Forum Abort - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Gravid - har ångrat mig. Hjälp snälla!

  Lör 28 feb 2015 01:04 Läst 10543 gånger Totalt 31 svar
  Lör 28 feb 2015 01:04

  Hej. 


  Jag är gravid i v. 11, tillsammans med min sambo sedan ett år tillbaka. Vi bestämde oss för att försöka skaffa barn strax innan nyår och som ni förstår så "tog det sig" ganska så direkt. Jag var inte alls beredd på det.. jag har innan mitt förhållande haft väldigt mycket oskyddat sex och aldrig blivit gravid, jag var rädd för att jag inte kunde och kände mig stressad att få bekräftat att allt var OK. 


  I början var jag glad, men nu har det totalt slagit om. Nu är jag deprimerad och näst intill självmordsbenägen ärligt talat. Jag känner mer och mer att jag inte vill det här, jag är en ganska så skör människa och har inte mått bra i själen på ca 6 månader. På så många plan känner jag att jag borde väntat och tagit tag i MIG SJÄLV först.. rett ut mina egna problem och blivit någorlunda "hel". Jag är 21 år gammal och känner mig kvävd just nu.. jag känner mig inte alls redo längre. Så fort någon nämner att jag ska bli mamma så får jag "äckel-känslor"i hela kroppen. Jag var verkligen inte beredd på detta. Mina dagar går ut på att gråta i sängen, kräkas och gå runt apatisk här hemma. Min sambo vill ha barn (är 23) men är genuint orolig för mig och börjar tvivla på om det är värt det just nu. Jag känner mer och mer att jag inte vill leva längre, jag vill inte detta. 
  Det känns så hemskt för jag ville inte något hellre innan, för bara några veckor sedan. Jag ville berätta för hela världen och väldigt många vet redan. Jag vet inte hur jag ska handskas med det här, jag vet varken ut eller in. Min familj var väldigt skeptiska från början men har nu äntligen blivit positiva och då mår jag såhär?! 


  Jag börjar nu överväga abort. Jag känner mig lättad när jag tänker på det.. men samtidigt så otroligt hemsk och självisk för att jag sätter min hälsa före barnet.. jag trodde verkligen att jag ville det här! 


  Behöver tröstande ord, rådgivning, vad som helst. 


   

 • Lör 28 feb 2015 01:16 #1

  Sök hjälp hos barnmorskemottagningen. De har kuratorer som kan hjälpa dig att reda ut dina tankar om vad som är bäst för dig. Gå redan på måndag då det börjar bli bråttom. Snart måste du ha tillstånd för abort. boka också tid hos en psykolog omgående så att du kan börja arbeta med dig själv. Så där kan du inte gå runt och må.


  Lycka till, jag hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa för dig oavsett vad du beslutar.

 • Lör 28 feb 2015 01:16 #2

  Det bästa stöd du kan få nu (förutom från din sambo) är ett professionellt stöd. Kontakta mvc och berätta hur du känner så att de kan sätta digi kontakt med en kurator. Du är inte den första som brottas med sådana här känslor och kuratorer på mvc finns till för att du ska bästa hjälp, stöd och tröst - oavsett var beslutet landar. Ring redan på måndag! Lycka till!

 • Anonym (Rutan­)
  Visa endast
  Lör 28 feb 2015 01:21 #3

  jadu, det är inte lätt. Själv måste jag erkänna att jag nog kände likadant, ville ha barn, trodde det skulle ta länge att bli gravid, blev det genast, var egentligen inte alls beredd. Jag var också jätte nedstämd, jag beslöt mej för att behålla barnet, jag är ju ingen ungdom längre, men jag har mått dåligt hela graviditeten, jag är nog inte egentligen gjord för att vara gravid, trots det ser jag nu framemot att bli mamma, eller att hela skiten med graviditet ska vara över:p

  Men ingen kan säga vad du ska göra, det är en sak som du och din kille måste diskutera sinsemellan, och komma fram till vad som är bäst för er/ dej.

  Det blir nog bra ska du se, du måste bara fundera genom allt väldigt noga.

 • Lör 28 feb 2015 01:38 #4

  Jag har tid på onsdag med psykologen på MVC då min mamma ringde till MVC häromdagen och var orolig för mig. Jag vet varken ut eller in... känner mig som världens hemskaste person! Vet inte hur jag ska kunna leva med mig själv om jag gör abort, men vet heller inte om jag någonsin kommer förlåta mig själv om jag sätter ett oskyldigt barn till världen när jag känner såhär. det får mig att tveka på om jag orkar något av det.

 • Lör 28 feb 2015 01:39 #5

  Massa massa styrkekramar!!! <3

 • Lör 28 feb 2015 12:00 #6

  *puff*

 • Lör 28 feb 2015 12:58 #7

  Känns som att jag måste bestämma mig nu i dagarna, behöver verkligen råd.. Någon som varit i samma sits?

 • Lör 28 feb 2015 16:10 #8

  Jag hade inte tagit abort men det finns inte i min värld.. Jag blev fortare gravid än jag trodde och fick panik i början, men visste att nu är det som det är och lät det sjunka in.. Med tiden har jag blivit mer och mer förälskad i livet med min son.. Jag hade inte kunnat föreställa mig det att det skulle bli så bra.. Mitt råd är givetvis att du behåller barnet och ger dina känslor tid, känslor kommer och går, förmodligen blir det här jättebra ändå!:) jag känner många som HATAR graviditeten men ändå älskar tiden efter och livet som mamma!:)

 • Anonym (Det blir bättre­!)
  Visa endast
  Lör 28 feb 2015 18:07 #9
  CissiJissi skrev 2015-02-28 16:10:06 följande:

  Jag hade inte tagit abort men det finns inte i min värld.. Jag blev fortare gravid än jag trodde och fick panik i början, men visste att nu är det som det är och lät det sjunka in.. Med tiden har jag blivit mer och mer förälskad i livet med min son.. Jag hade inte kunnat föreställa mig det att det skulle bli så bra.. Mitt råd är givetvis att du behåller barnet och ger dina känslor tid, känslor kommer och går, förmodligen blir det här jättebra ändå!:) jag känner många som HATAR graviditeten men ändå älskar tiden efter och livet som mamma!:)


  Ja, precis så kan det vara. Risken finns att du kommer att ångra att du gjorde abort om du gör det, med tanke på att du planerat för barnet. Du har också känslor som säger dig att det inte är rätt. Det kan bli en tung börda att bära efter en abort. Chansen är stor att du älskar ditt barn när det väl är fött. Då tänker du förmodligen, att det bästa som finns är er lilla bebis.

  Du kan förbereda dig mentalt genom att ta hjälp av terapi för att må bättre än du gör idag. Råden du fått att prata med Mvc är bra , dom känner säkert igen det du går igenom dig och kan ge dig råd för att hjälpa dig igenom det svåra du känner nu. Kram och lycka till!
 • Lör 28 feb 2015 18:18 #10

  Kanske är det bara gravidhormoner som talar och ställer till det för dig.
  Jag själv planerade mitt barn och var stundtals otroligt osäker på om det var särskilt smart och nästan ångrade mig ibland. Men det var nog kalla fötter vilket egentligen inte är särskilt konstigt att få inför en sån stor omställning.

  Men som de andra skriver, prata med nån och red ut vad det beror på. Lycka till!

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll