Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2016-07-04 17:36:09 följande:
    Seriöst? Tomte
    Absolut, och tycker du att det inte passar dig, är du lika fri att debattera med de som är av samma åsikt som dig, hur en debatt ska föras.

    Men med tanke på antalet ord du använder i dina inlägg för att belägga din ståndpunkt, dina åsikter, så lär det inte bli nån debatt ö.h.t
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-07-04 21:14:31 följande:
    Hmm, en sammanfattning då:

    Svenska högerextremister (samma som gömts undan av Jimmie Åkesson och SD?) anlitar islamister för att värva ensamkommande flyktingbarn för att dessa ska begå sexuella trakasserier på bl.a. Putte i Parken-festivalen i Karlstad.

    Detta måste de som betvivlar motbevisa?

    Nästan i samma klass som Area 51 och Roswell '47.


    Inte alls, för det är långt ifrån vad jag skrivit, men är det vad du uppfattat det som så bör du även kunna ge oss vad du kommit fram till är sanningen, och givetvis ska du bifoga källhänvisningar till allt du påstår är sanningen.
    Jag menar, annars är risken uppenbar att vi hittar sanningen på för dig fel ställen, och så kan vi ju inte ha det.

    Eller det kanske är lika bra att vi direkt går in på sanningsägarna hos Avpixlat, Flashback och Youtube, vad tycker du?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-07-04 21:29:50 följande:
    Det är är vad du skrev igår om sexövergreppen.

    Det här är vad polisen i Värmland rapporterat om saken.

    Har du ytterligare synpunkter får du vända dig till polisen i Värmland. Jag har mer förtroende för dem än för dina teorier.


    Vad menar du motsäger det jag skriver, jag tycker istället det bekräfter det.
    För där visar du Polisens version, precis som jag sa att vi alltid får, men det som ligger SÄPO och Säk och andra som hanterar rikets säkerhet, det finns inte med, precis som jag sagt.
    Deras version och vad dom lkommit fram till kan vi möjligen få ta del av längre fram, precis som vi ibland fått vid tidigare händelser.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-07-04 21:32:15 följande:
    Jag brukar inte hämta min information hos Avpixlat, Fria Tider m.m.
    Flashback har till skillnad från dig krav på källhänvisningar, så jag tar många av skribenterna där på större allvar än dig.
    Så du menar att en källhänvisnig är detsamma som en sanning?
    Eftersom jag inte länkar till någon annans sanning så är det ju jag som är källan, och då blir det med ditt synsätt allt det jag skriver sant!

    Men så är det inte, lika lite som nån annan källa alltid har sanningen.

    Det jag skriver är enbart den sanning jag kommit fram till, precis som det du ser skrivet av de källor du tyckar har sanningen.
    Vilket är exakt varför jag inte länkar, för då kommer folk inte att göra nåt eget jobb, och både jag och de som läser går miste om möjlig ny info, och kan rätta mina fel eller få det jag säger bekräftat, utan att jag har nån del i det som påverkar. 

    Så ta nu till dig varför jag ogillar detta ältade om källhänvisningar, gör ditt jobb och sök sanningen själv, och låt sen oss göra samma sak med det du skriver.

    Försök inse, att på det sättet så kommer vi att hämta in info på massor med olika ställen och från en massa olika personer eller vad det nu kan vara, och sannolikheten att vi kommer väldigt nära sanningen ökar mångfallt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-07-04 21:49:02 följande:
    Ja du kan ju sitta och vänta på det där smile2.gif

    Under tiden fortsätter lokalmedia att intervjua inblandade.

    www.vf.se/nyheter/karlstad/det-ar-inte-accept...

    Men Värmlands Folkblad och personalen på HVB-hemmen kanske är en del i den högerextrema konspirationen? smile2.gif
    Och vad menar du exakt det skulle bevisa?
    Vad jag kan utläsa så står det inget annat än att det är folk från HVB hem, och det är inget jag förnekat, utan det är från dom ställen och andra ställen där dessa pojkar kan rekryteras, eller redan från början är klara över vad dom ska göra.

    Så jag förstår eg inte vad du håller på med, det ser ju precis som många ggr tidigare, och i flera fall har det då visat sig att det är inte pojkarna själva som ensamma kokat ihop de kriminella handligar dom begår.

    Dessutom så skriver jag ordagrant "det skulle inte förvåna mig" vilket betyder att jag är öppen för alternativ, och att det inte nödvändigvis behöver vara högerextremister som ligger bakom.

    Men en sak kan du vara säker på, vanliga flyktningar traskar inte iväg över halva jorklotet för att få tafsa på några tjejer här i Sverige, vill dom göra det, så kan dom det på på mycket närmare håll, och då inte ens riskera att hamna inför skranket.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    SmalaSara skrev 2016-07-05 00:14:58 följande:
    Hmmm, Säpo kanske har gett dem en uppsträckning och bett Dem hålla tyst så deras hemligstämplade material inte ut? Ja, din debattkompis kan säkert utveckla det där vidare åt dig... :)
    Jag kan hjälpa dig med ett svar.

    Först, skilj på vad Polisen informerar om och vad dom gör, det är inte samma som vad Säk och SÄPO håller på med.
    Polisen har hand det vi ser, hanterar anmälningar, brotten och de kriminella som faller på deras bord. och det är det vi får ta del av.
    Dom säkerhetspolitska kopplingar som SÄPO ibland finner hos brott , dom utreds parallellt men utanför vår vetskap, eftersom man inte vill ge de som ev ligger bakom några fördelar, genom att tala om vad man vet.
    Ofta är det saker som sträcker sig långt utanför våra gränser, vilket gör det än mer känsligt. dom vill absolut inte hamna i nån form av konflikt med andra regimer eller politiska rörelser eller liknande, så det mesta (inte allt) måste ske i det tysta, och i samförstånd med länder deras säkerhetspolis.

    Det här kan inte vara så svårt att förstå, det har ju dessutom sänts tv-program där Polisen, SÄPO och Säk själva fått bli utfrågade om hur dom arbetar och varför vi får veta eller inte veta, så det är ju inte direkt några nyheter jag skriver om.

    Och när vi indirekt är indragna i ett krig, där vi hyser många av den fiende till de vi kallar terrorister, så kommer vi så länge det pågår, att utsättas för brott som fienden eller nån annan kan dra nytta av.

    Och här finns (det finns bevis och är även offentliggjort) i både Belgien, Frankrike, England och Sverige, förmodligen i långt fler länder, att åtminstone tre grupper är inblandade på nåt kriminellt sätt, där alla kan se fördeler, men på olika sätt.
    Dom tre grupperna är förstås Daesh/Is, de högerextrema grupper som vill åt invandringen, och den organserade brottsligheten.

    Utöver det, finns det förstås andra som även dom passar på att underblåsa de negativa åsikter som finns om invandrarna, men det behöver jag knappast skriva nåt om..

    Om du tycker det finns nåt konstigt med det här, så låt höra vad det är, så kan vi se om det går att reda ut.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2016-07-04 23:57:48 följande:
    Jag läser att polisen i Karlstad delvis backar från den version som lämnades igår..

    Polisen backar efter att ha pekat ut ensamkommande pojkar - Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...

    www.gp.se/polisen-pekade-ut-ensamkommande-bac...
    Hoppsan, det gick då väldigt fort, men inte alls oväntat.., vi har ju sett det tidigare.

    Och då väcks förstås frågan, vem/vilka är de som "organiserat" allt det här, för idéerna kommer förstås inte bara från tomma intet, nån/några ville att det här skulle hända, och det är jag säker på att Polisen just nu prioriterar långt mer än något annat i de här händelserna.
    Och skulle man finna något som helst misstänkt, ja då kan det bli precis som jag sagt, en fråga för SÄPO eller Säk., kanske båda.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Digestive skrev 2016-07-05 01:38:08 följande:
    "- Tills motsatsen är bevisad så gäller min sanning - Gud finns!"

    Det är exempelvis sådana resonemang som du tar strid för nu. Lycka till med det.
    Din argumentering är inte vidare genomtänkt eller bra, liknar mest nån halvtaskig variant av översittar typ.
    Alltså, när dina egna argument saknas, då ger du dig istället på "budbäraren" och försöker förminska denne.

    Dessutom felaktig, jag använder mig enbart av det som praktiseras i vårt rättssystem, så förklara gärna vad du tycker är så fel med det svenska rättssystemet.

    Eller tycker du vi ska börja döma personer enbart för att vi tycker dennes version av sanningen är befängd, men motsatsen inte kan bevisas vara fel?

    Passa samtidigt på att förklara varför du är så angelägen att försvara korvstoppnings-tekniken i vissa debatter.
    Jag förstår inte det, då det är raka motsatsen till vad som lärs ut i våra skolor, d.v.s kritiskt tänkande, ifrågasätta, undersöka källors sanningshalt, jämföra, leta efter samstämmighet eller skillnader, o.s.v.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2016-07-05 03:22:57 följande:
    En annan teori är att när tjejer/kvinnor i Sverige behandlas illa av killar/män, objektifierande, förnedrande, utsätts för övergrepp, våld och kränkande behandling så är de i de fall de är svenska eller nordiska till ursprunget, inspirerade av och fostrade i ett samhälle med väldigt många invandrare, mångkultur och accepterande av andra kulturer där jämställdheten inte nått lika långt.

    Ytterligare en teori är att det är Ryssland som iscensätter flyktingströmmarna till Europa för att instabilisera dem.

    Du får gärna dementera dessa med fakta men tills dess ska vi betrakta dem som en sanning enligt din retorik.
    Att vi måste få bort sexövergreppen är givet, men det underlättar knappast att ge en viss grupp skulden, då drar vi ju bara på oss sidoproblem som vi kan undvika.

    Att Ryssland iscensätter flyktingströmmar har jag faktiskt inte hört, däremot finns bevis för att mycket av det som skrivs på Nätet och underblåser det negativa om flyktingarna kommer just från Ryssland.

    Vad är det jag ska dementera? Du säger ju själv först att det är teorier, sen skriver du plötsligt sanningar, så vad är det?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuv skrev 2016-07-05 11:21:22 följande:
    Om en viss begränsad grupp är överrepresenterad när det gäller en viss brottstyp så är det inte fel att rikta fokus mot just den gruppen. Det gäller oavsett om det handlar om "motorcyklister" eller någon "minoritetsgrupp". Så länge det finns en beröringsskräck när vissa grupper är eller kan misstänkas vara inblandade så går det inte lösa problemet. Och det lämnar även fältet öppen för att sprida rykten som är betydlig skadligare än sanningen.
    Visst, men då får man inte missa att göra jobbet ordentligt och se efter vad som kan tänkas ligga bakom, annars missar man helt målet, du vet, skjut inte på budbäraren.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?