Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Har du förtroende för regeringen?

    Sista delen är värd att citera:

    Men alla vinner inte i det nuvarande systemet och politikerelitens vilja att förändra det verkar allt mindre. Anders Sundström vinner dock på det nuvarande systemet. Tidigare Kommunalkassören Anders Bergström vinner. Jan Emanuel Johansson vinner. Göran Persson, Björn Rosengren, Thomas Östros och Per Nuder vinner. Den politiska eliten vinner, och de vinner stort. Grattis!

    ...

    De här rika sossepamparnas lyxliv kombinerat med de många bakslagen för löntagarna gör att det framstår som att politiken allt mer är ett tillfälligt jobb där du bygger ovärderliga kontaktnät inför kommande mer kapitalackumulerande uppdrag.

  • K Markatta
    "Nu tömmer Magdalena Andersson ladorna!" utropas i riksdagens budgetdebatt idag. Följande ändringar finns med i den nya budgeten:

    31 miljarder extra till migrationsutgifter.

    Mer pengar till polisen som förutom att hantera 5000 kod 291-ärenden också ska upprätthålla Löfvens och Romsons gränskontroller.

    De sista att få mer pengar är Säpo som behöver hålla koll på 100 IS-sympatisörer bara i Borås.

    Vad drar man då in på? Tja, inte så mycket. Man lånar hellre. Dock ska biståndet skäras ner kraftigt, 4 miljarder, vilket ju betyder att man sparkar på dem som redan ligger ner. Sedan drar man även bort en miljard från Fridolins skola, den som visst skulle fixas på 100 dagar, eller vad det nu hette i valrörelsen. Det handlar främst om att minska på personalen i lågstadiet, dvs där de drabbade har minst möjligheter att klaga.
  • K Markatta
    SmalaSara skrev 2016-04-13 15:17:53 följande:
    Jag har lyssnat på delar av debatten men jag hörde inte det där med ladorna. Dock en hel del annan kritik. Men Allt som allianspartierna säger i riksdagen saknar fullständigt trovärdighet. De hade kunnat lägga en gemensam budget och få igenom den, alternativt ge S en annan möjlighet till samarbete än V. men det vill de inte. De vill hellre stå och gnälla på vad de tycker S gör fel än att påverka. Så de kan ta sina retoriska fyndigheter och st***a u** nå*****ans
    Det har varit olika bud från allianspartierna om hur de ska göra med budgeten. Direkt efter valet tyckte de att det var självklart att lägga en gemensam budget. Det gjorde de också och den klubbades igenom i riksdagen. Kort därefter beslutade man att inte lägga någon mer gemensam budget under den här mandatperioden och inte heller under nästa om valresultatet 2018 inte skulle vara tillräckligt bra.

    Nu har man intagit en tredje ståndpunkt som nog bäst kan beskrivas som nja till gemensam budget. Man säger sig vilja lägga en gemensam budget men... inte just nu. Kanske i höst eller nästa år.

    Vad är då orsaken till det här velandet? Den förklaring som gavs under gårdagens debatt var att en Alliansregering med det underlag som nu finns i riksdagen skulle bli svagare än den nuvarande regeringen. Det är därför man låter Löfven hållas. Men stämmer det verkligen? Hur svag skulle en sådan regering egentligen bli? Det kommer i så fall vara upp till den samlade oppositionen och hur benägna de är att sätta käppar i hjulet för den nya regeringen.

    När det gäller blocköverskridande samarbete är nog båda sidor en aning tveksamma. Ser man till vilken politik de förespråkar så står de idag inte jättelångt ifrån varandra och det borde inte vara något problem att komma med gemensamma förslag men de är vana vid att utmåla varandra som huvudmotståndare och i de "förhandlingar" som hölls innan DÖ såg man att båda sidor började med att ställa krav på vilka som skulle få "vara med". S ville ha bort M och KD medan Alliansen ville bli av med MP. Dagens politiker är helt enkelt inte vana vid att samarbeta.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2016-04-14 15:20:45 följande:
    Det är anmärkningsvärt att moderaterna kritiserar regeringen för att låna pengar för reformer. År 2014 genomförde Moderaterna det 5:e jobbskatteavdraget till en kostnad av 12 miljarder trots att detta bidrog till det största underskottet i det offentliga finanserna under Alliansens tid vid makten. 
    Jobbskatteavdraget behölls av nuvarande regering och bidrog till att skatteinkomsterna ökade förra året och 2015 års resultat för staten var ju som du själv konstaterat bättre än år 2014. Som bekant får man inte störst skatteinbetalningar om skatten är så hög som möjligt, dvs 100%. Sambandet mellan skattesats och skatteinbetalningar är inte linjärt.
  • K Markatta

    Svenska Dagbladet tycker att turerna kring Bostadsminister Kaplan är värda att få en lite större spridning och har därför publicerat en nyhetsartikel på engelska:

    www.svd.se/swedish-cabinet-member-accused-of-antisemitism/i/senaste

    Swedish cabinet member compared Israel with Nazi-Germany

    A scandal is brewing in Sweden, posing a threat to the country’s Minister of Housing and its relations with Israel, after it was revealed that the cabinet member, Memhet Kaplan, dined with leaders of extremist rightwing groups.

    And in a video, published by SvD, Mr Kaplan made comments that now have critics accusing him of antisemitism.

    ---------------

    Löfven behöver nog sparka ut Kaplan ganska omgående om inte förtroendet för regeringen ska sjunka ytterligare.

  • K Markatta
    Flash Gordon skrev 2016-04-18 12:47:57 följande:
    Och statsministern springer fort från presskonferensen efter några få frågor. Inga journalister ges en privat frågestund.

    Verkligen en ledare och statsman som visar sig där.
    Han sprang iväg och lät istället Kaplan hålla ett försvarstal. Där menade Kaplan att han inte gjort något som helst fel och att han dessutom gjort ett utmärkt jobb som bostadsminister men att de dumma medierna nu skapat en situation där han tyvärr inte kunde fortsätta sitt arbete i regeringen.

    Kaplan svarade givetvis inte på några frågor från media.

    Dock ska båda språkrören vara tillgängliga för medias frågor i eftermiddag så vi får väl hoppas på en grillning där.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?