• MammAmma

    Av vilka anledningar slutade du(kvinna) eller började du(man) att raka dig?

    Anonym (undrar) skrev 2015-01-29 08:44:23 följande:

    Hej!

    Kvinna:

    Varför slutade du raka dig?

    Hur känns det att inte raka sig?

    Hur reagerar andra?

    Hur gammal är du?

    Har ni något mer att tillägga så gör det gärna :)


    För att jag har så känslig hud att jag får en massa irriterade utslag/rakfinnar/blemmor. Det är fräschare med lite hår kvar isf än tvärtom. Samt att jag äntligen träffat en kille som INTE vill och förväntar sig att tjejer ska vara helt hårlösa mellan benen. Han gillar inte alls helrakade kvinnor och jag sparade ut könshåret lika mycket för min egen skull som hans.

    Jag tycker att det är enormt skönt att slippa tänka på huruvida jag är nyrakad innan vi har sex och det känns mycket fräschare med frisk hud. Blygdläpparna håller jag dock hårlösa för min egen skull och jag blir inte irriterad där av att raka.

    Ingen aning. Det är bara han som ser mitt underliv, så bryr mig inte om vad andra kan tänkas tycka.

    Jag är 31, han är 20.
  • MammAmma

    Rakar mig för övrigt rätt sällan under armarna eftersom jag knappt har nån hårväxt där och det växer långsamt. Benen rakar jag kanske två ggr i veckan (bara upp till knäna, håret på låren är lika ljust, kort och tunt som på resten av kroppen - dvs fjun) men har inte vidare håriga ben heller. Har aldrig rakat armarna, har inte mycket hår där och det är ljust.

  • MammAmma
    Anonym (undrar) skrev 2015-01-29 09:49:45 följande:

    Rakade du dig för andras skull förut? Hade du fortsatt att raka dig om du ville fast han inte tänder åp det?


    Jag rakade mig för att jag alltid gjort det, sen tonåren. Det var vad som förväntades och gjorde man inte det var man äcklig. Hade jag inte haft några problem med hudirritationer hade jag kanske fortsatt att raka mig ändå, men jag lägger egentligen personligen ingen vikt vid kroppsbehåring i sig så jag har inga problem alls med att möta hans 'hårpreferenser', lika lite som jag skulle ha med att vara helrakad. Om jag alltså inte fick hudproblem av det. Nu råkar jag ju dock få en massa hudbesvär av helrakning så det är jätteskönt med en kille som inte vill och förväntar sig att jag ska vara hårlös.
  • MammAmma
    Anonym (undrar) skrev 2015-01-29 08:44:23 följande:

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-01-29 10:03

    Tilläggsfråga: Vad tycker du kvinna om män som är rakade och vad tycker du man om kvinnor som är orakade?


    Jag bryr mig inte om vad en man har för frisyr där nere så länge det inte är en så stor och tät urskog att kalsongerna står ut pga det.
  • MammAmma
    Anonym (undrar) skrev 2015-01-29 10:02:33 följande:

    Hade du stått ut med honom om han ändå förväntat sig att du skulle raka dig?


    Ja. Det är bara hår. Skulle dock gjort det klart för honom att jag inte KAN vara renrakad jämt för det börjar isf blöda och rakfinnarna utvecklas till bölder pga att håren växer inåt.
Svar på tråden Av vilka anledningar slutade du(kvinna) eller började du(man) att raka dig?