Inlägg från: Amazinglife |Visa alla inlägg
  • Amazinglife

    Novemberbebisar 2015

    Jag har också moderkakan i framvägg men den låg bra så skulle inte va ivägen för en förlossning :) det var förvånande att den av i framvägg för mig, ja har känt rörelser sen v 17..

  • Amazinglife
    Miracle2015 skrev 2015-07-07 15:12:45 följande:

    Kommer just från RUL, allt såg bra ut :) BM i princip säker på att det är en pojke! Så nu kan listan uppdateras. Vi väntar en pojke.


    Grattis till gossen och att allt såg bra ut :)
  • Amazinglife

    Ja är med nojjig men har inga SD, men andra problem, startade precis en tråd o skrev såhär:

    Hej!
    Jag är orolig att allt inte står till som det ska.. Har under 2-3 veckor fått rester/delar av slemproppen (gult och segt, inte liknande flytningar) och har nu blivit orolig att de inte riktigt är bra o få de så tidigt. Har läst att slemproppen kan återbildas osv men ändå.
    Idag fick ja för mig att känna på tappen. Förväntade inte mig att den skulle va så svår o hitta (har den inte varit innan jag blev gravid) men sen när ja hittade den va den otroligt mjuk, och kändes öppen. Jag har de senaste dagarna haft vattniga flytningar och nu undrar ja om de kan va fostervatten som sipprar? Borde jag kolla upp detta?
    Har inte upplevt att jag har några sammandragningar och bebis sparkar för fullt flera gånger om dagen..
    Jag har ett väldigt stressigt jobb men inte fysiskt krävande. Bm har sagt till mig o stressa mindre men de går inte med de jobbet jag har tyvärr..

    Snälla någon med råd eller erfarenheter?

  • Amazinglife

    Charlie 40 & Maja 1
    Ja e vi v 23+4 idag så är ganska tidigt tyckte min bm för SD. Ja är inskriven på specmödra o hon ska prata med läkaren imorgon så ringer dom mig. Borde få komma på undersökning av tappen trodde tyckte bm så jag väntar samtal från dem imorgon..
    Ja har fått feber idag så de oroade hon sig också för.. Skulle ja få mer SD idag så skulle ja åka till förlossningen men annars kunde ja invänta att dom ringer imorgon..
    Tack för era råd! Ja hoppas att de inte är något dock och att ja oroar mig i onödan !

  • Amazinglife
    Tj83 skrev 2015-07-13 18:29:32 följande:

    Hej jag e gravid i v 23+0 jag har haft mycke sd två tre veckor! Kollat tappen två ggr å den e helt stängd å 4 cm lång! Dom tror att d helt enkelt är så att ja har känslig livmoder eller nått! Jag har inte uvi heller! HoppS d går bra för dig:)


    Va skönt att din tapp inte är påverkad! Mår du bra annars?
    Jag va hos min bm i förmiddags, då läkaren även av där, hon undersökte mig och tyckte att de hon kände av tappen va att den va lite mjuk, inte öppen men verkade förkortad, så jag sitter nu o väntar på vul för o mäta den.. Hoppas den är opåverkad! Ja återkommer senare :)
  • Amazinglife
    Charlie40 skrev 2015-07-14 13:52:18 följande:
    Håller tummarna! Hur känns dina SD? Mina gör inte ont men kan komma flera ggr i timmen ibland. Känns som hon ligger lååååångt ner så det trycker lite oxå.
    De gick väl halvbra.. Tappen va 4cm så den va ok, men de gjorde CTG för sammandragningar en stund o då hade ja en lång sammandragning (känns spänt o trycker neråt med magen typ med lite öm smärta i nedre halvan av livmodern). De tyckte sammandragningen va lite för lång o stark så de vill att ja kommer tillbaka på fredag eftermiddag.. Och de vill att ja vilar resten av veckan, problemet är att vi har otroligt mycket på jobbet och är underbemannade (säkert därför ja fått problem med SD också :(. ) så de känns jättejobbigt.. Ska ringa chefen imorgon och prata med henne så får vi se vad hon säger.. Har en bra chef men ja får dåligt samvete :/
    Är du sjukskriven eller jobbar? Tänkte med tanke på dina SD
  • Amazinglife
    Charlie40 skrev 2015-07-14 16:43:55 följande:
    Jag har semester men blev nyligen arbetslös så kommer nog att bara vänta in bebisen nu så det är väl rätt tid iofs. Med sonen blev jag heltidssjukskriven i v20 då min tapp var 1 1/2 cm. Jag hade samma läge som dig med stress på jobbet då. Tycker verkligen du ska tänka på dig/barnet inget jobb i världen är värt att ngt händer för tidigt. Låter som våra SD känns lite lika och jag har kontaktat min bm så hoppas hon hör av sig snart, tror hon har semester. Jag går privat men blir det värre får jag ringa spec mödravården. Man är ju som sagt lite nojig och det är väl bättre att kontrollera en gång för mycket.
    Ja du borde verkligen kolla upp det, eftersom du har haft problem med tappen i tidigare grav! Har du haft kontakt med din bm om din SD innan?
    Ja vet och håller egentligen med dig fullt ut, jobbet är inte viktigt i jämförelse. Men jag har alltid varit en prestationshöna och det går emot mig själv att ens tänka ordet sjukskrivning.
    Blir de värre så ring förlossningen, så kan dom hjälpa dig!
    Ja fick rådet idag att om de blir värre ska ja ringa dom direkt.. Jag som någonstans i huvudet kallt har räknat med att ja ska kunna jobba till mitten på oktober.. Nu är jag inte så säker längre och de ger mig ångest.. Jag har ett kontorsjobb så de är inte fysiskt men mentalt väldigt krävande (är chef) vilket gör att jag även nu hemma ligger och tänker på allt jag måste göra på jobbet och ja kan inte släppa det.. Men de är bara ett jobb, egentligen.. Men ja är ju ny och har ett vik så de känns så dåligt..
    Gud va skönt o rensa dom tankarna lite, kanske är helt ointressant men ja behövde få ut det :/
  • Amazinglife

    Förlåt märkte att de blev lite osammanhängande när ja pratar om mig själv och sen dig mitt i allt, men ja är ju hemma o är sjuk så skyller på det ;)

  • Amazinglife
    Charlie40 skrev 2015-07-14 17:22:12 följande:
    Jag förstår din frustration över jobbet, är lika dan själv :) men kommer man ifrån ett tag så släpper det.
    Jag har inte pratat med min bm om de SD jag känner just nu. Är i v22 och man hör väl till förlossningen från v24 egentligen. Kanske får man komma ändå och slippa gå via akuten? Blev du väl mottagen nu? Jag menar att dom tog dig på allvar mm?
    Ja tror dig, kommer man ifrån ett tag så får släpper de nog, man får lite perspektiv kanske.. Just att du känner igen dig i mina tankar gör mig lugnare, ja är inte helt dum i huvudet ändå kanske :)
    Ja är 23+5 idag och ja blev väl emottagen, men var inte på förlossningen utan obestriskt (stavning?) mottagning.. Men skulle vända mig till FL om ja fick mer problem innan fredag när ja ska på mitt andra besök där..
    Men ja tycker att jag blev bra omhändertagen och lyssnad på, behövde knappt säg så mycket utan de gjorde alla undersökningar och frågade mig massa frågor.. Kände mig trygg. Vilket landsting bor du i? Är nog olika var man bor när man tillhör FL eller inte. Ja tycker du också borde få kolla upp om något är fel, är inte normalt med mycket SD såhär tidigt..
  • Amazinglife
    Tj83 skrev 2015-07-14 19:44:06 följande:

    På mig gjorde dom ingen ctg! Dom sa att d var så tidigt, enda förklaringen jag fick var att vissa får sd tidigt och så länge man inte har uvi och tappen inte påverkas så är d inte så mycket att göra! Jag är ju sjukskriven 100% så jag kan vila då jag vill och behöver!

    Just nu är ja väldigt öm i magen och spänd men d tror ja Beror på att d växer! Tidigare idag jade jag massa sd men just nu är d lugnare!

    Denna oro dock! Den är hemsk, vad än läkarna säger:(


    Ja dom sa till mig att de e svårt med CTG tidigt men mitt gick bra ändå..
    Får man fråga om du har andra problem eller de är SD som gjort dig sjukskriven? Har du tungt jobb annars?
    Ja den oron är svår o lägga när den har börjat.. De snurrar i huvudet och gör att man är nervös att något ska gå fel :/
    Jag hoppas att jag får besked att tappen fortfarande är opåverkad på fredag så jag kan slappna av lite, men läkaren själv va lite orolig så man blir ju själv de :( man vet ju inte vad som gjort han orolig nog att boka in mig på en extra kontroll så de gnager i mig nu
Svar på tråden Novemberbebisar 2015