• bullenochgrisen

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Här hänger jag på! :)

    Redan, du har ju följt och gett mig råd fram till mitt plus och det glädjer mig att du också äntligen väntar smått. We did it! :)

  • bullenochgrisen

    Jag gjorde tul och flödesmätning i fredags ( vecka 25 + 4)

    Allt såg bra ut med lillan och hon växer på som hon ska där inne. Känns otroligt skönt för annars hade jag behövt gå dit på ökade kontroller.

    Jag känner inte att det är en speciellt risk i graviditeten, det är bra att de håller extra koll på oss eftersom att riskerna ju är större för havandeskapsförgiftning och tillväxthämning men jag känner mig ganska lugn ändå :) tar det lite som det kommer.

    Till mig sa bm och läkaren att de sätter igång i vecka 41+0 alltså att man går 40 hela veckor innan man blir igångsatt. Det ser jag fram emot då jag säkerligen kommer ha det jobbigt som höggravid mitt i Juli :)

    Varannan eller var tredje vecka går jag till bm för SF mätning och blodtryck, även lyssnar på bebis med doppler.

    Blev sjukskriven 25% i onsdags för att kunna stressa ner de sista veckorna på jobbet, inte jobba lika långa pass, vilket känns otroligt befriande!

    Bara 15 arbetsdagar kvar innan jag går på semester som sedan överlappas med graviditetspenning. Nedräkning!!

    Känns skönt att gå in i vecka 27 imorgon, ett steg närmare bebis. Hon rör sig ofta i sina perioder där inne, oftast på morgonen och på kvällen :)

  • bullenochgrisen

    Har ni funderat på det här med föräldrledigheten? Min chef sa att jag måste börja fundera på den för att sedan skriva en ledighetsansökan om hur länge jag tänkt vara hemma.

    Oj måste man bestämma det redan nu?

  • bullenochgrisen

    Jag är lycklig, tänk att om bara 13 veckor så har vi vår älskade dotter hos oss. Det känns för bra för att kunna vara sant, men jag är så otroligt lycklig och glad att få vara med om det här.

    Det trodde jag inte. Att vi skulle bli gravida på första försöket. Det är underbart och nu njuter jag mig igenom varje dag när jag känner och ser hennes sparkar.

  • bullenochgrisen

    Det är fortfarande så overkligt men när man verkligen tänker på att vi kommer få en be is i juli så lyser jag av lycka, det är helt fantastiskt! Antar att jag njuter nu eftersom att jag får må bra. Fram tills vecka 17 var fruktansvärd! Grät och kräktes igenom dagarna oavbrutet, då var man så begränsad och livslusten som bortblåst. Men att ha det bakom sig och faktist fått må bra nu i hela 10 veckor gör faktist att man börjar njuta mer av det man har här och nu. Bara 12 arbetsdagar kvar nu också så jag ser en stor lättnad. Puh we can do it!


    Redan47 skrev 2015-04-14 13:02:47 följande:

    Så härligt att känna sådan lycka! Det är du värd vet du, varje dag! Fin mage oxå!

    För mig känns det verkligen overkligt att få uppleva det igen. Allt är helt annorlunda.


  • bullenochgrisen

    Tack :) Jag har ganska liten mage men lillan växer på normalt och flödet ser fint ut och har tillräckligt med vatten så hade jag varit större så hade det bara varit överflödig tyngd :) jag har gått upp 6,4 kg. Tänker inte så mycket på vitt uppgång nu som gravid, jag äter det jag känner för, ibland vill jag bara ha sallad och ibland pommes från donken hihi suget varierar helatiden :)


    Snart lycklig skrev 2015-04-14 23:15:38 följande:

    Oh, vad roligt att få följas åt tillsammans med er.

    Redan, om du får ditt barn den 27/11, så är det exakt 1 år sedan jag blev gravid. Transfer just den dagen och jag kände ett tydligt surr/fladder/som en fjäril (som Dr D kallar det) redan samma kväll. Sedan återkom det dagligen en kort stund oftast på em i ett par veckor.

    HRE, ang Neupogen. Jag slutade ju för bara några veckor sedan (idag är jag i v23 (22+5). Då min immunbalans inte var till belåtenhet fick jag alltså fortsätta långt efter v 12, som är den vanliga tidpunkten då man slutar med Neupogen. Jag frågade Dr D om det var skadligt att ta det så länge. Han svarade då att om det skulle vara skadligt, så är det i tidig graviditet. Dock fick jag aldrig ngn info om vad det skulle kunnat orsaka. Frågade inte heller, ville inte veta vid tillfället. Han lät inte orolig i alla fall.

    Bullen, så fin mage. Min är betydlig större, trots att jag ligger flera veckor efter dig. Jag har gått upp 15 kg! Puh, var ska detta sluta?! ;)


  • bullenochgrisen

    Vecka 28 är här! Exakt 90 dagar till bf, känns nära nu, lagom nära :) har nu blivit sjukskriven 50% då morgonpassen är alldeles för tuffa för att jag ska orka med, blodtrycket hade höjts de senaste två gångerna så min kropp behöver varva ner trots att jag har hundra saker som behövs tänkas på. Ska tillbaka till bm på torsdag, hoppas blodtrycket är bättre då så det går åt det bättre hållet. Alla vi äd kvinnor är oroliga för havandeskapsförgiftning så det känns skönt att de har lite koll på oss. Trevlig måndag på er!

  • bullenochgrisen

    Det är riktigt skönt att gå ner i tid nu de sista dagarna, har kommit in i en period där jag sover lite oroligt på nätterna och har jag väl vaknat upp kissnödig så kan jag inte somna om igen. Vet inte om det är därför jag är så trött eller så har jag bara drabbats av extrem trötthet som I början på graviditeten. Kan ju vara järn brist också eller pollen! Ska kanske be om nya blodprovet när jag väl är där.mycket att tänka på nu, föräldraledigheten, papper om årslöner ska in vilket inte är det lättaste om man har ob och att de precis satt nya löner på oss. Ja ni märker, det är lite virrvarr i huvudet ;) håller tummarna för blodtrycket! :)


    Längtar12345 skrev 2015-04-20 21:43:30 följande:

    Åh vad fin du är! Jag hade en period runt v 30 när jag växte mycket och då gick mitt blodtryck också tillfälligt upp. Det rättade till sig efter någon vecka. Bra att dem har lite extra koll på dig. Vila och ta hand om dig!


Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus