Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Att Magdalena Andersson hade möten med Carl Bildt när hon tillträdde som statsminister visar att hon är en klok och kompetent ledare.  Det är förstås detta som gör att väljare både till vänster och höger har så stort förtroende för henne. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Vilken klen stackare Ulf Kristersson är. Inte ens när Sverigedemokraterna attackerar M och KD opponerar han sig.

    Tyvärr har Kristerssons svaghet som ledare resulterat i att väljarna som gillar det högernationalistiska blocket väljer Jimmie Åkesson i stället för Kristersson. Det resulterar i att hotet mot den Svenska demokratin nu ökar.  De som är liberaler borde nu ta sitt förnuft tillfånga och rösta på centerpartiet i stället. 


    Nedan ser ni information från den nyligen publicerade Sverigedemokratiska hemsidan.

    sveket.nu/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-09-09 23:44:32 följande:
    Som sagt så fokuserade jag på vad jag ansåg att hon sysslade med. Lite svårt att bedöma sådant själv men känslorna kanske tog över för känslosam blev jag iallafall.

    Att se folk använda sådan retorik och potentiellt träffa familjer som har väldigt dålig koll på Socialtjänsten liksom vårt samhällssystem generellt är inte kul att se, speciellt inte från ett parti som faktiskt kan ha ett högt förtroende bland måltavlorna.

    Tycker även att Linda Snecker kunde ha specificerat partiet i fråga men det var väl en osäker rädsla som hon ville plantera.

    Liberaler och Moderater hävdar att det inte stämmer att Liberalerna sagt att de vill språktesta tvååriga barn och att barn som inte pratar bra svenska och inte placeras i förskola ska kunna tvångsomhändertas. Här får ni bevis på vad Liberalernas partiledare har sagt.  Det är inte smickrande för Liberalernas ledare. Har han glömt vad han sagt?


    www.tiktok.com/@emanuelkarlstentiktok/video/7141305505225608453&sender_device=pc&web_id=7109445832134526469


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-09-10 16:01:01 följande:
    Är det bättre med en obligatorisk förskola från samma ålder och därmed motsvarande konsekvenser för alla som inte agerar därefter? Det vill säga vad S verkar för i riksdagen och med i stort sett samma motiveringar.

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/en-oppen-obligatorisk-och-avgiftsfri-forskola_H8021993

    Det kan låta drastiskt med en förskoleplikt från två års ålder, men faktum är att en stor majoritet av barnen redan har börjat förskola innan dess. De som börjar senare är i högre grad barn till föräldrar med utländsk bakgrund eller med arbetarklassbakgrund. Det handlar med andra ord om kvinnor som står långt borta från arbetsmarknaden. Som tar ut mer av föräldraledigheten, i högre grad arbetar deltid och som därmed lever ett mindre jämställt liv.

    Är det det mer specifika förslaget från L som är problematisk för att det är mer specifik?
    Ja i en liberal demokrati är det rimligt att skolstarten gäller alla.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-09-10 18:05:53 följande:
    Menar du texten jag citerade så är det hämtat ur en Socialdemokratisk motion.

    Såhär motiverar Liberalerna sitt förslag:
    De barn som ligger efter behöver gå i förskola. En kompensatorisk skolgång börjar redan i förskolan. Studier visar att tidig förskola gynnar barn vars mammor var lågutbildade och barn vars föräldrar var utrikes födda. Vi måste investera i de mest utsatta barnen så tidigt som möjligt för att alla ska nå sin fulla potential. Därför anser vi att föräldrar med barn som ligger efter i språkutvecklingen ska ha ansvar för att skriva in barnen på förskola.
    Barn ska få sin språkutveckling bedömd på BVC vid två års ålder. Redan idag besöker de allra flesta barn BVC när de är 2,5 år och får en språkbedömning. Vi vill att det besöket görs obligatoriskt för föräldrar vars barn inte är inskrivna i förskolan. På så sätt kan barn med språksvårigheter upptäckas tidigare. 
    https://www.liberalerna.se/nyheter/l-forskoleplikt-for-barn-som-ligger-efter-i-svenska
    Varför länkar du till en gammal S motion som S inte driver? Om du ska göra en relevant jämförelse så måste du förstås jämföra Liberalernas förslag där barn som vägrar förskola i vissa fall ska kunna tvångsomhändertas med Socialdemokraternas förslag där man föreslår aktiviteter för att fler barn ska gå i förskola men där det ska vara frivilligt och där man inte hotar med tvångsomhändertagande. 

    Här kan du läsa Socialdemokraternas förslag:

    https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/s-vill-ha-obligatorisk-inskrivning-av-nyanl%C3%A4nda-barn-i-f%C3%B6rskolan-1.78898140
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Lite om den högernationalistiska och främlingsfientliga propagandan som spreds innan valet..



    Det här var Jimmie Åkessons kommentar på artikeln.


    Fy fan.  94% var Svenska medborgare och en majoritet var från Europa och Jimmie Åkesson gastar om att de ska bli av med uppehållstillståndet. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2022-09-12 20:18:23 följande:
    Nu vet vi ju ändå att det är många "flyktingar" som av tveksamma skäl besöker sitt hemland, även om det är långt ifrån 9 av 10. Har regeringen visat någon vilja att göra något åt den saken?
    Vadå ganska många? Högernationalistiska Bulletin kommer fram till att 94 % hade svenskt medborgarskap vilket är ytterst lite och du vet inget om bakgrunden till de få som besökte sitt hemland. De kan ha besökt en döende släkting eller liknande och haft legitima anledningar att besöka sitt hem,and. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Det ska bli intressant att se om Kristersson acceptera att SD inte ingår i regeringen. Om SD står utanför kommer de partier som ingår i regeringen få klä skott för att dåligt medan SD kommer ta åt sig äran för allt som går bra. Om Kristersson är smart tar han in både L och SD i regeringen så att alla partier blir solidariskt ansvariga.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?