Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2016-06-18 10:29:16 följande:
    Vad under "Frihet under ansvar" var det du inte förstod?

    En bra narkotikalagstiftning? Näst högst dödlighet av narkotika inom EU är "en bra narkotikalagstiftning i Sverige".

    Fler morallagar du tycker är bra?

    Varför vill du inte säga ja när jag frågar dig om du vill legalisera alla typer av narkotika och droger i samhället? Är det för att det känns bättre att gömma åsikterna under parollen frihet under ansvar?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 10:47:18 följande:
    Nu är det ju så att så gott som alla förstår vad "frihet under ansvar" innebär i det sammanhanget. Glömde i all hast bort att du är såssesympatisör. Förlåt.

    För tydlighetens skull, för Bill, Bull och andra såssar som inte förstår "frihet under ansvar":

    Legalisera bruk av narkotika. Låt skademinimering ersätta kriminalisering som strategi för att motverka missbruk.

    Tycker du verkligen att en lagstiftning som inneburit att Sverige har näst högst narkotikadödlighet i EU är bra? Har jag verkligen förstått dig rätt i inlägg #3033 ?

    Frihet under ansvar är en paroll som de flesta ansvänder sig av i vardagen utan att man för den delen anser att samhället ska legalisera herionet...


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 10:59:23 följande:
    Använder man uttrycket i samband med en diskussion om narkotika borde budskapet gå fram, till och med till såssar.

    Hur var det nu?

    Tycker du verkligen att en lagstiftning som inneburit att Sverige har näst högst narkotikadödlighet i EU är bra? Har jag verkligen förstått dig rätt i inlägg #3033 ?

    Problemet med att många dör av narkotika  i Sverige löser vi inte genom att  göra som du vill och legalisera alla droger t.ex. heroin och kokain utan genom bättre missbruksvård och sprututbytesprogram.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 13:05:14 följande:
    Är en narkotikapolitik som medfört att dödligheten är näst högst i EU en bra politik?
    Ska det vara så svårt att svara på?

    Legalisering utesluter inte missbruksvård och sprututbytesprogram utan är en förutsättning för detta.
    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
    Har du problem med läsförståelsen, jag skriver ju att det behövs bättre missbruksvård.

    Kan du förklara på vilket sätt den narkotikarelaterade dödligheten skulle minska om Sverige legaliserade heroinet så att vem som helst över 18 år fick sälja och köpa? Jag tycker att det låter som en helt vansinnig idé.
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 13:34:31 följande:

    Du vill legalisera försäljning och köp av all narkotika och använder Portugal som ett lyckat exempel men faktum är att narkotika INTE är legaliserat i Portugal. Om en medborgare påträffas med mer än 1 g heroin, 1 g ecstasy, 1 g amfetamin, 2 g kokain eller 25 g cannabis så är detta straffbart precis som i Sverige.


     


    Det Portugal har gjort är att man har ersatt straff för inköp/innehav/bruk av narkotika för eget bruk med en vårdinsats. Drogerna (narkotikan) är fortfarande illegal.  När en individ ertappas med narkotika beslagtas narkotikan och individen kallas till ett möte med en kommission bestående av tre personer, en psykiater, en jurist och en socialarbetare. Om individen bedöms vara beroende (exempelvis har ertappats flera gånger) erbjuds denne vård vid ovanstående enheter eller samhällstjänst, beroende på vad som anses lämpligt. Om individen nekar detta eller inte anses vara beroende fastställs t ex en bötessumma alt krävs regelbundna besök vid en polisstation.  Portugal har också ett omfattande sprututbytesprogram vilket har resulterat i en minskad narkotikarelaterad dödlighet.


    Sverige kan säkert utveckla narkotikapolitiken och hämta goda idéer från exempelvis Portugal men det behöver inte ske genom en legalisering. Jag är också för att Sverige erbjuder sprutnarkomaner tillgång till rena sprutor.


     


    Vi lär dock inte få se så stora förändringar av narkotikapolitiken de närmaste åren eftersom de flesta av riksdagens partier står bakom den nu förda politiken. Det är bara ett parti som står bakom den narkotikapolitik som förs i Portugal och det är vänsterpartiet som alltid har varit motståndare till straff av innehav för personligt bruk. Sedan bör det framhållas att riksdagens mest narkotikarestriktiva partier hittas längst ute på högerskalan. KD, M är exempelvis motståndare till att narkomaner ska erbjudas rena sprutor. SD är, i de flesta av landets landsting motståndare till att narkomaner ska erbjudas rena sprutor (men i vissa landsting har SD accepterat sprututbytesprogram).


     


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-06-18 15:22:09 följande:
    Den stora reträtten

    Av Patrik Oksanen


    På ort efter ort försvinner grundläggande samhällstjänster. Genom sin centraliseringsiver överger staten människorna.


    www.axess.se/magasin/default.aspx


    Vad vill du säga med inlägget? Jag tolkar inte Patrik Oksanen inlägg som kritik mot regeringen, varken den förra eller den nuvarande. Möjligtvis tycker han att det är positivt att den nuvarande regeringen har en ambition att utlokalisera myndigheter utanför storstäderna.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-06-18 15:25:22 följande:

    Den sittande regeringen plundrar och förstör sitt eget land


    Publicerad av admin den 26 maj, 2016


    Regeringen som blåser Sverige.


    Sedan den 3 oktober 2014 har den sittande regeringen sakta men säkert plundrat och sänkt hela Sverige, under tiden har Kristina Persson, Isabella Lövin, Ibrahim Baylan och Mehmet Kaplan slutat, en efterfest med att Margot Wallström var under utredning angående hennes hyreslägenhet och Mona Sahlin affär om osant intygande alternativt grovt osant intygande.


    kvinnosynen.se/partipolitik/den-sittande-regeringen-plundrar-och-forstor-sitt-eget-land/


    Vad länkar du till för tvivelaktiga sidor egentligen???
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2016-06-18 16:20:19 följande:
    Du kan inte förneka att Portugal har en liberalare lagstiftning än Sverige, med betydligt färre dödsfall (faktor 10). I Sverige låser man in personer som ertappas med mindre mängder än det som är acceptabelt i Portugal. Det räcker med att du är påverkad så blir du åtalad.

    KD och M, tillsammans med SD är riksdagens mest moralkonservativa partier och det är inte förvånande att de är motståndare till något som kan tolkas som liberalt (i klassisk mening).

    Hur var det nu? Tycker du att en lagstiftning som medför 10 gånger fler döda än Portugal är bra?
    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
    Jag tycker att du gör en felaktig analys när du kommer fram till att det är straffriheten för eget bruk som ligger bakom en minskad narkotikarelaterad dödlighet i Portugal. Jag tror att det är bättre missbruksvård i kombination med sprututbytesprogram som ligger bakom färre dödsfall.

    Som tidigare har sagt så anser jag att den svenska missbruksvården måste förbättras och jag anser också att sprutnarkomaner borde erbjudas rena sprutor. Detta kan förmodligen genomföras utan att förändra svensk lagstiftning.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-06-18 17:00:14 följande:
    Det finns folk även utanför sd som gärna ser mer av sådana kulturavarter i Sverige.


    Vilka då?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?