• Erikanin

    Hjääälp!! Har täckt marsipantårtan men hur förvara!?

    Vi ska äta tårtan i morgon vid 15-tiden. Jag har precis täckt den med marsipan. Men hur gör jag nu för att den inte ska bli ful/svettig eller torr!?

    Vad dum jag är.. kanske skulle täckt den först i morgon? :/ Kan jag rädda situationen?

    Tårtan är av marsipan, dekorationer i sugarpaste.

    Tacksam för hjälp av er kunniga!

  • Svar på tråden Hjääälp!! Har täckt marsipantårtan men hur förvara!?
  • rere88

    Täck den inte.

    Täcker du den med t.ex plastfolie som många gör blir marsipanen blöt av kondensen

  • Erikanin

    Men vart gör jag av den? Skafferi eller kyl? Den blir inte torr?

    Tack så hemskt mycket för svaret!!! :) :)

  • rere88

    Kylen såklart.

    Senast gjorde jag en tårta helt färdig på lördag förmiddagen och vi åt den på söndag eftermiddagen. Bara se till att du inte har något gammalt/ruttet i kylen för det är inte bra för tårtan

  • Eleonor01

    Slängt du inte har grädde direkt under marsipanen så går det bra. Man måste fodra marsipanen m antingen olja eller smörkräm men vad du än gör så lägg inget över den för då stänger du inne fukten å den blir gegig

  • Erikanin

    Gud tack för era svar ni har räddat mig! Förlåt mina lite dumma frågor, är helt ny på detta! :)

    Jag har varit riktigt noga med flera lager smörkräm under så nu hoppas vi den håller!

    TACK!

Svar på tråden Hjääälp!! Har täckt marsipantårtan men hur förvara!?