Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Har du förtroende för regeringen?

    Maud Olofsson var förresten inne på samma linje som Björklund i en intervju efter valet 2014. Hon menade då att S skulle kunna stötta en Alliansregering istället för att på egen hand bilda en svag regering med MP. Det här avfärdades kategoriskt av diverse S-apologeter som insisterade på att S minsann vunnit valet och i kraft av det nu kunde göra som de ville.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-10-09 12:30:48 följande:
    Ja ovanligt löjligt artikel om du frågar mig. Det verkar faktiskt som att Expressen håller på att skita på sig efter Björklunds utspel. Då finns det en mer nykter analys av Björklunds förslag i Liberala Dagens Nyheter: www.dn.se/ledare/huvudledare/bjork lund-erbjuder-ny-giv-for-alliansen/ 
    Poängen i de båda artiklarna, i de båda tidningarna med samma inriktning på ledarplats, är densamma. Från DN:s artikel:

    Dels sätter det statsminister Stefan Löfven på pottkanten. Han har länge försökt spränga blockpolitiken på socialdemokratiska villkor. Att framställa sig själv som klok och kompromissinriktad är dock ingen konst när man själv har valt upplägget. Svårare blir det när andra vill påverka premisserna. Och det är hög tid för alliansen att kontra.

    Löfven välkomnade visserligen Jan Björklunds utspel. Men det var genom att medvetet bortse från vad han faktiskt hade att säga.

    En plan B som innefattar Socialdemokraterna väcker förstås jobbiga följdfrågor. Ska alla sitta i regeringen? Vem ska bli statsminister? Hur blir det med handlingskraften?

    Det här är frågor som säkert kommer tas upp i kvällens partiledardebatt.
  • K Markatta

    Handelshögskolan vill ha statliga anslag till forskning, något man inte får idag. Som ett led i arbetet med att uppnå det har styrelseledamoten Jacob Wallenberg tagit kontakt med ansvarig minister, Helene Hellmark Knutsson (S), lagom till att regeringen ska lägga fram sin forskningsproposition.

    Det framkommer nu att Wallenberg också, via bolaget Investor, bjudit in såväl Hellmark Knutsson som hennes ministerkolleger Baylan och Löfven till bolagets guldkantade 100-årsfest. Inbjudan är ställd till ministrarna med deras respektive.

    Helene Hellmark Knutsson och Ibrahim Baylan (och deras respektive) har tackat ja till inbjudan:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/investor-bjuder-politiker-pa-lyxfest

    På gränsen till muta anser flera experter enligt artikeln ovan.

  • K Markatta

    I EU-parlamentet klappar miljöpartiet händerna åt att Vallonien sätter sig på tvären när det gäller ett handelsavtal mellan EU och Kanada:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/ceta-krisen-valkomnas-av-mp-i-eu-parlamentet

    Det är egentligen inget konstigt med det. Avtalet är utformat på ett sätt som gröna inte borde gilla. Det märkliga är istället att mp i riksdagen inte vågar stå för sin egen politik utan där låtsas vara för avtalet, precis som deras samarbetspartner S är.

    Det inger inte förtroende för regeringen att det ena regeringspartiet bedriver oppositionspolitik i EU-parlamentet.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-10-21 20:40:22 följande:
    Det ingav då inte något förtroende när moderaterna i EU parlamentet i strid mot alliansens politik röstade emot stärkta sexuella rättigheter, röstade emot skärpta arbetsmiljöregler och röstade emot skärpta miljökrav inom EU.

    www.dagensarena.se/innehall/gamla-moderaterna.../
    Ja men! Ja men! Ja men! Alliansen då? Moderaterna då? SD då?

    Vad tycker du om mp:s agerande? Vara för ett avtal i riksdagen men vara emot samma avtal i EU-parlamentet?
  • K Markatta

    Vanligt folk förväntas dra åt svångremmen så att ladutömmaren Magdalena Anderssons siffror ser bra ut. Detsamma gäller naturligtvis inte för regeringens hantlangare:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/statssekreterare-reser-for-hundratusentals-kronor

    Infrastrukturminister Anna Johanssons (S) statssekreterare Erik Bromander reser mycket och dyrt. Sedan han tillträdde har han rest för mer än 800.000 kronor.

    De allra flesta av Bromanders resor har varit i business class trots regeringskansliets riktlinjer om att flygresor ska bokas till lägsta pris. Vid resorna har han även haft en hel del fritid.

    Erik Bromander, som för tillfället är på en "arbetsresa" i Sydostasien, säger till Dagens Nyheter:

    - Jag bokar inte själv mina resor, utan vi har en organisation för det på departementet. Jag utgår från att den följer de regler och rutiner som gäller för regeringskansliet.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?