• Alexi

    Pinsamt - men hur bor man på hotell och åker tåg?

    Man går in och ut som man vill på ett hotell. Du checkar in när du kommer och ut när du lämnar hotellet helt, där emellan gör man vad man vill.

    Frukost är lite olika, ibland prickas man av och ibland inte.

  • Alexi

    Men av ren nyfikenhet, hur är det möjligt att aldrig ha åkt tåg? Har du aldrig lämnat din hemstad, aldrig gjort några utflykter, varit på semester?

  • Alexi
    Cornellia skrev 2015-03-13 08:30:04 följande:
    Det finns andra ressätt, och med tanke på att hon skriver att hon är norrlänning, så förstår jag att tåg kanske inte är främsta ressättet, med tanke på att tågtrafiken inte är särskilt utbyggd norrut, och ska man söderut är det oftast både billigare och framförallt går fortare att flyga. 



    Fast har man aldrig bott på hotell så reser man antagligen väldigt lite och då har man nog inte flugit heller, tänkte jag. Och har man flygit så är ju upplägget ungefär samma för tåg med gate/perrong och då hade hen nog inte känt sig så orolig.
  • Alexi
    Rikard skrev 2015-03-14 10:59:43 följande:
    Tag pendeltåg från Centralen mot Märsta. Biljett kan du köpa i spärren eller via mobilen (men man måste registrera sin telefon för det först. Det kan du göra på plats men det är krångligt och tar tid. Helt idiotiskt, men inte unikt för Stockholm).

    Du går av på Solna pendeltågsstation och går ut i samma färdriktning som tåget.
    Det kan vara FRUKTANSVÄRT mycket folk, i synnerhet när ni ska åka tillbaka. Arenan tar upp till 50 000 människor. Tänk dig att en hel mellanstor svensk stad ska åka från samma ställe exakt samtidigt, så förstår du hur det kan vara.

    Tunnelbanestationen Solna centrum ligger långt från Friends Arena.
    Alltså jag är född och inbodd Stockholmare och har månadskort på SL sen åratal tillbaka men om jag har semester och därmed inte har något månadskort så drar jag mig för kollektivtrafiken, jag har verkligen ingen aning om hur man gör för att åka enstaka gånger på ett enkelt och rätt sätt. Hur kan man göra något så enkelt så krångligt??
  • Alexi
    Anonym (fdstockholmsbo) skrev 2015-03-15 00:24:00 följande:

    Glöm inte att ta reda på hur längre frukosten serveras. När det gäller information om Stockholm, finns det väl en informationsdisk inne i centralhallen- det gjorde det för någon vecka sedan i.a.f.

    Om du av någon anledning inte skulle vara bekväm med att åka tåg, så finns ju bussar från Sundsvall.(Ybuss)- kanske passerar din ort, vad vet jag? Den kör ju också till Cityterminalen. Om du åker tåg. är det inte helt fel att komma in på spår 10- då kommer du direkt till gatuplan och behöver bara gå rakt igenom stationshuset när du kliver av. Svårt att välja, förstås. Kanske kan muta tågledningen? :)

    Glöm inte att ha kul också. Finns olika kort med rabatter som kan vara prisvärda.

    Jag bodde i Stockholm i många år förut, Ett ställe som jag verkligen inte tycker om, är T-Centralen. Om du inte har bråttom. så passa gärna på att promenera. Infödda Stockholmare kommer att rekommendera dig att åka tunnelbana överallt. Om jag ska vidare med blå linje, promenerar jag hellre till kungsan (Kungsträdgården) än går flera kilometer under jorden vid T-centralen. Östermalm är inte helt fel om man ska med röd linje och Hötorget ligger bra till för den gröna linjen. Så finns förstås bussar och spårvagn också.

    Du kan skaffa ett acess kort - och bekanta dig med SL trafiken online. (Nu har de stängt av rulltrapporna:  sl.se/sv/info/nyheter/rulltrappor-stangs/ )

    Här finns info om möjligheterna att ta sig fram sjövägen istället: www.sjovagen.nu/web/page.aspx

    Det finns knäppgökar i Stockholm precis som överallt annars. 
    Undvik dem.


    Som Stockholmare gillar jag inte heller t-bana, jag åker gärna buss eller tvärbana om jag får välja. Stombusslinjerna är väldigt bra, de går långa sträckor och genom city, tex buss 1 eller 4.
  • Alexi
    MimmiNorrland skrev 2015-03-15 18:58:06 följande:

    Jag har inte heller åkt tåg som vuxen (åkte tåg en gång som sex år) och idag är jag över 30 år.

    Vi har Botniabanan nu, så fler åker tåg här nu, men annars är det inte ett dugg konstigt i mina ögon att inte ha åkt tåg.

    Ni som åker tåg ofta, väljer ni tåg framför bil? Eller är det till jobbet?


    Tja, tex sträckan Stockholm - Östersund som jag åkt många gånger privat åker jag mycket hellre med tåg, det är ju så sjukt drygt att åka bil så långt.
Svar på tråden Pinsamt - men hur bor man på hotell och åker tåg?