Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Roligt! Skrattande





    Nu tvekar jag lite till att lösningarna som presenteras faktiskt löser problemet och det framgår inte heller hur...

    Vad har hänt politiskt sedan 2018 vad det gäller bostadsmarknaden?

  • Tom Araya
    Rataxes skrev 2021-11-30 20:53:38 följande:

    Då har Sveriges sämsta regering ersatts med

    Tadaaa

    Sveriges sämsta regering...


    Än är inte regeringen Reinfeldt slagen... Skrattande
  • Tom Araya
    Här kan du följa vår serie om Skolplattformen i Stockholm stad. Skolplattformen är ett gigantiskt misslyckande för det offentliga. Det är en skandal som avslöjar att regeringens officiella ambition om att Sverige ska ?vara bäst i världen på digitalisering? är tunn, innehållslös och ogenomtänkt. Stockholm stad har kastat ofantliga summor skattepengar på ett misslyckat, dåligt projekt för digitalisering av skolan. När föräldrarna gör uppror och genom egna insatser försöker göra Skolplattformen användbar slår Utbildningsnämnden bakut. De vägrar erkänna att dessa föräldrar är bättre på att erbjuda denna specifika samhällsservice än de själva är.

    Skolplattformen - Piratpartiet
  • Tom Araya
    LindaLove skrev 2021-12-14 13:40:45 följande:

    Det är ändå intressant att se hur (lite) många politiker tar hänsyn till forskning och vetenskap.
    -Vilka har sett Agenda med temat gängkriminalitet?


    SD+KD+M  har kört huvudet i dumstruten fullständigt. Faktaresistensen är total. Men de behåller dumstruten på och argumenterar ändå. Oerhört intressant!
    Ms knäppgök Forsell (som fö Leif GW sågat totalt) säger att hårdare straff handlar om "moral och filosofi". -Detta även om forskning visar att det kan vara kontraproduktivt.
    SD+KD+M pratar också om förebyggande socialtjänstinsatser. Men det enda förslag de har är "24-timmarsgaranti" (vilket jag iofs ska ge dem låter bra) där socialtjänsten ska infinna sig inom ett dygn när en ung person varit inblandad i brott. -Vilka andra förslag har de? De pratar om "förebyggande" men de har inte ett enda förslag.
    ´+KD+;M: "SDStraff, straff, straff, straff."
    Forskarna säger "inte bra.. funkar inte.. skapar kriminell identitet istället.. kommer ut och är ännu mer kriminella.." 
    SD+KD+M: "Straff, straff, straff.."


    Visst är det intressant?


    Du missar en ganska så viktig detalj som även Leif GW tagit upp och det är att fängelsestraff håller kriminella borta från gatorna där de kan begå brott och försätta folk i fara.
  • Tom Araya
    Lort-Sverige 2.0 (del 1)
     

    Lort-Sverige 2.0 (del 1) är här. Kraftigt försenad. Vi ber om ursäkt. Men? pandemin. Plus det faktum att vi fått knåpa ihop det här med minimala resurser. När SVT gör ett långt reportage på en timme eller två visslar de iväg en miljon utan att blinka. Nej vi är INTE bittra men det kan vara värt att påminna om styrkeförhållandena. Vi vill i alla fall ? än en gång ? tack vara backar på Kickstarter som gjorde det här möjligt. Hoppas ni gillar det. Vi pillar på med del två medan ni tittar på den här och diskuterar innehållet. Viss kommer kanske att tycka att vi varit för snälla andra att vi är för hårda. Men tänk på att vi är måttligt begåvade, lata och har fel värdegrund som utgångspunkt för allt vi gör? Då blir det så här! Mustafa och Jens




  • Tom Araya
    Digestive skrev 2022-01-17 00:39:18 följande:
    I avseendet representation behövs ingen utomstående.

    Kvalifikationerna är parametrarna som behövs. Söker du exempelvis bidrag så behövs inga fler parametrar än vad som kvalificerar dig till att få aktuellt bidrag.
    Socialtjänstlagen måste då skrivas om för fasta parametrar istället för bedömt behov.
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2022-01-17 16:08:01 följande:
    Ja. Vore det problematiskt i din mening?
    Det finns skäl till varför den är utformad som den är idag.
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2022-01-17 23:50:06 följande:
    Jag förstår inte riktigt vad du menar.

    Det skulle inte finnas någon gräns för hur många eller vilka underlagspunkter utslaget baseras på. Allt ifrån kortare ögonfransar än genomsnittet till hur mycket markunderlaget lutar kan vara underlagspunkter - de med samma längd på ögonfransar och lika slutande markunderlag kommer dock få samma storlek på bidraget (för dessa två punkter).

    Jag är verkligen inte säker på att jag hänger med i det du anmärker på men vad motiverar en annan ordning än den ovan?
    Det står uttryckligen i förarbetet till lagen att man svårligen kan räkna upp alla situationer, omständigheter och behov man avser att man ska kunna få hjälp utefter lagen utefter/med enligt lagstiftarens syfte. Därför har man utformat den så att det istället ska göras en individuell bedömning.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?