• skade

    Redan47's samlade pärlor-resan efter plus

    Jisses Redan, det lät verkligen läskigt. Vila och progesteron låter som modellen.

    Har du fått myom sen dina tidigare graviditeter så kan de annars göra jätteont för en del. Själv har jag "bara" ett rätt litet och har inte känt av det, så jag vet inte om de kan upplevas som du beskriver det.

  • skade

    Snart Lycklig, om du har diabetes i släkten kan det vara värt att nämna det, då får man göra glukosbelastningstest även utan förhöjt blodsocker mitt landsting. Mitt blodsocker vid senaste mätningen var 5,2 en timme efter att jag ätit pannkakor med sylt, men jag blev ändå inbokad på ett test i vecka 22....

    Åh vilken härlig mage du har Tyckommig och du ser så frisk ut. Jag är förhoppningsvis nu i vecka 18 och ser redan alldeles svullen och matt ut...

  • skade

    Stort grattis Redan. Det är så fantastiskt att du nu äntligen får se ett litet pyre, som du kämpat. Så himla glad!

  • skade

    Tack för omtanken Redan. Jag gick idag in i vecka 19, nästa fredag är det RUL. Det går väl sisådär att njuta av graviditeten. Vi är väl i stort sett övertygade om att det går åt pipan, så vi försöker att inte att tänka på graviditeten så mycket. Jag mår också rent fysiskt bra nu när illamåendet och det värsta av tröttheten är historia. Vi får väl se hur det känns om det går bra på RUL, kanske blir man mer positiv då.

    Så himla roligt att så många är gravida!! Vill tillägga att orsaken till att just vi förlorade vår första lillkille inte hade ett smack med äggdonationen att göra, utan vi råkade tillhöra den lilla, lilla procent som har otur (snodd navelsträng).

    Och visst har även jag ett sug efter C-vitamin! Ett glas färskpressad apelsinjuice varje dag under hela graviditeten har det blivit.

  • skade

    Ingen tätare kontroll än, i alla fall. Ska träffa läkaren på måndag så får vi väl se vad de säger om fortsättningen.

    Det är intressant att läsa om hur mycket som skiljer mellan landsting - man kan ju tycka att de borde ha samma riktlinjer.

  • skade

    RUL idag, såg bra ut. Skrutten ville inte samarbeta riktigt, men de såg allt de behövde och det är ju huvudsaken. 19 hela veckor har gått, första dagen på vecka 20 idag. Vi håller tummarna.

  • skade

    Redan, vid RUL kollar de hjärna, hjärta (man ser tydligt hur det är uppbyggt), ryggrad, armar och ben, njurar... Ja det mesta faktiskt. Och man ser ju hur knodden rör sig. Den här var livligare än vår lille kille som inte klarade sig, hoppas det är ett gott tecken.

    Skrutten låg med ryggen till, så det var svårt att se av den anledningen. Rent kliniskt gick ultraljudet ändå bra, men fotomässigt blev bilderna vi fick med oss inte så tydliga. Spelar ju ingen roll. Flödesmätning om ca 3-4 veckor blir nästa koll, plus att jag måste ordna med sockerbelastningstest hos BM.

    Lycka till allihopa, det känns som det finns förutsättningar för en rejäl baby-boom i höst... Håller tummarna på måndag Redan, det går säkert finemang. Och din kropp kan ju det här!

  • skade

    Åh, grattis Redan, vilken underbar överraskning. Nog ska det gå bra med enäggisar också, det gör det för det mesta. Och det är ju inte din första graviditet. Kramar till dig - jag är så glad för din skull!

  • skade

    Jo placentaproblem är vanligare vid ÄD pga immunologiska faktorer. Proppar, avlossning etc Därför finns det större risker med att gå över tiden. Att vara 40+ ökar också risken, vilket vissa av oss ju är...

  • skade

    Grattis till att nedsläpp närmar sig, Blomman! Det kommer att gå jättebra!

    Vi har ultraljud med flödesmätning på tisdag (v 24 + 4) så vi är förstås jättenervösa redan. Hoppas det går vägen.

    Spännande med alla graviditeter!

  • skade

    Jisses, Redan och Snartlycklig, vilket ös det är för er.

    TUL idag, knodden lever (det tar vi inte för givet efter det lillkillen dog förra året) och följer tillväxtkurvan (+ 2 dagar bara). Inget konstigt vad de kunde se. Så än är vi med i leken. Håller tummarna.

    Ska iväg på en jobbkonferens i England och oroar mig förstås för att nåt ska gå snett, men de avråder inte från resa så jag får ta och skärpa mig...

  • skade

    Skönt att höra det gått vägen Tyckommig, framför allt för småttingarna. Förstår att du inte mår så värst bra, men kämpa på. Snart är du hemma!!

    Redan, vi är nu i vecka 24+6, nästa TUL blir om knappt fem veckor. Idag var också första barnmorskebesöket "på riktigt" då vi också fick moderskapsintyget.

    Eller JAG fick det, kanske man ska säga...

  • skade

    Ahavamaria: 43 år. Embryodonation, frysåterföring. Beräknad bf 4/5-15, dottern kom 21/4. Piss o skit tillstånd i stort sett hela graviditeten, men en oerhört smidig o lättvindig vaginal förlossning. Har genetisk syster född 15/4 2012. Den graviditeten var väldigt bra, men förtidig bf och igångsättning gjorde mos av mig. Ava Clinic Riga barn. BB Näl, båda gånger mycket nöjd med personal och resurser.

    Blomman701

    TyckOmMig

    Bullenochgrisen: 25 år och gravid genom äd i vecka 35. BF 19 Juli. Inga tidigare IVF försök, blev gravid på första försöket med äd ( ett två dagars embryo) via ks Huddinge. Medicin vid ET: Lutinus och Progynon. Har hittills haft en bra graviditet, mådde pyton til vecka 17 men efter det så har allting rullat på Med värden och blodtryck, inga direkta gravidkrämpor förutom sammandragningar. Väntar en flicka :)

    MillaQ2, 43 år, flera MF efter "naturlig" befruktning, 1 MF v 8 efter IVF m egna ägg, 2 ÄD utan graviditet (en färsk, en frusen), gravid på 3e ÄD (frusen) IVF Riga, (Levaxin denna gång) BF 31/7, planerat snitt 22/7, moderkaka långt ner plus ett tidigare snitt. Har två pojkar 11,14 år. Min nuv sambo har inga barn.Det tog tre år för oss att komma hit (v33 nu) men hade flera dödsfall i familjen som troligen förlängde tiden. Vet ej kön på denna, är bara lyckliga för ett barn oavsett :)

    Snart lycklig, 49 år, tidigare återfört 26 st toppenembryon med egna ägg, endast ett tidigt missfall, gravid vid 1:a ÄD (Aten, Life Clinic, Dimitri), stark immunsupport, bf 13/8 ändrat till planerat snitt omkring den 23/7 pga av placenta previa=täcker för hela utgången, först var det trillingar, sedan tvillingar, men till slut nu endast ett barn (flerbörd avstannade i vecka 8+), vet ej kön. Inga barn sedan tidigare. Sambo två vuxna barn sedan tidigare.

    zaq1234 42 år, har försökt i 7 år, har gjort tre IVF i Sverige, MA på gång nr 2. 3ÄD på IVFRiga, ÄD 2 MF, men gång 3 lyckades det, nu BF 1 aug. Har ett biologiskt barn på 7 år.

    Skade 45 år - 1 ÄD 2014, dödfödd kille. Ny donation januari 2015, ett insatt embryo resulterade i graviditet, BF 7/10.

    HRE, 46 år - väntar tvillingar! 6 IVF med egna ägg och 3 ÄD, gravid på 4:e. Tidigt dubbelmissfall IVF nr 2. Försökt bli gravid i 4 år, först med pojkvän och nu själv. Fått donerat ägg av min syster. BF 22 november, men har bestämt de kommer i oktober;.)

    Redan47, 49 år, 10ÄD, 21år 0 26 år vuxna tjej o kille, i tidigare relation. Har inte blivit gravid sedan dess....längtan väcktes på allvar tillsammans m min nuvarande man, och vi bestämde oss det ska gå. BF 27/11, enäggstvillingar, men det blir tidigare, hur vi mår kommer bestämma datum, men senast v39.

    JZ79, 36 år, gravid efter 5 års längtan och kämpande.. Vi har både manlig och kvinnlig faktor som gjort vi inte blir gravida. 2 ivf på Sahlgrenska utan ET. 1 ÄD i Åbo och sedan till slut hysto och dubbeldonation hos Penny. BF 12 januari 2016. Inga barn sedan tidigare, första gången gravid någonsin :)

    Weeme, 44 år, gravid efter 2,5 års kämpande denna omgång. 4 tidigare MA efter naturlig graviditetsstart, efter 3 MA visade det sig att jag hade hög ämnesomsättning. Efter medicinering fick vi en dotter. Sedan var äggen för gamla för på alla år blev det bara ett MA trots att jag tidigare blev lätt gravid så vi beslöt göra ÄD i Riga. Hade tur och blev gravid på första försöket, ett insatt embryo. BF december -15.

    Missne: 44 år, gravid efter 12 års kämpande. Har gjort många IVFer i Sverige som ej lyckats. Immunologisk utredning våren 2014 hos Dr D visade på immunologiska orsaker. Första ÄD på AVA Riga i april 2015 lyckades. En av två fastnade. BF 15 januari 2016.

    Kakolina, 39 år, gravid efter ÄD på Island, efter första insättningen av ett tvådagarsembryo den 15 maj. Diagnosticerad med förtidigt klimakterium vid 37. Inga IVF-försök. Inga tidigare barn. Singel med kompis som spermadonator. BF 3 februari 2016.

  • skade

    Grattis Bullen till den underbara flickan och grattis Tyckommig till utskrivning. Snart har 28 veckor passerat och tiden går ju så långsamt.

    Vi har TUL på måndag och har bestämt att om det ser bra ut måste vi  börja utgå från att allt kommer att gå bra, hittills har vi inte vågat tänka tanken.

    Håller tummarna för alla!

  • skade

    Vilken underbar bild Bullen!

    I fredags morse blev det ambulans till Sjukhuset då jag började läcka fostervatten. Tack och lov mår barnet bra än så länge. Inga sammandragningar så de har gett mig två doser kortison för lungmognad och kollar skrutten tre ggr per dag. De vill skjuta upp förlossningen/ snittet så länge det går. Vi är i v 29 (28+4) så det finns rätt gott hopp om att det kan gå vägen om nu barnet är friskt i övrigt. Läskigt ändå såklart, vi oroar ju oss för att knodden ska dö innan eller under förlossning. Men försöker tänka positivt - i Uppsala där de klarat 22 v bebisar är vår situation inte jättedramatisk.

  • skade

    Håller tummarna Milla!

    Vi fick en liten kille strax före 12 inatt. Än så länge ser det okej ut, även om han är liten (1360 gram). Vi tar en dag i taget. Fick ha honom på bröstet tre timmar idag och det var förstås fantastiskt, hann knappt se honom vid förlossningen.

    De vet inte vaför vattnet gick i förtid, men jag fick varbildnng i en tand veckan innan och sånt kan tydligen påverka. Dessutom är jag rätt fet... Äggdonationsprocessen och min ålder tror de inte har med saken att göra. Lycka till nu allihopa, vi vill ha en riktig babyboom framöver.

  • skade

    Grattis Milla. Det lät som du hade en tuff förlossning.

    Tack för alla lyckönskningar. . Lillgrabben kom via vanlig förlossning som startade av sig själv fyra dagar efter det att vattnet gåttt. En segdragen historia, mina värkar var inte så effektiva. Men han var pigg när han kom ut ändå.

    Tack för goda råd, Fruhn. Med allt man ska lära sig, som sondmatning, långa kängurupass och en del stök med det praktiska, som t ex var vi ska bo vet vi knapt hur vi mår än. Vi får se vad som sker när vi landat.

  • skade

    Länge sen man var in - vi är sen två veckor hemma från neonatalavdelningen med vår lille klimp. Efter drygt två månader av sondmatning och ett evigt pumpande så funkar amningen nu rätt bra och killen väger nu 3,6 kilo (att jämföra med knappt 1,4 när han föddes). Stort grattis till er som fått era efterlängtade små, det är särsklt roligt att det gått bra för dig Redan, som fått kämpa så länge.

Svar på tråden Redan47's samlade pärlor-resan efter plus