Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Tom Araya skrev 2016-06-30 11:51:55 följande:
    Det lär dock dröja innan vi får pengar över till alla de investeringar som behöver göras nu när vi dragit på oss enorma extrautgifter genom stora flyktingmottagningar.
    Inte då, det finns redan goda tecken på att vi är på rätt väg, och senast idag så kom den sittande regeringen och Alliansen om på vilken nivå statsfinanserna ska ligga.
    Och det tolkar jag som att båda sidor är överens om hur vi ska åstadkomma rätt investeringar, både med skattemedel och kapital från det privata., en riktigt trevlig överenskommelse, som rätt genomförd kan ge svenska-folket mycket att glädjas åt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-06-30 12:24:54 följande:
    Mm, suveränt att allt fler förstår vilket utmärkt arbete regeringen gör. Fortsätter S att öka så kan det bli riktigt intressant till nästa val. Med lite tur kan vi då få en samarbetsregering över blockgränserna eller åtminstone ett mer formaliserat samarbete än några enstaka energiuppgörelser.

    Och möjligheten till att KD äntligen förpassas ut ur riksdagen är ju lysande klarSolig
    Jag hoppas du får rätt om KD, men dom får skylla sig själva när dom tillsätter en person som är skolad av Livets Ord, det kan inte bli annat fel.

    Att S kommer att öka har jag sagt tidigare, att det kommer nu är fullt logiskt, det tar tid att nå ut till folk om hur bra det går för Sverige.
    Och med tanke på hur turbulent det har varit i omvärlden de senaste åren, så är det givet att det är ännu svårare att nå ut med vad som sker i Sverige, det mesta "överröstas" av händelser i omvärlden som även vi i Sverige har dragits med i.

    Inte alldeles otroligt att S nu får draghjälp av Brexit, den soppan lär bli svårslagen under lång tid framåt, och säkert en ögonöppnare för många som trott att ett uträde ur EU är lösningen på allt.
    Nu får dom se vad som händer på riktigt och hur enat EU agerar på Englands krav, och det är garanterat inte vad förespråkarna för ett Sverige ut ur EU, förväntat sig.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-07-03 11:40:23 följande:
    Att Sverige toppar listan över länder med världens bästa rykte är naturligtvis en konsekvens av bland annat socialdemokratins inflytande över Sveriges utveckling.

    Som svensk och socialdemokrat blir jag stolt - och det är ju också mycket vi sverigevänner kan vara stolta överSkålwww.expressen.se/nyheter/sverige-toppar-lista.../
    Trots att jag inte är S.., inte nåt annat heller för den delen, utan som humanist då, även om andra brukar pådyvla mig ett tillhörande i allt från vänster till höger.

    Men jag är precis som du, stolt över det Sverige lyckats med och att vi har så gott rykte i omvärlden.
    Det är rätt svårt att hitta någon som är negativ till Sverige och svensk framtoning, om vi bortser från de på yttersta högerkanten och div andra mer extrema grupperingar.

    Kunde vi bara få bort eländet med de sk "vinsterna i välfärden", så skulle jag bli ännu gladare, där behöver vi verkligen förklar för svenska folket varför det är så ini-helvete fel.
    Och att vi är det enda landet i hela Världen som tillåer att man skänker bort våra gemensamma skattepenger till skitföretag, utan att kräva nån som helst motprestation.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-07-03 12:38:06 följande:
    Åkessonssektens onanistiska syn på våldtäkter är inte relevant i sammanhanget.
    Skulle inte förvåna mig det minsta, om de senaste uppmärksammade sexövergreppen är precis lika organiserade/framkallade av tokhögern, som det visat sig vara tidigare.
    Uppläggen verkar vara samma, så det är svårt att inte göra den jämförelsen.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-07-03 14:49:36 följande:
    Återstår att se om de 300 MSEK/år såssarna gav som köttben till MP räcker för att de ska fortsätta vara knähundar åt såsseriet.
    I den här frågan håller jag med dig, MP har inget längre i en regering att göra, och de 300 miljonerna är ju heller inga pengar som behöver betalas ut.
    Det är upp till den sittande regeringen att göra som dom vill, vilket överenskommelsen tydligt säger.

    Vad gäller kolaffären har jag ingen åsikt, känns bara skönt att bli av med skiten.
    Men om jag ska tro nåt, så lär det bli svårt att få Tyskland att bränna så värst mycket mer kol, så jag tror det mesta av kolet blir kvar i backen.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-07-03 15:03:30 följande:
    Karlstadpolisen har redan gett sin version av det inträffade.
    Lämna tillbaks din kristallkula, pengarna tillbaks om du har kvittot kvar. Den fungerar inte.
    Lite väl tidigt att uttala sig om det, eftersom övergreppen fortsätter, så inte så genomtänkt att uttala sig innan vi sett slutet på den här omgången av sexövergrepp.
    Tycker även det liknar vad som hände förra gången, men som sen alltså visade sig vara helt fel.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-07-03 18:15:23 följande:
    Har "tokhögern" "framkallat" sexövergrepp? Ett mkt märkligt påstående. Vad menas med "tokhögern"? Och vad menas med "framkalla"? Har du någon källa på det?
    Källor finns på Nätet eller så kan du göra som jag, följa vad som sägs hos de utländska nyhetskanalerna som finns tillgängliga för alla, sen du kan välja vilken du vill tro på.
    Men nog borde du känna till t.ex de polacker som var här för ett tag sedan och stod för bråk och allehanda skit, alla med kopplingar till den svenska (Europeiska) tokhögern och även den organiserade brottsligheten.

    Och inte tror du väl på fullt allvar, att när det plötsligt uppstår en hel rad med (sex)brott som samtliga pekar ut flyktingar uppstår slumvis, spontant och i massupplaga?

    I så fall är du väldigt naiv och ovetande om, att det är den typen av brott kan vi se i flera länder där fiender till de flyktingar vi har tagit hand om här i Sverige är de som blir utsatta.
    Och att det används för att skapa motsättningar i Sverige (Europa) som är avsedda att peka ut flyktingar som anhängare till Daesh/Is och vara terrorister, är inget som kan komma som nån nyhet eller överraskning för någon längre.
    Inte heller att det finns samband mellan tokhögern, den organiserade brottsligheten och hur märkligt det än kan tyckas, islamska extremister.

    Och det var högst nån vecka sedan som vi fick veta, att de vapen som beslagstog hos en av IS-anhängarna i Belgien, var köpta och levererade av den organiserad brottsligheten.

    Till slut då, du kan omöjligt ha missat, att just den organiserade brottsligheten ofta rekryterar bland flyktingarna, det har det talats om ett flertal ggr, och är idag så välkänt att det kanppast kan ha undgått någon.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-07-03 19:30:10 följande:
    Hen presenterar aldrig några källor, endast vaga påståenden som "allmänt känt" och "alla vet".

    Antagligen tillhör karlstadspolisen den hemliga nazistsekt som Åkessonarna döljer för allmänheten.
    Helt rätt, eftersom jag själv anser "källor" på tok för opålitliga och lätta att manipulera, så jag brukar i regel låta er läsare själva välja vad ni vill tro, eller själva söka efter sanningen.
    Då behöver jag bara stå för vad jag själv skriver, vilket är långt enklare och mer rakryggat, än att trassla in mig i osäkra källhänvisningar och försvara vad andra påstår är sanningen.

    Jag tror på det jag skriver, så jag känner absolut inget behov att framföra någon annans "sanningar", iaf inte om dom inte helt överensstämmer med mina egna, men då kan jag ju lika gärna använda egna ord, vilket alltså är vad jag gör.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Speakers Corner skrev 2016-07-03 19:30:18 följande:
    Ljuvligt och välförtjänt.
    Vi bor i ett förbaskat bra land, även om det finns gnällspikar som vill få oss att tro annorlunda.
    Och nu när vi har rätt regering (det vill säga) en vänsterregering i högsätet kommer det bara bli bättre.
    Synd att en del väljer att fokusera på enbart det negativa, inget land är perfekt.
    Men som synes så är Sverige ett väldigt, väldigt bra land att leva i.
    Tror man något annat så saknar man nog perspektiv på hur livet kan te sig för dom inte haft lika stor tur som vi svenskar har.
    Vi har mycket att vara stolta över och vi har råd att vara generösa mot dom som har det svårare.
    Allt annat är bara småaktig missunnsamhet. 
    Hade gnällspikarna bott i ett annat land, alltså den typen av land dom så hett eftertraktar, ja då¨hade käften på dom varit igentäppt för länge sen, och det enda dom hade fått använda den till, hade varit att slicka röven på sina fångvaktare.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Gert skrev 2016-07-03 20:03:28 följande:
    Gustav Fridolin är Sveriges svar på Boris Johnson, sa Jan Björklund. Haha!

    Där har han en poäng
    Men herr Björklund har igen börjat ge råd om hur Sverige ska förbättra sin skola, och vi gör nog bäst i att inte lyssna på det tramset, för han om någon ligger bakom den dålig skola vi har idag.
    Uppenbart har han missat den debatt som pågår om masterexamen ute i Europa, där man tycker att den har blivit så urvattnad att den tappat mycket av sitt värde, och inte längre kan anses uppnå tidigare status.., och just masterexamen är vad herr Björklund nu vill se i Sverige, för att förbättra den svenska skolan.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?