Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
 • Digestive

  Har du förtroende för regeringen?

  SmalaSara skrev 2016-03-16 23:00:00 följande:

  Det är ingen "åsikt" att påstå att jag skrivit att jag vill att KD M och SD ska samarbeta. Det är en lögn

  Det är heller ingen "åsikt" att påstå att jag skrivit att jag tappat förtroendet för regeringen pga Sahlins kritik av folkets demonstration. Det är en lögn.

  Att påstå att jag kallat din citering för lögn är faktiskt också en lögn.

  När du förstår det kan vi eventuellt debattera något vettigt.


  Halmgubbar är ett så intressant bygge för en del. Minns när vederbörande fick nys om att jag drogs åt primitivism och vips så ville jag släcka ner hela civilisationen och det ställdes frågor om räkstadiet var tillräckligt långt tillbaka att gå för en.

  Det finns i princip bara sådant att hitta där du gräver just nu. "- Jag är tolerant, men.."
 • Digestive
  todo nada skrev 2016-03-17 00:02:01 följande:

  Jag minns en gång när en användare här på forumet blev skitsur och skrev ut sitt riktiga namn med uppmaningen att dennes meningsmotståndare skulle göra samma sak. Jodå, och vederbörande uttryckte dessutom i nästa "andetag" att om "något skulle hända den samme så skulle dennes meningsmotståndare i trådens garderober genomsökas först...

  Finns gott om dårar.


  Det där återskildrar du ur ett högst personligt perspektiv.

  För min del handlade det om att sakna en hotbild på den här sidan respektive varför en del andra upplever att de har en hotbild över sig här; och huruvida den upplevda hotbilden beror på åsikter eller beteenden.

  Ville du fortsätta på den analysen eller vad var din poäng? - om inte att få kalla folk för dårar.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-03-17 00:06:33 följande:

  Halmgubbar ja. Och oändligt med sidospår, subtila förolämpningar och insinuationer för att försöka avleda.

  Jag läste f.ö. delar av diskussionen om "Sveriges svar på Boko Haram" för ett tag sen. En ganska underhållande studie i undvikandets teknik. Jag tycker du gjorde att bra jobb. Med tanke på förutsättningarna.


  Ja, jo, och ingen hanterar språket tillräckligt väl för att kunna argumentera emot/ifrågasätta vederbörande angående någonting. Det är ett sjutusan till språk som denna använder sig utav.

  Tack och ett gott exempel på en så kallad "fridsam debattör".
 • Digestive
  todo nada skrev 2016-03-17 12:08:08 följande:

  Tja, vilket perspektiv man än har på den situationen så kan det inte förändra själva händelsen i sig.

  Det fanns ingen hotbild någonstans, utan kort och gott tre medlemmar som inte tyckte lika i diskussion. Vilket blev för mycket för en av de tre som blev superdramatisk, outade sig själv, osv..

  Nä, det behöver inte analyseras vidare, bara lite kul kuriosa som ploppade upp i huvudet på tal om vad andra medlemmar gör...


  Jag behöver inte få händelsen förändrad.

  Det dramatiska är snarare ditt intryck utav händelsen.

  Du borde sortera unika händelser och ständigt återkommande.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-03-17 20:01:03 följande:

  Om någon beter sig som en föraktfull, översitttnde skitstövel är det lätt att tro att den personen är precis just det.


  Jepp.
 • Digestive
  FDFMGA skrev 2016-03-17 18:52:55 följande:

  Jag tycker väl också att det är en smula bisarrt att du kallar dig socialdemokrat. Jag är uppvuxen i ett arbetarhem med fackligt aktiva föräldrar. Jag har själv en bakgrund som fackligt aktiv. Jag anser att dina åsikter befinner sig ljusår från en socialdemokratisk människosyn.


  Om du slutar se dig själv som en socialdemokratisk arketyp så ser nog tillvaron mindre bisarr ut för dig.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-03-17 22:22:50 följande:

  Hmmm, ja det är väl inte helt dumt med en ny partiledare som gör just det ja. Frågan är vem det skulle vara? Som har pondus nog?

  Jag tycker Damberg är en bra retoriker, men Ygeman är väldigt tilltalande person; som "går genom rutan" som man säger.

  Jag får dock intrycket att det är svårt för en socialdemokratisk ledare att bete sig på det sättet; man får liksom inte kritisera de egna leden på det sättet. Men det kanske går?

  Deras chans, tror jag, är om det händer ytterligare något totalt omvälvande, och som är något de "kan", något som ligger mer på deras planhalva.

  Antingen det eller att alliansen spricker.


  Det finns många faktorer som påverkar och försvårar en uppgång i förtroende men kommande tre är väl mest kritiska. De regerar i en minioritetsregering, det finns en oflexibel partikultur som gör föregående position allt svårare och att de har valt att hantera en del sociala problem genom att vända ryggen åt en betydande del utav befolkningen, istället för att bemöta dem i en dämpande dialog.

  Regeringens största parti sjunker i det polariserade Sverige som de har varit med att skapa. Deras tid som ett folkövergripande parti och som väldigt många kunde tänka sig att rösta på bara vinden låg rätt, har nog börjat slockna. Kvar blir nog ett än mer nischat parti, med idéer ifrån forna glansdagar att sälja.

  Tror dock att det som Socialdemokraterna en gång levererade kommer att leva kvar men på ett annat håll och i en mer utvecklad tappning, i något som rimmar bättre med hur folket har formats av tiden.
 • Digestive
  Konstatera skrev 2016-03-17 23:02:01 följande:

  Jo. Men om alliansen spricker är det öppet för M och SD att samarbeta.

  Det kan inte ske något överväldigande som kommer trumfa flyktingfrågan de närmaste åren. Dessvärre! De behöver ett nytt ansikte som rakt upp och ned talar om att socialdemokraterna gått vilse. En GP figur! De måste också tvätta bort den gröna stämpeln.

  Jag tror inte på ygeman. Får återkomma med några bra namn. De finns


  Tänkte precis att det hade kunnat göra mycket om Stefan Löfven tog den tjuren vid hornen och gjorde det bra.
 • Digestive
  SmalaSara skrev 2016-03-17 23:50:04 följande:

  Polariserat ja. Jag blir varje dag förskräckt över hur folk uttrycker sig om varandra. Från båda sidor. Man får lätt intrycket att ingen samsyn är möjlig.

  Klassisk socialdemokratisk politik blev svårt att driva den dagen vi gick med i EU skulle jag säga. Sen finns det väl andra svårbemästrade komponenter också som bidragit. Klassisk sosse-politik kräver en nationalstat med självbestämmande och viss kontroll på sina gränser.

  Vad menar du med det sista stycket?


  Jo tack och folket i mitten, som vill stå över och utanför, trängs upp mot väggarna ifrån alla håll. Det är inga roliga tider, på många sätt och vis.

  Det ligger mycket i det du skriver här. Undrar just hur det hade blandat om korten, om Socialdemokraterna hade tagit strid för ett EU-urträde. De kanske får en sådan öppning om några år får rulla på och om inte EU-länderna samverkar bättre med att lösa flyktingkrisen. Vem vet hur det kan sluta. Det mesta känns tänkbart.

  Att partier som Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna kanske fångar upp den andan som många yngre generationer ser i de äldre och när de talar om socialdemokratin. Någon slags fusion av vad de yngre generationerna har fångat upp av de äldre generationernas gågna visioner, som integreras med något nämnt parti som omreformeras därefter. Tänker i en framtid om 15-20 år och om Socialdemokraternas fall inte har hunnit att hejdas.
 • Digestive
  Nenne666 skrev 2016-03-18 01:43:12 följande:

  Jag blir bara så positiv när jag ser att du dyker upp i debatterna. Smalasara (en ny favorit) och anonymous'. Det blir ordning och reda och det är en fröjd att följa er, även om jag inte håller med om allt. Tycker att ni är värda ett lyft. Gillar er!


  Tack!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?