Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-08-22 23:35:28 följande:
    Regeringen tillträdde i slutet av 2014.men var tvungen att regera på SDs och Alliansens budget fram till vårbudgeten 2015.
    Det var den folkvalda riksdagen som i demokratisk ordning bestämde vilken budget som skulle gälla.

    I tråden som heter "en käftsmäll till undergångsprofeterna" argumenterade du själv ihärdigt för att alla siffror pekade uppåt under den här tidsperioden tills någon påpekade att Löfven regerade på oppositionens budget.
  • K Markatta

    Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar lite prognoser för de kommande åren:

    www.svt.se/nyheter/ekonomi/finansministern-sveriges-ekonomi-ar-stark

    Trots den rådande högkonjunkturen tvingas regeringen skriva ner en del av sina prognoser och överge en del av de mål som satts upp.

    Målet om att ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020 kommer inte att uppnås enligt dagens prognos.

    Målet om en procents överskott i statsfinanserna kommer inte att uppnås. Fram till 2019 väntas ett underskott på mellan 0,2 och 0,3 procent varje år.

    Trots underskotten planerar regeringen för reformer på 55 miljarder kronor, 25 miljarder i år och 30 nästa år. Det innebär att satsningarna kommer att finansieras med lån.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-08-26 00:00:03 följande:
    Detta borde ta mig tusan alla berömma regeringen för:
    Ja, det är positivt att regeringen vill ta ett litet steg i att dra in förmåner för avdankade politiker.
  • K Markatta

    Regeringen har bett den gamle avdankade S-politikern Ilmar Reepalu att titta på vilka vinster man gör i våra friskolor. Hans rapport presenterades härom dagen. Där uttrycker han föga förvånande samma uppfattning som Löfven nu har - vinsterna är för höga och bör begränsas. Detta togs upp i rapport igår, börjar ca 18 min in i programmet:

    www.svtplay.se/video/10124239/rapport/rapport-5-sep-19-30

    Man intervjuar här en professor vid Handelshögskolan om hur han ser på Reepalus uträkningar. Han är väldigt kritisk och säger att om en av hans studenter hade lämnat in motsvarande rapport hade studenten fått underkänt.

  • K Markatta

    www.svd.se/reepalu-har-utgatt-fran-fel-siffror

    Reepalu har utgått från fel siffror

    I förslaget att stoppa vinster i välfärden har utredaren bortsett från att statistiken bygger på allt från trafikskolor till kulturföreningar och ledarskapscoacher. Av de utbildningsföretag som främst anklagas för teoretiskt beräknade "övervinster" saknar 78 koppling till offentligt finansierad verksamhet.

     Ett exempel är Skid-VM i Falun AB som listas som ett av de största företagen i kategorin "stödverksamhet för utbildnings­väsendet" som särskilt pekas ut för att göra "övervinster".

  • K Markatta
    Rataxes skrev 2016-09-13 18:04:25 följande:
    S-riksdagsledamot sätter standarden för regeringsarbetet under det kommande riksdagsåret.

    Leker Pokemon på arbetstid

    www.aftonbladet.se/nyheter/article23515958.ab
    Hennes ursäkt var inget vidare:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/riksdagsledamotens-chock-upptackt-ett-monster-lurar-bakom-prinsens-stol

    - Jag lyssnade noga när statsminister talade och drog dessutom igång flera applåder. Men jag har full förståelse för att alla inte kan göra två saker samtidigt och till dem ber jag om ursäkt.

    Det är alltså kritikerna det är fel på. De som inte är kompetenta nog att kunna lyssna andäktigt på Stefan Löfvens tråkiga tal samtidigt som de har fullt fokus på att spela spel på telefonen.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-09-13 19:46:18 följande:
    Man förstår att det är bra i Sverige när skrikhögerns största problem för närvarande är ett tweet med en bild på en Pokemon..
    Att en och annan sosse leker i riksdagen istället för att jobba säger inte så mycket om tillståndet i landet, det är riktigt. Vill man veta mer om det får man väl lyfta blicken från sitt dataspel och exempelvis läsa följande:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/saknar-6-miljarder-i-jarnvagsinvesteringar

    Västra Götalandsregionen kräver 6 miljarder från staten för underhåll av sina järnvägar. Utan hjälp från staten kan regionen tvingas lägga ner flera järnvägslinjer.

    I en intern skrivelse påpekar regionen att det är just de regionala järnvägarna som drabbas hårdast när inte pengarna räcker till. Det är, skriver man i nämnda skrivelse, "en tidsfråga innan tågtrafiken måste avvecklas på en tredjedel av järnvägsnätet".

    Skatteintäkterna har ju som bekant aldrig varit så höga som nu men märkligt nog verkar inte pengarna räcka till särskilt mycket.
  • K Markatta
    nihka skrev 2016-09-13 22:04:58 följande:
    Bara för att man inte vill ha SDs rasism vill man inte att de ska stjälpa vettiga förslag från de riktiga partierna.
    Det här var knappast ett vettigt förslag och fyra av "de riktiga partierna" var emot det. Regeringen förlitade sig på stöd från kommunisterna och SD för att driva igenom sitt förslag. Denna oheliga allians höll nu inte till Löfvens och Bills förtret.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?