Inlägg från: Apopan |Visa alla inlägg
  • Apopan

    Träningstips? Endast riktigt duktiga tack! OBS långt!

    Nu skulle jag verkligen inte kallat mig riktigt duktig, men är väl bekant med blockerade hundar iaf. Och jag skulle gått omvägen, och jag skulle inte ställt krav på hunden om jag nu hamnade på det där stället. Jag säger dock inte att du ska ge upp, men det verkar ju inte finnas någon brist på försök som borde ha gett resultat. Skulle mer vara orolig för att varje gång hunden upplever att stället är obehagligt så kan obehaget bli svårare att glömma. Så en lång paus från det stället hade iaf jag tagit, och så börja om från början med små steg. Kanske att då hunden får gå dit med någon annan person som hunden också är trygg med? Kanske med en annan hund som den tycker mycket om? Om ni sysslar med drag eller har lust att börja så kanske det skulle fungera att dra igenom stället. Tänker på hur uppe i att dra min dragtok kan vara och även hur positiv och trygg han är medan han håller på. Kanske skulle något sådant kunna påverka upplevelsen av "det läskiga stället"? Och just att det är fart i det hela gör ju mycket också, en hund kan ju ändra sinnesstämning totalt bara den börjar springa.

    Sedan så tänker jag väl att det finns duktiga människor en kan mejla till. De får säkert mycket frågor via mejl, men det är säkert inte omöjligt att de svarar. Tänker väl på Eva Bodfäldt t.ex. Om du var ute efter svar från någon riktigt duktig :)

  • Apopan
    Hundbloggerskan skrev 2015-03-15 14:49:36 följande:

    Jag anser nog att jag är en av de personer hon är trygg med, men hon är likadan med alla hon känner. Vi har försökt med olika förare, fler hundar och fler människor osv.

    Drag håller vi inte på med, främst för att vi inte tycker det är kul. Men brukar cykla med henne (men hon ska inte dra utan bara springa bredvid), och har cyklat förbi och hon blir direkt ofokuserad, drar iväg osv.

    Men ska testa att ta en "paus" från det stället, och sen sakta men säkert gå nämre och närmre :)

    Däremot så tror jag inte att "få henne att tänka på annat" funkar så bra. Hon tappar rätt lätt fokus om hon är där eller på nya ställen så det blir svårt att få henne att tänka på annat. Fast man har favoritbollen och äckelgodis osv så "glömmer" hon inte bort omgivningen.

    Eva Bodfäldt har jag snackat med detta om, även Jan Gyllensten. Och det är de två jag fått "rekommenderade". Dock så har jag bara haft möjlighet att träna för Lisa Gyllensten och då inte om just detta. Men vi har diskuterat det och hon säger att jag istället ska gå omvägen och skita i det helt enkelt, eller ha henne lös där. Då vi bara lägger "onödig" energi på något som egentligen inte behövs.


    Jag tänkte att "hoppas hon inte tolkar det som att jag skriver att hunden inte är trygg med henne" för det var ju inte så jag menade ^^

    Verkar ju som sagt som om du har gjort allt just på den platsen, och mer än de flesta hade gjort. Vilket också indikerar på att denna platsen verkligen är viktig för er att passera. Så hoppas att pausen inte blir allt för omständig.
Svar på tråden Träningstips? Endast riktigt duktiga tack! OBS långt!