Forum Äntligen gravid - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

  Lör 11 apr 2015 12:42 Läst 399282 gånger Totalt 4116 svar
  Lör 11 apr 2015 12:42 -1

  Ett samtalsrum för oss som äntligen plussat genom olika donationsprogram i Europa o Sverige. Riskgraviditet i en del av landets landsting. Hur bemöts vi? Vi stöttar varandra att ta ansvar för vår hälsa. 
  Många av oss är både 40+ och 45+, där ålder är en riskfaktor. Och hur puffar vi vår självkänsla kring vårt val att skaffa barn och hanterar omgivningens reaktioner. 
  Här finns utrymme att ventilera oro och tankar kring graviditeten, blödningar, immun, blodtryck, mediciner, relationer , och allt mellan himmel o jord.

  När vi inte har någon annan att prata med som finns detta rum att sitta i en stund och dela eller bara vara. 

  Vi gjorde det! Här är tråden där resan fortsätter mot målet...Baby

 • Lör 11 apr 2015 14:23 #1

  Här hänger jag på! :)

  Redan, du har ju följt och gett mig råd fram till mitt plus och det glädjer mig att du också äntligen väntar smått. We did it! :)

 • Lör 11 apr 2015 16:07 #2

  Hej hej, jag hänger också på, har funderat på samma sak, att några kan tycka det är jobbigt då man kämpar o kämpar för ett plus o läsa om de som har fått plus o deras frågor o besvär. Fördelen att man är i samma tråd är ju att de som fått plus har hållit på ganska länge och ev  har lite svar på alla funderingar som de som är nya har, men man kan ju vara i flera trådar  och som du säger det är viktigt att de som är i samma fas får sitt utrymme.

   

 • Lör 11 apr 2015 17:53 #3

  Ja det blir lättare att söka den info vi behöver om trådarna handlar om "på att göra ÄD" och "efter plus" tänker jag. Så bidrar vi och hälsar på varandra. Jag kan känna att jag inte frågat dig zaq, tex, mer om din grav, fast jag varåt jätte intresserad, pga av att jag märkt att Ava tråden inte är så många på väg som delar. 

  Så vilket län representerar ni?

  Jag fick just besked att Östergötland förmodligen inte behandlar IVF/ÄD som risk. Min gyn peppade mig att driva saken...Jag har inte tagit kontakt med MVC, när tycker ni att jag ska göra det?

 • Lör 11 apr 2015 20:21 #4

  Jag hoppar på här med! :)

  Jag går på kontroll varannan vecka hos vanlig bm, de kollar mitt blodtryck för att ha koll så att jag inte får havandeskapsförgiftning.

  Mitt tips till de som får foglossningsproblem är gå till en kiropraktiker! Jag hade så ont att jag höll på att krypa ur mitt skinn, det har helt klart hjälpt att få rätt på belastningen som var helt fel på rygg och bäcken!

  Så kkart har jag fått något så trevligt som gravidklåda (tar foglossning tillbaka istället om det varit möjligt). Har fått tips om att intensivsolning på hudmottagning kan vara till hjälp, något de aldrig hört talas om på mödravården där jag går.

  V 32 är det dags för nästa tul och sista i v 36! Då ska det bestämmas om jag tvingas bli igångsatt som jag inte vill... Nog måste man kunna få ha ett ord med i det hela kan jag tycka! Har sagt till min bm att de får hämta mig med polisen om de tror jag vill bli i igångsatt redan v 37.

  Så den där kampen att bli gravid har övergått till kampen att få ha en bra graviditet.

 • Lör 11 apr 2015 21:15 #5

  Jag hoppar också in här!

  Mycket märkligt att ÄD endast är riskgraviditet i vissa län. Men.... så är det ju med mycket annat också.

  Själv är jag remitterad till specialist-MVC. Men är jag inte högrisk så vete katten vem som är: 46 år, ÄD och tvillingar.
  Men jag har redan hunnit med två UL trots att jag bara är i v. 8 och känner mig ändå  hyfsat trygg med att det här kommer att funka.

 • Lör 11 apr 2015 23:49 #6

  HRE: twins= risk grav omg! Men just ivf/ÄD så är det väl politiker som dragit ifrån o adderat .... Id....er. Ju viktigare att vi är observant på symtom .

  Stort grattis till dig! Jag börjar lite fatta att det är på riktigt.

  Välkomna alla!

 • Lör 11 apr 2015 23:50 #7

  Blomman stå på dig! Klart du inte kan tvingas. Är bebis ovanligt stor som måste ut v37? Vad är argument , nyfiken eftersom det skiljer sig så över landet.

 • Sön 12 apr 2015 07:14 #8

  Hej, hoppar också in här.

  Bor i Stockholm. 48 år, snart 49! Inga barn sedan tidigare. Är idag i v 23 (22+3). Gravid efter första ÄD hos Dr D i Aten. Stark immunsupport. Var först gravid med trillingar, sedan tvillingar, men nu är det "bara" en enlig kvar. Det är dock inte så bara...... Ej tagit reda på kön.

  Varit på många kontroller. 8 VUL/UL hittills, varav två akuta. Lyssnat på hjärtljuden 5 ggr hittills.

  Går hos vanlig BM och läkare, samt hos specialistmödrarvård på Karolinska sjukhuset. Från v 20 träffar jag BM varannan vecka. Från v 28 kommer jag dessutom förutom BM-besöken få gå och mäta blodtryck, blodsocker och äggvita i urinen varje vecka. Däremellan besök hos specilistmödrarvården. Fantastisk uppföljning, får jag lov att säga.

  I slutet av april ska vi på flödesmätning, s k notch, tror det är ett TUL också.

  Fattar fortfarande inte att jag är gravid! Känner ännu bara diffusa rörelser ngn gång ibland. Stoooor mage.

 • Sön 12 apr 2015 08:02 #9

  Snart Lycklig, jag blir så lycklig när jag tänker att du är gravid. Som du kämpat!

  Jag är ju inte där än men vad är flödesmätning och TUL? Är de bestämt än om det blir kejsarsnitt eller vanlig förlossning? Med tanke på din ålder?

  Lite kul att man lärt sig alla möjliga förkortningar innan och nu är det dags igen;.)

  Jag har skrivit in mig på en MVC som gör många fler och tidigare UL än andra  och har en bättre och tätare uppföljning. Har redan bokat in flera tider och de erbjöd mig ett extra UL nästa vecka för jag var orolig. Fast jag känner mig lugnare nu, redan gjort två UL, ena på blödningsmottagningen på KK-akuten så jag funderar på att avboka. Å andra sidan är det ju en fantastisk upplevelse!

  Jag får såna lyckorus ibland;.) Och alla jag berättat för är också jätteglada! Fast idag vaknade jag och mådde tok-illa och det är ju inte lika roligt, haha!

 • Sön 12 apr 2015 09:32 #10

  HRE .

  Om allt ser bra ut, utan komplikationer, kommer jag att få föda vaginalt, precis som jag önskar. Har inte varit några tveksamheter från vårdens sida om det. Vi får se längre fram.

  Flödesmätning är väl kontroll av flödet mellan bebis och moderkakan. TUL = tillväxtultraljud, kollar väl hur bebisen växer mot en standard-/medelkurva gissar jag. Vet inte heller så mkt om detta. Får återkomma efter jag varit på kontrollen den 27/4.

  Redan, jag skrev in mig hos BM v 5+6, så supertidigt, men då väntade jag trillingar, så det kanske var därför.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll