?!