Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-05-12 17:35:54 följande:
    Om det är sant att den förra regeringen mer än ett år i förväg kände till att Sverige stod inför en stor flyktingkatastrof så kan man verkligen fråga sig varför de inte agerade.
    Det var helt enkelt politiskt omöjligt att agera.
  • nattuw
    nihka skrev 2017-05-13 18:57:15 följande:
    Då kan vi ta bort att man söker asyl för ungdomar och införa "Kom hit och plugga och arbeta ihop till ett permanent uppehållstillstånd". Då är det inte flyktingmottagande vi sysslar med utan ett utbildningsprojekt utifrån anställningsbarhet. Av de som saknar skyddsskäl får de duktiga sedan stanna och de mindre duktig och de som inte redan har så mycket utbildning som grund skickar vi tillbaka om de inte lyckas ändå. Hur är det empatiskt eller ens vettigt?
    Som sagt språket kommer att sköta sållningen på gymnasienivå. Att någon som inte kan svenska eller har relevanta grundkunskaper skulle få för sig att komma till Sverige för att läsa på gymnasienivå är så pass osannolikt att vi kan räkna bort den möjligheten.

    Däremot ger det de som bott i Sverige en tid och haft ett tillräckligt stort intresse för att lära sig svenska en möjlighet  till ett bättre liv. Frågan man bör ställa sig är om man är mer intresserad av att använda människor som politiska slagträn eller om man vill ge dem en reell möjlighet till ett bättre liv.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-16 20:14:21 följande:

    Jag tycker att svaret från Svenska Institutet SI är klockrent.


    OM det är en officiell ståndpunkt så har vi nog hittat en god kandidat för nästa års besparingar.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-17 07:40:49 följande:

    Jag har förklarat för att jag anser att en curator, som en vanlig twittrare, ska kunna agera inom ramen för Sweden kontot och vid behov blockera användare som lämnar hot på kontot eller sprider hat på kontot. Blocklistan bör emellertid nollställas varje vecka.


    Självklart är det är fel om någon har blivit uthängd men jag tycker också att det är tråkigt att många nu är hysteriska och verkar betrakta sweden kontot/curatorn som myndighet/myndighetsperson trots att de lånat kontot tillfälligt av myndigheten. Detta kommer troligtvis resulterar i att SI lägger ner Sweden kontot som myndigheten skapade under den förra alliansregeringens tid vid makten.


    Eftersom det är ett officiellt twitterkonto som skall förmedla bilden av Sverige till utlandet så får blocklistor till följd att bilden av Sverige kommer att bli av ett land där censur är en officiell ståndpunkt. Vilket naturligtvis inte är något problem om man är för censur men kan vara lite problematiskt om man anser att det fria ordet är viktigt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-17 16:56:14 följande:
    Som andra insett så var det ett skämtsamt fotomontage..
    Därav betoningen av OM.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-22 08:21:39 följande:
    Blocklistan är borttagen och myndigheten har bett om ursäkt. Bra så. Viljan att göra detta till en stor politisk fråga visar på moderaternas handfallenhet att ta tag i de riktiga problemen.
    Det visar att yttrandefriheten inte kan tas för given och måste försvaras. Vilket är ett riktigt problem. Åtminstone för de som är för yttrandefrihet. För de som däremot inte anser att yttrandefriheten är så viktig är det naturligtvis inget problem.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-22 22:38:06 följande:
    Du menar alltså att twitters blockfunktion är ett hot mot yttrandefriheten?

    Ska alla människor tvingas vara mottagliga för kontakt från vem som helst, när som helst? När du twittrar ska du tvingas ta emot meddelanden från skrikhögern, främlingsfientliga, radikaliserade islamister, högerextremister, eller våldsvänstern för annars begränsar du yttrandefriheten? Vad är det för svammel?
    Jag menar att de är en del i ett mönster. Och det handlar inte om att alla alltid skall vara kontaktbara utan om hur vi handskas med yttrandefriheten. Att du inte har några problem med att yttrandefriheten inskränks för de som inte delar dina åsikter har vi redan förstått.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-25 18:04:25 följande:
    Om inte avsändaren är ett företag eller en myndighet så utgår i alla fall jag ifrån den som uttalar sig på sociala medier med ett privat namn gör det privat.
    De flesta företag torde numera ha en policy för sociala media som även gäller privat. Det eftersom du (eller kanske inte just du men...) alltid representerar företaget utåt. OM det är juridiskt bindande skall jag dock låta var osagt då jag inte vet om något sådant ärende prövats i AD.

    När det kommer till politiker och olika myndigheter så är jag inte så säker på att de alltid förstår vilket genomslag social medier har och därför handskas ganska vårdslöst med dessa.
  • nattuw
    KillBill skrev 2017-05-26 07:31:43 följande:
    I samband med

    att Peter Springare började kommentera sitt jobb på Facebook konstaterades att myndighetspersoner har rätt att vara privat på sociala medier. Det var tydligen inte ens ett problem om myndighetspersoner kommenterade sitt eget jobb som privatpersoner på sociala medier.

    Hur ser du på Hanif Balis twittrande? Anser du att han twittrar privat eller twittrar han för moderaterna och riksdagen?
    Jag följer varken twitter eller Facebook. För övrig frågor se inlägg #6082.
  • nattuw
    nattuw skrev 2017-05-23 19:19:10 följande:
    Jag menar att de är en del i ett mönster. Och det handlar inte om att alla alltid skall vara kontaktbara utan om hur vi handskas med yttrandefriheten. Att du inte har några problem med att yttrandefriheten inskränks för de som inte delar dina åsikter har vi redan förstått.
    Åsa Lindeborg, Aftonbladet, i en kulturartikel om bokmässan och yttrandefriheten: "Kom till sans ? kom till mässan" Aftonbladet 2017-05-29 ( www.aftonbladet.se/kultur/a/97Jvp/kom-till-sans--kom-till-massan )

    Ett klickvänligt citat ur texten:
    "Diskussionen om Nya Tider är ett exempel på hur obekväm dagens vänsterliberaler börjar bli med yttrandefriheten eftersom alla inte använder den på ?rätt sätt?. ?Trollen? hatar och kränker och sprider lögner ? ska de verkligen få göra det? ?Vi kan aldrig tolerera intoleransen? är den orwellska maximen med vilken de försöker bli av med dem som tycker dumma och dåliga saker."
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?