Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2016-05-02 17:15:27 följande:

    Kan du utveckla vad du menar att Timothy Hatton har missat i sin forskning? Har du belägg för att han inte har beaktat kostnader för exempelvis rättsväsende? Vad är det för kostnader som skulle vara kopplade till människors religion?


    Jag skulle gärna läsa en forskningsrapport av Hatton, men jag hittar ingen. Bidra gärna med en länk om du hittar någon.
    I de artiklar jag läst antyds att forkningen huvudsakligen gjorts i Australien där Hatton är bosatt och verksam. Resultatet av sådan forskning påverkas naturligtvis av vilken välfärdsmodell som används i det land forskningen bedrivs och Australiens modell skiljer sig från den svenska.

    Kostnader kopplade till religion är olika bidrag till religiösa organisationer och kostnader för anpassningar i samhället för människor av olika religiösa grupper.

    Hatton är förövrigt förespråkare för flera åtgärder i syfte att minska asylsökningar som jag stödjer.

    www.dn.se/webb-tv/klipp/nyheter/timothy-hatton-valj-redan-i-lagren-vilka-som-ska-fa-asyl/
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-05-02 21:03:39 följande:
    Ja, det är inte så svårt att beräkna den typen av kostnader - däremot är det  omöjligt att räkna ut vad invandringen betyder för hela samhällsekonomin. 

    Sannolikt kan man gissa sig till det indirekt genom att jämföra den ekonomiska utvecklingen med länder med en annan syn på invandring - men det blir en osäker gissning som mer mynnar ut i ett småleende vid tanken på dem som år efter år skriker om den ekonomiska katastrofen.

    Det kommer säkert att vara så om tio år också, Sveriges ekonomi går bra samtidigt som en grupp kommer att ropa att vi är på väg mot ekonomisk ruin.
    Om nu ekonomin är så bra undrar jag varför det inte finns pengar till de utgiftsområden som inte fungerar tillfredsställande p.g.a. bristande resurser?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-05-02 19:44:16 följande:

    Hur vet du så om Timothy Hatton har bedömt långtgående effekter eller kostnader för rättsväsendet i sin rapport om du inter har läst den?


    Flera av de artiklar och rapporter i ämnet jag läst har påtalat bristen av sådana långtgående beräkningar och analyser, därför antar jag det tills jag ser motsatsen.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-05-02 22:52:59 följande:
    Därför att det generella välfärdssamhälle vi en gång hade delvis har monterats ner och slumpats bort  av ideologiska skäl.
    Det är en helt annan fråga än den rent ekonomiska. Många är än verksamheter som drivs av stat, landsting och kommun och de som bedrivs privat gör det forfarande på uppdrag av stat, landsting och kommun med tillhörande myndigheter och bekostas fortfarande med skattemedel....som inte räcker till...
    Oavsett vilket så saknas pengar.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 09:45:50 följande:
    Klart det finns pengar, vi är ju rikare än nånsin tidigare i Sverige, problemet är bara att Alliansen sett till att stora delar av vår gemensamma kaka för välfärden har skeppats över till de rikaste.
    Och då menar jag de rikaste, inte nån fjuttig liten miljonär.

    Man måste faktiskt ge Alliansen beröm för att ha lyckats lura av svenska folket minst 130 miljarder, och samtidigt fått så många att tro dom nu har mer pengar över.
    Och avskaffar vi välfärdsystemet helt, så kan vi svenskar få ännu mer över i plånboken.
    Hur ska du ha det, finns pengarna eller inte? Vad beror det på att det inte satsas på järnväg och annan infrastruktur som behöver det eller sjukvården och inte minst den nästan helt nedmontreade psykiatrin eller hela totalförsvaret som monterats ner under 90- och 2000-talet och som man nu anser behövs. Polisen säger sig behöva mer resurser och domstolsväsendet sparade man XX antal miljoner på för ett några år sedan, biståndet har man skurit i....
    Det finns hur många områden som helst där resurser behöver skjutas till och du säger att de resurserna finns, gör de verkligen det och varför sparar man då?
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-05-03 09:36:24 följande:
    Nä, du har glömt en nolla, Sverige behöver 60.000 för att rätta till demografin.
    Källa på det?
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-05-03 17:54:09 följande:
    Om du är nöjd med att varje pensionär ska försörjas av 3,3 personer i arbetsför ålder så som prognosen är för Finland 2030 så har du naturligtvis rätt att tycka att Sverige inte behöver någon invandring - precis som det åldrande landet Finland tycker.
    Rent ekonomiskt kvittar det om det är pensionärer eller arbetslösa invandrare som ska försörjas....sysselsättningsgraden är helt enkelt för låg för att invandring ska ge den önskade effekten och det problemet löses inte genom ännu högre invandring.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-05-03 19:19:56 följande:
    Kul att se att du håller med statsministern i denna fråga.
    Jag har missat det....har han presenterat ett konkret åtgärdspaket för de problem som tas upp i artikeln?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?