Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Missermajser skrev 2016-11-15 19:26:37 följande:
    Du yttrar dig om STATER lika generellt som sverigedemokrater yttrar sig om muslimer eller utlänningar av olika slag. Vad liberala anarkopunkpöbeln aldrig fattat är att egenintresset inte är unikt eller kan vara i centrum i en värld som till största delen kollektivt organiserad i form av stater goda som onda. Egenitresset får helt enkelt vara en sidovinst av att det gemensamma intresset kommer först. Jag vet inte om det är så typiskt socialistiskt men alla sätter sina intressen främst ibland och då får man ha något över sig som sätter gränser och skyddar allas rätt att ha något egenintresse och lite privat egendom att förfoga över. J
    Ungefär så.
    Och vi får finna oss i att det aldrig kommer att finnas nån perfekt värld eller en lösning som passar alla.
    Och vet du, jag nöjer mig med det näst bästa, att få leva i ett land/värld, där vi tillåts vara oense om allt, en land där vi kan välja en regering som styr, och som vi sen kan kasta all skit på.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Moderno skrev 2016-11-16 12:37:58 följande:
    Nu vet jag inte om du talar utifrån egen etfarenhet, men det är bra att du tog bladet från munnen och visar på det du är rädd för. Nu kommer dock frågan, på vilket sätt innebär egentligen minskade vinster att verksamheten förbättras? 
    Vi vet att personalen är det 1:a som det dras ner på, när kraven från ägarna kommer om högre vinst.
    Varför du frågar vet jag inte, då det är omtalet och belyst otaliga ggr i media, så det kan du knappast ha missat.

    Men jag ställer frågan ingen verkar vilja svara på.
    Varför ska vi som enda land i hela Världen betala ut (över)vinster till privata företag som konkurrerar med vår egen verksamhet/företag?
    Och varför ska det privata kunna konkurrera ut våra företag/verksamheter, när vi med våra statliga företag inte får göra detsamma?
    Om det inte vore med våra skattepengar skulle jag ha förståelse för det, men nu betalar jag av mina skattepengar för att våra egna företag/verksamheter kan komma att slås ut, medans det omvända är i lag förbjudet.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Missermajser skrev 2016-11-16 18:29:23 följande:
    Jo absolut men låt oss då säga att vi organiserar det gemensamma (det som staten nu styr och vi röstat fram) själva. Vad ska vi kalla denna organisation om inte en stat?

    Jag kan föreställa mig lite olika utopiska visioner varav många är orealistiska.
    Å ena sidan frihetliga vänsterns utopi med ett flummigt upplösande av stat och gränser som ersätts av kooperativ och fria sammanslutningar i federalistisk anda. Här är stora konflikter då många är mer hänsynslösa än andra och låter egenintresset bejakas i första hand och glömmer vikten av att tänka långsiktigt på gemensamma intressen.

    Sedan har vi ju den liberala utopin med en fri och självreglerad marknad där nationerna upphör att ha någon roll utan snarare styrs världen av de spelfigurer som vunnit konkurrensen på marknaden och köpt upp flest av väldens tillgångar.
    Här finns inga valsedlar utan konsumenten röstar genom sin konsumtion. Ju färre konkurrenterna blir i slutända ju färre val kan konsumenten göra i fråga om vem de stöttar ekonomiskt...
    Även i denna utopi så kan gemensamma intressen komma att skjutas åt sidan....

    Båda utopierna mynnar någonstans ut i att man behöver ha kontroll över det man förfogar och någon måste medverka till något de själva inte får ut så mycket av och historien upprepar sig på nytt med små riken som blir till stater med författningar.
    Visst är det så...

    Och för att en stat ska fungera optimalt, så behövs det en oantastlig ryggrad, så att t.ex det privata företagandet kan ges de bästa förutsättningar som går att ordna.

    I den ryggraden ingår vård, skola omsorg och en infrastruktur i toppskick och givetvis boende.
    Alla dom här delarna måste vi/staten vara med att styra över, för det privata är inte intresserade av att själv stå för annat än det som kan generera vinster, vilket givetvis är helt i sin ordning.

    Boendet, det kan det privata göra en viss del av, men det dom inte vill hålla på med, ja det måste vi/staten se till att ordna med.
    Men när det kommer till vård, skola, omsorg och infrastruktur, då är det vi/staten som ska ha hela ansvaret, och ge service åt företag och alla medborgare.
    Det privata får givetvis vara med och bygga vår välfärd dom delarna utgör delar av, men hela ansvaret och servicen ska vi själv förfoga oinskränkt över.

    Vår uppgift blir då att tillsammans med det privata och medborgarna se till att den uppgiften sköts, att vi tillhandahåller bra (järn)vägar, rätt utbildning, alltså den som efterfrågas, en alltid uppdaterad övrig infrastruktur, och en vård och omsorg som ser till att folk är friska i möjligaste mån under deras arbetsliv, och den tiden sen belönas med en bra omsorg på ålderns höst.

    Då kan det privata sköta sina företag utan att behöva bekymmra sig om det finns tillräckligt med el/energi till rimligt pris, att dom kan trasportera sina produkter utan förseningar eller med riska att deras lastbilar i onödan går sönder, att dom hittar den arbetskraft dom behöver o.s.v.
    Och vi som står för den mänskliga arbetsinsatsen kan räkna med att bli omhändertagna när vi behöver det, och att våra barn får rätt utbildning och största möjlighet att utbilda sig och en ett arbete.

    Knäck ryggraden, och det kommer att bli problem i alla led, från vaggan till graven, för arbetstagare som för arbetsgivare.

    Om nån tror nåt annat, så gå till er själva, och se vad det är ni alltid klagar på.., jag är 100% säker att det är just dom sakerna jag räknar upp som irriterar er och ni klagar på, när dom inte fungerar bra.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-11-16 19:04:45 följande:
    Det finns länder som är mindre dåliga. Kommer att jobba fram till pension, sedan blir det Portugal på vintern och Estland på sommaren. Åtminstone skatterna är lägre där även om det finns annan idioti i de länderna.
    Du ser, vilken tur att du lever i ett land som ger dig dessa möjligheter.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-11-17 14:31:14 följande:
    Jag har en vän som jobbat många år inom vården och hon tycker att arbetsmiljön är överlägsen på privata vårdinrättningar.
    Kvaliten finns det ju siffror på att den privata har bättre resultat.
    Fundera gärna över varför, det är inte så svårt att förstå varför det är så.

    Ett litet tips, om du hela tiden för höra hur dåligt allt är och hur dåligt du sköter ditt jobb, men sen "byter sida" och plötsligt får höra hur bra allt är, var tror du du kommer att känna dig mest uppskattad och trivas bäst?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-11-18 10:33:20 följande:
    Det faktum att privata vårdcentraler båda har nöjdare patienter OCH kan göra vinst på samma intäkt som det offentliga får säger en hel del om hur illa den offentliga vården sköts.

    Inga stafettläkare hos Praktikertjänst inte.

    Problemet är inte, som regeringen verkar tro, att privata vårdbolag gör vinst. Problemet är att det offentliga är en så genom-usel beställare.
    Du kan se den här serien:http://www.svtplay.se/sveriges-basta-hemtjanst , den ger tydliga bevis hur enkelt det är att rätta till många problem inom det ofentliga.
    Och som du då ser, det kostar inte en enda extra skattekrona, vilket man då skulle kunna påstå, det behövs inte mer pengar eller några vinstdrivande företag.
    Allt som behövs är folk som gör rätt från början.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-11-18 11:20:49 följande:
    Så vad är felet med det privata alternativet?
    Det är inget fel alls, inte om det sköts rätt, du har själv påtalat att det kan vara bra.
    Problemet är att Alliansen ser det som nån slags mirakelkur som ska frälsa oss, och då går det åt snett.

    Kom ihåg en sak, det privata vill inte hantera nåt som inte ger förluster, så vilka blir det då som får ta hand om den delen?
    Jo vi själva/staten såklart, och hur har du tänkt vi ska lösa det, om vi alltmer tas ifrån de resurser som behövs, t.ex vid en epedimi av något slag, eller en större katastrof?
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Äsch, det blev fel ovan, det ska givetvis stå: det privata vill inte hantera nåt som ger förluster, och inget annat.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-11-18 11:20:49 följande:
    Så vad är felet med det privata alternativet?
    Här ser du ett rent övertydligt exempel på hur det nu går när vi släpper på våra egna krav på ungarna och lägger över dom i händerna på det privata, och det så omhuldade "fria skolvalet".

    http://www.sydsvenskan.se/2016-11-16/rapport-unga-har-dalig-arbetsmoral

    Hela rapporten hittar du här: http://www.foretagarna.se/globalassets/det-ar-attityden-dumbom-riks-nov-2016.pdf

    Har själv ännu inte läst den, men ska göra det så fort jag får lite tid över..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-11-21 00:01:53 följande:
    Nu har vi sett på Agenda:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hrw-damberg-maste-...

    Phelim Kine, btirädande asienchef för människorättsorganisationen Human Rights Watch riktar skarp kritik den svenska ambassadören i Filippinerna och den svenska näringsministern efter deras Manilabesök tillsammans med Saab.

    - Ambassadörens beslut att hylla Dutertes fattigdomsbekämpningsprogram är lika groteskt som det är oärligt. I själva verket är det mer verklighetstroget att kalla det för ett krig mot fattiga, säger Kine och fortsätter:

    - Ambassadören och ministern måste åka hem och allvarligt självrannsaka, för de har svikit den filippinska och svenska befolkningen genom att totalt förkasta konceptet av att stå upp för mänskliga rättigheter.

    - Nettoresultatet av allt det här är att i mediabevakningen av det här på Filippinerna kommer Sverige framstå som ett land som vill ha handel med Filippinerna och vill sälja svenska vapen till landets säkerhetsstyrkor. Det här är den värsta signalen man kan skicka när säkerhetsstyrkor bokstavligen dödar tusentals filippinier utan något anvsarstagande.
    Jag hoppas du är lika kritisk mot vår svenska inblandning med Saudi, för det är jag, och att du därmed håller med om att M Wallströms uttalande om Saudi var helt rätt.
    Och oavsett Duarte:s tokerier och Fillipinerna, så är Saudi ett långt värre land, ett land som vi ö.h.t inte borde ha nåt handelsutbyte med alls.
    Att dom skulle utgöra nån viktig handelspartner är ren lögn, det kan alla själva se, om dom kollar upp hur stor den delen är av vår totala export, den rör sig inte ens om hela 1%, utan ligger på promille nivå, möjligen tiondelar, har inte kollat aktuella siffror.

    Viktiga är Saudi möjligen för SAAB:s vapengren, men den gör ju absolut inte saken bättre, tvärtom så är det riktigt illa, att vi än en gång ska försöka sälja vapen(system) till detta, den värsta diktaturen av alla idag.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?