Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Jag minns inte om det var i den här tråden som jag hävdade att det inte längre är möjligt att göra längre ekonomiska prognoser och planera efter det, när det gäller hur världsekonomin kommer att utvecklas, och hur vi/regeringen då ska förhålla oss till det.

    Själv hävdade jag att vi måste höja beredskapen för vad som händer i omvärlden, och snabbt kunna agera för vad som händer där.
    Det var inte mycket till stöd jag fick då, men nu får jag stöd för mina påståenden: http://www.di.se/artiklar/2016/6/7/varldsbanken-svarare-att-sia-om-tillvaxten/ 

    Jag påstår att det här har varit nåt som kunnat anas under en längre tid, och som var tydligt under under ett antal år, men det är självklart bra att nu även Världbanken och prognosmakare erkänner att vi måste lämna de gamla instrumenten som prognoser gjordes efter, och inse att det svänger för snabbt för att kunna använda dessa föråldrade beräkningsverktyg.

    Jag tvivlar även på de nya man nu använder, just p.g.a att det känns näst intill omöjligt att sammanställa data som håller över nån längre tid, och utifrån det göra nåt slags prognosprogram..
    Jag tror istället man måste luta sig mot mänsklig övervakning av världsläget och se till vad som händer i realtid, lite av vanligt gammaldags hederligt arbete när det gäller att samla in data, och utifrån det sen informera löpande om vad som händer av betydelse för makthavarna.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2016-06-18 15:29:24 följande:
    Är du medveten om att denna  mer än fyra år gamla ledare kritiserar den förra regeringen (Alliansen)?
    !
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-06-18 16:20:19 följande:
    Hur var det nu? Tycker du att en lagstiftning som medför 10 gånger fler döda än Portugal är bra?
    Att jmf länders lagstiftningar är sällan nån bra metod att använda sig av, då generella faktorer som samhällssyn, kulturell bakgrund, religion och mycket, mycket annat, som speglar ett lands invånares syn på rätt och fel, spelar in då en lag ska införas..

    Alltså, det finns inget som säger att det skulle bli bättre/sämre med Purtugals lagstiftning i Sverige, vi måste helt utforma vår lagstifning efter vad som passar i Sverige, och inget annat.

    Med det sagt, så kan säkert en förändringa av vår lagstifning i de flesta fall förändras till det bättre, men vi ska inte göra det genom att kopiera andra länder, då lär vi snabbt få problem vi inte räknat med.

    Lagar ska införas/förändras med stor försiktighet, och inte hafsas fram, och som tur är så görs det precis så.
    Att som vissa vill, göra stora och snabba förändringar, brukar i regel ge mer negativa effekter än de possitiva. 
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Konstatera skrev 2016-06-19 03:29:19 följande:
    Är SD nazister? Whatever. Ett litet tips. Ibland är det viktigt att ge dina "motståndare" lite intellektuellt moståbd. Ingen är imponerad!
    Ja det kryllar av gamla nazister och andra högerextremister hos SD, och det är inte ens nåt som J Åkesson själv förnekar, enligt honom så kan dom uppskattas till ca 10% och utgör bl.a de som var med från tiden när SD bildades.

    Men helt klart så lär det tillkommit en hel del nynazister, för den trenden med synliga nynazister kan vi se i hela Världen idag, speciellt i forna Östeuropa, men även här i Väst, villket med all tydlighet bekräftades av mordet på Jo Cox i England för nån dag sedan, som utfördes av den 52-årige Thomas Mair.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Mentat skrev 2016-06-24 09:22:01 följande:
    För all del, visst är utfallet i regionen off-topic relativt trådens ämne om regeringen men det är i högsta grad relevant vs "Diskussionen i den här tråden har fastnat på frågan om S borde rösta på SD-förslag eller inte om de anser att detta ger önskat resultat".

    Den meningen nämner inget om nivån på församlingen det gäller. Att trådar glider off topic är ju inte direkt ovanligt på FL.
    Fast det är väl ofta meningen med en fråga.., alltså att den flyttas över till anledningen till att frågan ö.h.t finns.?

    Vad jag menar är, att en enkel fråga är ofta långt mer komplex än vad den ser ut som.

    Lite "propaganda" då.

    Tänk på det, att dom enkla och uppenbara lösningarna sällan eller aldrig fungerar, när dom ska övergripa ett helt land.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    free99 skrev 2016-06-25 21:50:33 följande:
    Sverige har blivit galet....S + MP är en katastrof !
    Och ändå är det bara högerextremister och andra erkända kverulanter som inte tycker Sverige gör ett riktigt riktigt bra jobb.
    Vi har en hög tilliväxt, och slår gång på gång rekord vad gäller antal sysselsatta, och får toppbetyg av ekonomer och andra sakkunniga.
    Ja Sverige slår samtliga EU länder på fingararna inom de flesta områden.

    Det är endast de områden som Alliansen tog bort förutsättningarna för, som vi har problem med, alltså skolan vård/omsorg och bostadsbyggandet.
    Men det behövs inte mycket till ekonoiskt kunnande för att förstå, att om man lyfter bort pengar från områden som redan tidigare saknade pengar, ja då kan det inte gå annat än utför.

    Ännu märkligare blir det när Alliansen ofta försvarar sig med att problemen fanns redan tidigare, vilket förstås var sant, ändå gorde dom allt för att göra saken värre.
    Dom borde ha stoppat alla skattesänkningar efter sina 4:a första år vid makten, när dom visste att deras politik inte fungerade som tänkt, men istället så sänkte dom skatterna ännu mer, och dränerade dessa pennigfattiga områden på ännu mer av sitt kapital.

    Att det kommer att ta tid att återställa den grova felbeömningen som Alliansen gjorde av hur kapitalflödet skulle utvecklas, det kommer att bli svårt.
    För nu är det inte pengar som är huvudproblemet, utan att det inte finns personal att anställa, åxå det en biverkning att satsningarna på dessa områden uteblivit.., folk söker sig givetvis till andra yrken, när man bara hör talsa om neskärningar och indragningar.
    Så just nu står vi med ett problem som hade kunnat varit långt mindre, och som vi vet att Allinsen inte heller vill göra nåt åt.
    För hur ska vi annars tolka att dom vill fortsätta i precis samma hjulspår, trots att det bara lett till det motsatta som dom själva så envist hävdar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-06-28 11:53:49 följande:
    Idag får vi facit, var det värt besväret med mutresor åt diplomater från diktaturer för att få en plats i säkerhetsrådet, med pengar som tagits från biståndet? Hur många människoliv hade kunnat räddas för dessa pengar? Istället har Margot Wallström fått lite plats i rampljuset en stund.
    Får Sverige en plats där, så är det med råge väl investerade pengar, och vi hade kunna rädda betydligt fler liv och fått behålla vår välfärd, om inte Alliansen hade stulit våra skattepengar och stoppat dom i sina och sina vänners fickor..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Jaaa! Sverige blev invalt och får en plats i Säkerhetsrådet, det vittnar om omvärldens förtroende för Sverige, vår regering och vår hållning till omvärlden.
    En stor dag och en seger för Sveriges politik.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2016-06-29 00:21:07 följande:
    Anna Dahlberg När välfärden knäar och skatterna höjs Publicerad 18 jun 2016 kl 20.26

    Vad händer när välfärden inte längre räcker för att möta människors behov? Samhällskontraktet kommer att hamna under hård press framöver.

    www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/nar-val.../


    Med tanke på hur många miljarder som Alliansen dränerat vår gemensamma skattekassa med, pengar som bara delades ut till de redan välbeställda, och som aldrig blev återinvesterade, det som var tanken enligt Alliansen.
    Ja då finns det rejält med utrymme att höja skatterna, höjningar som ö.h.t inte kommer att påverka någon negativt, eftersom dessa pengar fortfarande bara ligger och samlar damm i någon rikemans skattekista., hög tid att dessa pengar börjar arbeta och kommer vår gemensamma välfärd till nytta.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2016-06-29 14:28:52 följande:
    Nu är det inte bara rika som drabbas av högre skatter och högre skatter hjälper inte om man brister i prioriteringarna om vad pengarna ska användas till. Slösas de bort så måste det kompenseras med åter höjda skatter...
    Exakt, och det var precis det som hände med Alliansens skattesänkningar, när vi nu med facit i hand vet att det Alliansen påstod skulle ske, aldrig infriades.

    Så helt rätt, det var vi vanliga som drabbades negativt, genom att skattemedel flyttades från vär gemensamma välfärd till de välbeställda som inte på något vis återinvesterade pengarna, vilket då kan sägas, att dom slösades bort.

    Så vad som nu behövs, är att göra skattehöjningar som riktar sig mot det kapital som bara blir liggande på hög, så att dom investeras.
    Då "drabbas" vi alla positivt, även de rika som nu inte får fingrarna ur röven och inte på eget bevåg vill delta i investeringar som behövs.
    För som du säkert vet, så är det företag och de med kapital som mest gnäller över hur eftersatt t.ex underhåll av järnväg, vägar och annan infrastruktur, och hur dålig skola och vård är.
    Så lägger vi de nu "värdelösa" pengarna på dessa områden, så kommer det oss alla till del, och vi skapar bättre förutsättningar för Sverige att konkurrera med andra länder.

    För bra vård och bra utbildning, och en infrastruktur i toppklass, är det som ger de bästa förutsättningarna för att driva företag/ett land.
    Helt enkelt för att det ger friska välmående medborgare och en välutbildad arbetskraft, nåt som i de allra flesta fall slår låga skatter med hästlängder.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?