• Försäkringskassan

    Får man inte ta en fp dag på ens lediga dag, mellan sjukdagar?

    Hej!

    Det var tråkigt att höra att du inte fått den kontakt du önskat. Normalt brukar handläggarna försöka ringa i alla fall två ganger men om det inte blivit gjort i detta fall vet jag inte vad det kan bero på. Du är välkommen att lämna dina synpunkter på vår hemsida www.forsakringskassan.se under "Hjälp oss att bli bättre".

    När det gäller din fråga så kan vi här inte svara på frågor gällande enskilda ärenden men generellt gäller att om man ansökt om föräldrapenning och så blir sjuk ska man första dagen där man sökt föräldrapenning göra en sjukanmälan direkt till Försäkringskassan. Är man sjukskriven har man inte rätt till föräldrapenning. Utifrån den information du uppgett skulle du alltså gjort en sjukanmälan den 20e och sökt sjukpenning från Försäkringskassan för dom dagar innan den 30e där du sökt föräldrapenning.

    Har man inte gjort sjukanmälan så att föräldrapenningen stoppas och föräldrapenningen betalats ut så blir konsekvensen att man får betala tillbaka den felaktigt utbetalda föräldrapenningen.

    Sjukanmäler man sig och har sjuklön från arbetsgivaren eller sjukpenning från Försäkringskassan så är SGIn skyddad under den tiden.

    Du kan läsa mer om detta på vår hemsida www.forsakringskassan.se under fliken Privatperson - Sjuk - Föräldraledig.

    För ytterligare information eller svar på frågor i ditt enskilda ärende är du välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0771-524 524.

    Hälsningar
    Lisa, handläggare

Svar på tråden Får man inte ta en fp dag på ens lediga dag, mellan sjukdagar?