• HRE

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Jag hoppar också in här!

    Mycket märkligt att ÄD endast är riskgraviditet i vissa län. Men.... så är det ju med mycket annat också.

    Själv är jag remitterad till specialist-MVC. Men är jag inte högrisk så vete katten vem som är: 46 år, ÄD och tvillingar.
    Men jag har redan hunnit med två UL trots att jag bara är i v. 8 och känner mig ändå  hyfsat trygg med att det här kommer att funka.

  • HRE

    Snart Lycklig, jag blir så lycklig när jag tänker att du är gravid. Som du kämpat!

    Jag är ju inte där än men vad är flödesmätning och TUL? Är de bestämt än om det blir kejsarsnitt eller vanlig förlossning? Med tanke på din ålder?

    Lite kul att man lärt sig alla möjliga förkortningar innan och nu är det dags igen;.)

    Jag har skrivit in mig på en MVC som gör många fler och tidigare UL än andra  och har en bättre och tätare uppföljning. Har redan bokat in flera tider och de erbjöd mig ett extra UL nästa vecka för jag var orolig. Fast jag känner mig lugnare nu, redan gjort två UL, ena på blödningsmottagningen på KK-akuten så jag funderar på att avboka. Å andra sidan är det ju en fantastisk upplevelse!

    Jag får såna lyckorus ibland;.) Och alla jag berättat för är också jätteglada! Fast idag vaknade jag och mådde tok-illa och det är ju inte lika roligt, haha!

  • HRE

    Tyckommig - förstår jag rätt? Du har tvillingar och väntar två till;.)?
    Då måste du ha massor med tips till mig!
    Hur kom det sig att du satte in två till när du redan hade två? Vilken vecka är du i?

  • HRE

    Redan, jag har nog tagit många fler dropp än jag varit tvungen till. Men tror det är värt det och med tanke på vad man annars trycker i sig så är det helt ofarligt. Jag hade bokat in dropp.

    Jag tar 25 mg kortison och har blivit illamående ändå. Så sorry...;.) Jag skulle väldigt gärna trappa ner lite, både kortison och Neupogen. Dr. D. säger jag ska vänta till efter v. 12. Känns ju bara konstigt om man inte skulle kunna minska lite... Immunförsvaret kan väl inte vara så jävligt så det äter upp 8-veckors embryon! Läkarna här är väldigt tveksamma till Neupogen så hade  känts bra att trappa ner.

    FRUKTANSVÄRT att mista barn i v. 39, det är ju en mardröm. Jag är glad att jag lyckats ta mig in på alla möjliga ställen känns det som och jag tänker fortsätta be om extra stöd.

    Vad tar ni alla för progesteron? Jag tar Cyclogest rektalt 2 ggr per dag, de finns inte här utan jag har köpt dem på kliniken i London. Sen tar jag Crionone på morgonen och en Utrogestan oralt på dagen. Utrogestan är självmedicinering, tänkte att progesteronbrist ska vi inte ha;.)
    Nu tar Cyclogesten slut om två veckor när jag är i v. 11. Visst borde det vara ok att öka Crinone då istället? Det har jag nämligen massor av.

  • HRE

    Oj, ska du sluta med östrogen redan v. 8...? Det hade inte jag vågat. Min klink säger till v. 12. Så märkligt med dessa olika besked.
    Däremot verkar ju Utrogest till v. 16-17 länge - jag trodde man lugnt kunde sluta med det v. 12.

    Mitt progesteron sjönk helt plötsligt, liksom mitt östrogen. Men både Dr. D och London-kliniken sa att jag behövde inte öka något. De tyckte inte det var så viktigt men det tror jag visst det är. Sen nästa blodprov var det bra igen. Jag tror det var för jag hade en blödning.

    Men tar du 1200 mg prog? Mina Utrogestan är bara på 100 mg - tar du 12 såna per dag?

  • HRE

    Redan, ja bara ta dropp! Jag tror droppen är the magic thing! Så känns det för mig i alla fall. Sen är det svårt att förstå att lite näringslösning kan göra susen;.)

    Jag har ändrat mig nu;.) Ska halvera dosen och då räcker medicinen till 11+4. Tror det är svårt att få någon att skriva ut medicinen och den är snordyr!

    Kollade på en engelsk sajt och det finns inga missbildningar på varken råttor eller kaniner. Och Dr. Bravermans svar var ju ganska entydigt och de har väl jobbat mycket med detta. Så nu har två gyn sagt inga problem och två gyn sagt problem. Jag litar på specialisterna!

  • HRE

    Min dumma kropp!

    Please arrange the infusion as you have been advised.
    Your body is not settled yet and we must be vigilant during the first 12 weeks.

    Så det betyder att fastän jag tog dropp i torsdags ska jag ta igen. Tur man har en snäll sjuksköterskeväninna! Dropp och pizza imorgon;.)

    Har tid igen på onsdag och den behåller jag också.

  • HRE

    Redan, det är mina leukocyter och neutrofila som är kraftigt förhöjda, men som jag förstår är det pga av Neupogenet. Min väninna sjuksköterska tolkade det som att man ska ta Neupogen tills de värdena går ner igen,... men jag vet inte.

    Sen går monocyterna upp och ner och det är väl det som är mest oroande tror jag.

    Men gud, att det inte gick att sätta dropp på dig. Mina vener är slitna men det går bra ändå. Kunde de inte sätta i handen?

    Det låter märkligt med din värk. Jag tycker jag känner jättemycket i livmodern hela tiden och lite växtvärk borde det ju vara. Ibland får jag väldig ont i ryggen, intensiv smärta och läkaren sa att det är inte så konstigt  - så är det. Jag är även lite andfådd ibland.

    Jag har skrivit det i andra tråden också men: Boka in massor med dropp, vänta inte på blodprovssvar och Dr. D. Helt omöjligt att boka in med så kort varsel ju. Hellre ett dropp för mycket än för lite.

    Lite synd är det att när man får sin behandlingsplan från Dr. D. så får man intrycket att man ska ta dropp 3-4 gånger och så är det bra med det. Samma med hans recept - de räcker alls inte hela graviditeten.

  • HRE

    Lymfocyterna ligger precis på övre gränsen. Hur har det varit för dig, Snart Lycklig? Är det så att leukocyter och neutrofila ska ner innan man kan sluta med Neupogen?

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus