• soofa

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    funderat skrev 2015-05-06 22:39:21 följande:

    Jag tog ut hormonspiralen imorse o NC ville att jag skulle vänta några dagar med att börja mäta så att hormonerna hinner försvinna.. Så jag kör igång på lördag tänker jag;P


    Vad bra! :) 
  • soofa
    Bärz skrev 2015-05-07 06:34:23 följande:

    Annars undrar jag när man ska testa...är på äl+ 10 eller 11 nu, känns ingenting. Varken som att mens är på ingång eller något annat. lika chockad varje dag som det inte syns nåt på pappret! Haha! Men alltså..testa om några dagar eller om typ två veckor?


    Om jag var du skulle jag testa om ett par dagar. Du är redan många dagar efter ÄL och har dessutom haft något som skulle kunna vara en nidblödning så då borde det ju kunna ge utslag nu i dagarna. Håller tummarna! 
  • soofa
    fastfrusen skrev 2015-05-07 15:47:36 följande:

    Har tempat nu i 3 dagar och tempen ligger på ungefär samma! Men jag funderar på när jag eg ska mäta, för normalt sett går vi upp vid 6, men ibland blir vi väckta av hunden strax efter 5 men kan ligga kvar och försöka somna om då. Ska man mäta vid 5 eller vid 6 isåfall? Och med ibland menar jag ofta ungefär varannan dag :P

    Sen säger NC att jag ska testa äl redan imorgon, men borde inte ha äl förrän om en vecka. Hur gör ni med äl-testen??


    Jag tror det bästa är att mäta när du går upp, alltså antingen klockan 5 eller 6. Tror det gör mindre skillnad än om du mäter när du redan har varit uppe. Förstår du hur jag menar?

    Jag testade när NC rekommenderade mig vilket också var rätt så det var positivt just då. Prova med en sticka vettja och se om den ger något utslag.
  • soofa
    Skyler skrev 2015-05-08 13:09:46 följande:



    ÄL snart passerad för min del, sen börjar väntan!


    Spännande! :) Känns det bra?
  • soofa
    ViLdiNG skrev 2015-05-08 17:07:05 följande:

    Såhär ser det ut för mig! smile1.gif vilka dagar är det meningen att man ska go sex machine? Två dgr innan ÄL? Varje dag innan? phpBGncqH20018.jpg


    Jag skulle vilja få till 4 gånger under ÄL-veckan, men framförallt dagarna precis innan. :)
  • soofa
    ViLdiNG skrev 2015-05-08 19:17:48 följande:
    ???? Bara att köra på och hoppas att det blir något. Eftersom jag är såå sjukt förväntansfull så får vi se om ägget darrar av nervositet och nekar simmarna tillträde då
    Haha, det hoppas jag inte! ;) 
  • soofa
    Anonym124 skrev 2015-05-11 09:53:19 följande:
    Alltså nu blir jag snurrig. Det här är min första cykel som jag tempar. Jag har använt clearblue äl-tester som visar med en cirkel (ingen ägglossning) en blinkande gubbe (hög fertilitet) eller en fast ej blinkande gubbe (Max fertilitet, alltså ägglossning närmaste 24 h) nu har testerna blinkat i fem dagar å tempen börjar sjunka. Betyder det att jag inte har någon ägglossning den här månaden?

    Slutade med P-piller den här månaden så det vore inte konstigt att det inte kommer igång direkt. Min fråga är alltså om jag kan få ägglossning den här cykeln, trots att tempen har börjat sjunka?
    Tyvärr kan jag inte svara på det.. vad jag kan se har du inte mätt så många dagar vilket kan göra att NC ännu inte vet din bastemperatur (strecket) och att den därför kanske just nu ser ut att vara högre än vad den egentligen är (jag gissar bara). Förra månaden gick min temperatur upp 0,3 grader en dag (då jag misstänker att jag hade ÄL), sen minskade den med 0,1-0,2 grader. Din temperatur ser ju ut att gått upp den 9/5 och sedan minskat något efter det vilket jag tror är helt normalt. Förvirrande det där med äl-testerna dock.. 
  • soofa

    Jag är inne på min andra månad med NC och mätning men är just nu inne i en rejäl förkylning vilket gör att jag inte litar på mina mätningar då de är betydligt högre än vad de var samma tid för en månad sen. Så irriterande när man just börjat komma igång! 

  • soofa
    Bärz skrev 2015-05-08 14:40:40 följande:

    Nja....jag tog ett test...äl + 11/12

    Negativt, och ljusrosa blödning...

    Man vet ju aldrig men nu tänker jag väta tills jag känner något med att testa iallafall oavsett om det är om en vecka eller 5 månader :p grrr sur jag är nu!


    Hur går det för dig? 
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles